Dotskake med bringebæris
Her er oppskriften på Dotskake med bringebæris.
Sendt inn av: Astrid Skomedal
Ingredienser:
- 2 pk mørke Dots
- 150 g mykt smør
- 3 eggehviter
- Saften av ½ sitron
- 300 g bringebærsyltetøy
- 1/3 liter kremfløte
- 1 dl sukker
- 200 g friske eller frossne bringebær
Framgangsmåte:
Knus en og en halv pakke Dots (med for eksempel en kjevle) i en plastpose. Ha de knuste Dotsene i en bolle sammen med smøret. Kjør i kjøkkenmaskin til det har blitt en klissete men fast masse. Ha massen i en rund kakeform (28 cm i diameter), og spre den jevnt utover med en slikkepott. Bunnen skal bli 1,5 - 2 cm tykk. Sett kakeformen i kjøleskapet, og begynn på iskremen.
Stivpisk tre eggehviter. Tilsett sitronsaften og bringebærsyltetøyet. Pisk dette sammen i kjøk¬kenmaskin på full hastighet i 15 min for å oppnå en luftig iskrem. Hell eggehviteblandingen over i en stor bolle.Pisk stiv, luftig krem av kremfløte og sukker. Vend kremen inn i eggehviteblandingen. Tilsett de hele bringebærene til slutt.
Ta kakeformen ut av kjøleskapet. Hell bringe¬bærisblandingen over kakebunnen. Bruk en slik¬kepott og lag en jevn og glatt overflate på iska¬ken. Legg Gladpack over hele kaken, helt inntil bringebærisen. Sett kaken i fryseren, og la den stå der i minimum 10 timer.
Du kan pynte kaken med resten av kjeksene og noen friske bær.
Denne saken ble første gang publisert 22/09 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.