Charlottes vidunderlige mandelkake

Charlotte serverte denne da vi besøkte henne på Skafferiet. Artikkelen om henne står i Kamille nummer 22. Her er oppskriften:

Foto: Kristin Svorte
Sist oppdatert

200 g kransekakemasse

100 g smør, smeltet

2 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

2 dl rosiner

2 ss cognac

Riv kransekakemassen på et rivjern. Bland den sammen med smeltet smør. Pisk egg og sukker til eggedosis, vend deretter inn kransekakesmøret.

Bland rosiner med vaniljesukker og mel og ha det så inn i røren. Smak til med litt cognac.

Hell røren i en smurt springform på ca 20 cm i diameter. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek i midterste rille på 160 grader i 40 minutter.

Kaken holder seg god i flere dager hvis den er pakket inn i plast. Den kan også fryses.

Servér den gjerne med bær og litt pisket fløte eller is.

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også