Brød på pinne

På kjølige sommerdager finnes det ikke bedre og enklere turmat.

Legg deigen i plast og ta den med deg på stranda eller på skogstur. Pinner finner du i nærmeste tre. Foto: Bulls
Legg deigen i plast og ta den med deg på stranda eller på skogstur. Pinner finner du i nærmeste tre. Foto: Bulls Foto: Gallo Images / Sarie
Sist oppdatert
Gled deg selv og de du er glad i med et rykende fersk brød på pinne. Foto: Bulls
Gled deg selv og de du er glad i med et rykende fersk brød på pinne. Foto: Bulls Foto: Gallo Images / Sarie

Du trenger:

500 g hvetemel

2 ts bakepulver

5 ss sukker

1 ts salt

1 dl olje

2 dl lunkent vann

Slik gjør du:

Bland det tørre. Spe med vann og olje til du får en smidig deig. Del deigen i fire klumper. Tvinn dem rundt en pinne.

Stek brødet på grill eller bål til det er gjennomstekt og slipper pinnen.

For en gourmetvariant, finhakk 200 g chorizopølse, en 1/2 pottefrisk basilikum og elt den inn i deigen.

Finn denne og flere oppskrifter fra opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Har du tips til hva vi bør skrive om i Kamille? Send inn ditt tips her!

Denne saken ble første gang publisert 07/06 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også