Dotskake med bringebæris

Her er oppskriften på Dotskake med bringebæris.

Dots-is
Iskake med Dots og bringebær
Astrid Skomedal

Dots-is Iskake med Dots og bringebær Astrid Skomedal Foto: privat

Publisert Oppdatert

Sendt inn av: Astrid Skomedal

Ingredienser:

  • 2 pk mørke Dots
  • 150 g mykt smør
  • 3 eggehviter
  • Saften av ½ sitron
  • 300 g bringebærsyltetøy
  • 1/3 liter kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 200 g friske eller frossne bringebær

Framgangsmåte:

Knus en og en halv pakke Dots (med for eksempel en kjevle) i en plastpose. Ha de knuste Dotsene i en bolle sammen med smøret. Kjør i kjøkkenmaskin til det har blitt en klissete men fast masse. Ha massen i en rund kakeform (28 cm i diameter), og spre den jevnt utover med en slikkepott. Bunnen skal bli 1,5 - 2 cm tykk. Sett kakeformen i kjøleskapet, og begynn på iskremen.

Stivpisk tre eggehviter. Tilsett sitronsaften og bringebærsyltetøyet. Pisk dette sammen i kjøk¬kenmaskin på full hastighet i 15 min for å oppnå en luftig iskrem. Hell eggehviteblandingen over i en stor bolle.Pisk stiv, luftig krem av kremfløte og sukker. Vend kremen inn i eggehviteblandingen. Tilsett de hele bringebærene til slutt.

Ta kakeformen ut av kjøleskapet. Hell bringe¬bærisblandingen over kakebunnen. Bruk en slik¬kepott og lag en jevn og glatt overflate på iska¬ken. Legg Gladpack over hele kaken, helt inntil bringebærisen. Sett kaken i fryseren, og la den stå der i minimum 10 timer.

Du kan pynte kaken med resten av kjeksene og noen friske bær.

Tilbake til hovedartikkelen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag