Fagjuryens gelépris
2. Gelésnegler
2. Gelésnegler (laget av Alexandra Hardy)
Slik lager du Alexandras Gelésnegler:
For å lage stripete gelé blander du smeltede marshmallows oppi gelérøra. Det hvite skummet legger seg på toppen når det skal stivne. Lag gelé fra bunnen m/gelatinplater i en kjele, det gir best resultat.
1. Oppskrift gelé: 7 dl vann, 3 dl vanlig husholdningsaft, 10 gelatinplater
2. Kok opp vann og saft i en kjele.
3. Bløtlegg 10 gelatinplater i kaldt vann 5 minutter.
4. Legg de myke gelatinplatene oppi den varme saftblandingen i kjelen og rør til det smelter. Smelt 15-20 stk marshmallows i mikrobølgeovn i 1 minutt.
5. Rør smeltede marshmallows inn i den varme gelérøren.
6. Gelérøren skal helles over på en vanlig oljesmurt langpanne for å stivne. Husk å spraye langpannen med et tynt lag stekespray (eller gni langpannen med 2 ts nøytral matolje, gjerne maisolje).
7. Hell blandingen oppi langpannen.
Avkjøles i kjøleskap i 2 timer. Rull forsiktig geléflaket til en pølse, som en rullekake. La gelépølsen hvile 1 time i kjøleskap før du skjærer 3 cm tykke «snegler». Bruk marsmallows og lakrissnører til hode og følehorn.
Denne saken ble første gang publisert 17/12 2012, og sist oppdatert 24/06 2017.