Dots trippel festkake
Her er oppskriften på Dots trippel festkake.
Sendt inn av: Hèlène Le Poas
Jeg syns at Dots sjoko-cookies passer perfecte i disse 3 forskjellige oppskrifer. De er mine favoritter! Jeg hadde problem å bestemme meg hvilke av dem ville jeg sende til dere og derfor har jeg laget 3 forskjellige kaker som ser ut som en når den er pyntet : en med sjokolade,karamel og kremost smak; en med kokos smak; en med nøtter og vanilje smak.
Bon Appetit!!
Forkortelser :
- "Kopp" betyr en Cup, som i amerikansk måle system.
- "Ss" betyr en spise skje, som en Table Spoon i amerikansk måle system.
- "Ts" betyr en Te Skje, som en Tea Spoon i amerikansk måle system.
- Sjokolade kake med karamel og kremost
- Første kake (på bunn) er en sjokolade kake fylt med karamel og kremost.
Inngredienser for bunn:
- 14 ss usaltet smør
- 2 og ½ kopp type 0 hvetemel
- ¾ kopp kakao i pulver
- 1 og ½ ss bake pulver
- 10 stk knuste Dots sjoko-cookies
- ¼ ts salt
- 1 kopp og 2 ss melk
- 1 ss vanilje ekstrakt
- 1 og ¾ kopp sugar
- 5 egg
Framgangsmåte:
- forvarm ovnen til 175 C grader.
- sikt sammen hvetemel,salt, kakao og bakepulver, og legg til knuste Dots sjoko-cookies. Behold på siden.
- rør sukker og smør sammen til det blir hvit, også tilsett eggplomme inni.
- tilsett hvetemel rør til sukker, og melk med vanilje.
- pisk opp egghvite og bland alt godt veldig forsiktig.
- Hell røren i en bakepapir kledd 20 cm rund kakeform og stek i ca. 30 minutter
Karamel og kremost fylling
- 2 og ¼ kopp sukker
- ¼ kopp usaltet smør
- ½ og ¼ kopp kremost (Philadelphia), plus ½ kopp til senere når røren er kaldt
Framgangsmåte:
- kokk sukker med 1 kopp vann til det blir en mørk karamel
- pisk in smør også kremost
- La den rør blir kaldt i kjøleskap over natta.
- Før bruk, rør inn mer kremost.
- Kutt sjokolade kaken i 3 lagg og dekk hver lagg av karamel-kremost fylling og knuste Dots sjokko-cookies. Dekke kaken med pisket fløtte og trekk over med marsipan.
Kokos kake
Den andre kake (i midten) er en kokos kake fyllt med kokos-smør krem.
Ingredienser for bunn:
- 115g ( ¼ pund) usaltet smør
- 2 kopp hvete mel type 0
- ½ spiseskje + ¼ teskje av bakepulver
- ¼ ts salt
- ½ kopp usøtet kokos melk
- 1 ½ ss melk
- 1 kopp sukker
- 1 ss vanilje ekstrakt
- 4 egg
Framgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Bland kokos melk og vanlig melk. Behold på siden.
- Bland sukker med smør til røren blir hvit, tilsett vanilje ekstrakt og eggeplomer
- Bland fått masse med siktet mel, salt og bakkepulver
- Pisk opp egghviter og legg dem til røren
- Hell røren i en 16cm rund form (bakepapir kledd) og stek i ca. 30 minutter
Kokos-smør krem ingredienser:
- 1 kopp sukker
- 4 egghviter
- ¾ kopp usaltet smør
- ½ kopp kokos masse
Framgangsmåte:
- Bland sukker og egghviter over varmbad til den er ca 60 grader varm
- Fortsett å piske opp (i maskin) i neste 10 minutter
- Legg til myk smør (langsomt) og kokos masse
Kutt bunn i 3 lagg. Hver lagg dekkes med kokos-smør krem og knuste Dots sjokko-cookies. Dekk kaken med pisket fløte og legg til overtrekk av marsipan
Mandel - haselnøtt kake
Ingredienser for bunn:
- 4ss usaltet smør
- ½ kopp hvetemel
- ¼ kopp helle mandler
- ¼ kopp haselnøtter
- ½ kopp Type 0 hvetemel
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 1/8 kopp sukker
- ¼ kopp brunn sukker
- 1 ts vanilje ekstrakt
- ½ kopp melk
- 3 store egg
- 5 stk knuste Dots sjoko-cookies
Framgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Sikt mel, salt og bakepulver og legg til knuste mandler, haselnøtter og Dots sjoko-cookies. Behold på siden.
- Bland sukker og smør sammen til røren er hvit, legg til eggplømmer, vanilje og mel blanding
- Legg til melk
- Pisk egghviter og legg dem forsiktig til blandningen
- Hell røren i en rund form 12 og stek for ca. 25 minutter
Ingredienser for vanilje smør krem:
- 220g usaltet smør
- ¾ kopp sukker
- 3 egghviter
- 1 vaniljestang
Framgangmåte:
- Bland sukker og egghvitter over varmbad til den er ca 60 grader varm
- Pisk opp (i maskin) for ca. 10 minutter
- Legg til langsomt myk smør og skrapet innside av vaniljestang
- Rør langsomt 3-5 minutter
Kakebunn må skjæres i 3 lagg. Hver lagg er dekket med vaniljekrem og knuste Dots sjoko-cookies. Dekk over med pisket fløtte og trekk over med marsipan.
Denne saken ble første gang publisert 22/09 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.