BLOGG: Menn, altså!

Her er kommentarene som har gitt oss både hakeslepp og bakoversveis.

Publisert Oppdatert

Marianne Stene

Alder: 34

Journalist i Kamille.

Hvis du tenker etter, hva er det mest irriterende, provoserende eller flaue en mann sagt til deg?

Svar gjerne i kommentarfeltet nederst i denne saken eller på vår Facebook-side.

Jeg luftet spørsmålet i lunsjen en dag, og kaklinga rundt bordet nådde uante høyder.

En fortalte om mannen i kaffekøen som helt alvorlig (og ikke provoserende i det hele tatt ...) spurte om hun hadde på trange truser fordi hun kanskje ble bittelitt irritert over at han sneik foran henne. En annen fortalte om en fyr som hadde lent seg mot henne, som om han skulle fortelle noe veldig viktig og veldig hemmelig, og utbrøyt: Hvor er puppene dine? Du har jo ikke pupper?! Selv har jeg blitt kalt hardfeit, men akkurat det tok jeg egentlig som et kompliment (siden han mente det var fordel, fordi jeg ikke ville bli kvapsete når jeg ble 50 år).

Med en så overveldende respons fra Kamillejentene, ante det meg at dette bare var toppen av isfjellet. Og ganske riktig, etter å ha prata med et knippe kjente og ukjente damer, vet jeg faktisk ikke om jeg skal le eller gråte. Eller jo, forresten; sannheten er at jeg ler så jeg gråter.

Her kommer noen av historiene, resten kan du lese i bladet.

(Ble så mange at vi måtte fordele det på papir og nett ... Say no more. )

"Du er så søt når du er sint"

Inger Lise Hansen

Alder: 31

Bor: I Oslo

Yrke: Student og Krf-politiker

Dette er i grunnen et sitat jeg har blitt møtt med mer enn en gang, gjerne etter en reell debatt for å skape et inntrykk av at «det vi nettopp diskuterte tar jeg egentlig ikke så alvorlig».

Som oftest har det handlet om at jeg har vært engasjert, men en del ganger provosert engasjert. Det høres for mange ut som sint, og det er mye enklere for folk å forholde seg til fordi da kan de sette merkelappen: «Hun er sint og derfor gidder vi ikke høre på henne». En provosert engasjert mann blir aldri kalt sint, han viser bare et kraftig opprør mot makten eller for sakens skyld. Dette er noe av det mest krevende med å være kvinnelig politiker/samfunnsdebattant.

«Du er så søt når du er sint» blir testutsagn på om du er en sånn kvinne som tåler å bli spøkt med eller om du er en skikkelig feminist, og for de som uttrykker seg slik er som oftest ikke feminist et plussord. For mange jenter resulterer det i at vi ikke våger å være så tydelig som vi burde være, fordi vi ikke vil ende opp som bitch. Jeg er feminist og stolt av det, og mener at dette er en åpenbar forskjellsbehandling som kvinner blir utsatt for og som menn slipper unna.

"Det er så lenge siden du har ligget med noen at du trenger en som kan grave seg gjennom huler og gruveganger"

Jeg har mange venner som er single og har vært det i mange år. Noen er single fordi ingen vil ha dem og andre er single fordi de er alt for kresne. Dette har derfor blitt vårt favorittema når vi møtes.

Elisabeth Norheim

Alder: 40

Bor: i Oslo

Yrke: PR-rådgiver, og skriver bloggen Queen.nablogg.no

Over en bedre middag hyller vi singellivet og snakker om hvor kjedelige folk blir når de får seg kjæreste. Jeg har for eksempel noen venner som har fått innetid av kjærestene sine. INNETID! Endelig er de blitt voksne og så skal de jaggu meg ikke få være ute så lenge de vil? Why? Folk blir ofte så kjedelige og en skygge av seg selv når de får seg kjærester; de skal aldri være med ut å oppleve livet lengre og tar altfor mye hensyn til sin partner. Det er helt grusomt.

En kveld jeg ute og slarvet med singelgjengen min møtte jeg tilfeldigvis en kompis i baren. Jeg klagde kanskje litt for mye over hvor håpløst jeg syns dette kjærestegreiene var, og han mente at jeg var alt for kresen. "Hvis du noen gang skal få deg kjæreste må det bli Indiana Jones", sa han. Indiana Jones? Det var da voldsomt! "Det er så lenge siden du har ligget med noen at du trenger en som kan grave seg forbi farlige krypdyr, spindelvev og gjennom gruveganger for å komme til den hellige hula". Jeg skjelte han ut med så mange stygge nordnorske gloser at han ble helt traumatisert. Takk skal du faen meg ha.

"You are very beautiful, I want to lick your ... for ours."

For ikke så lenge siden fikk jeg en usannsynlig ekkel e-post på LinkedIn. Mannen som kontakta meg jobba for et datafirma i utlandet som jeg også har jobba for, og siden dette nettstedet er en profesjonell plattform for karriere og nettverksbygging trodde jeg henvendelsen var seriøs. Helt til jeg begynte å lese. Det meste egner seg egentlig ikke på trykk, men her et lite utdrag:

- I am happy that you are in my network. You are really a very beautiful and sexy woman. I have wanted to kiss your sweet lips. If you sit on sofa with a very sexy potision, I would lick your p***y for hours, which would enjoy you greatly. You are like fashion model.

Julie Christine Krøvel

Alder: 36

Bor: På Nesodden

Yrke: Fotograf

Det er helt vilt. Det er både hysterisk morsomt og ganske ekkelt på samme tid. Det verste er at jeg tror at han tror jeg syntes det var spennende, og at dette er måten han kan dele sin skatt av en kropp med kvinner, denne herligheten av et fruktfat han er. Kunsten å sjarmere, dette kunne han ... Jada! Eventuelt nei. Jeg svarte ikke, for å si det sånn.

"Jeg syns du bør være hjemme å strikke"

Jeg var femten år da jeg fikk min første, ordentlige kjæreste. Han var syv år eldre enn meg, spilte piano og kjørte Volvo. Han var ikke akkurat Mc Dreamy, men han hadde som sagt bil, og kunne kjøre meg akkurat dit jeg ville.

Da jeg var ferdig på videregående ville jeg flytte til en større by, studere og se mer av verden, men det stilte han seg helt uforstående til. Det var jo nå vi skulle gifte oss, få barn og dra på campingferie. "Jeg syns vi skal gifte oss, og at du bør være hjemme og strikke", sa han. Vi var begge fra kristne miljøer, og han så nok for seg et tradisjonelt ekteskap, hvor jeg skulle leke konemor, lage middag og sy duker med korssting.

Men det passa meg utrolig dårlig; for det første er jeg helt elendig når det kommer til håndarbeid, jeg har aldri strikka en genser i hele mitt liv, og for det andre ville jeg ta en utdannelse og oppleve mer av verden. Jeg sa til han "Jeg vil reise vekk. Hvis du vil være her å kjøre Volvo, så går det ikke."

Christina Langballe

Alder: 36

Bor: I Lillestrøm

Yrke: Ungdomsskolelærer

Enden på visa ble at jeg flytta til Bergen for å studere, mens han har bosatt seg i Sverige med en kone som forhåpentligvis er flink til å strikke.

I tillegg har vi snakket med:

Tonje Jensen (42) fra Lørenskog, lønn- og regnskapsmedarbeider

Suzanne Aabel (32) fra Oslo, journalist og co-programleder på Tørnquist Show.

Gina Enger (40) fra Sørum, lege

Mariann Thomassen (34) fra Oslo, DJ, programleder og artist.

Johanna Grønneberg Mesa (33) fra Oslo, journalist og personlig trener.

Pia Ruud (40) fra Oslo, makeup- og hårstylist

Intervjuene med disse damene kan leses i Kamille nr. 14 som er i butikk fra 19. juli 2013.

Hva er det verste du har fått slengt i trynet fra det motsatte kjønn?

Svar gjerne i kommentarfeltet nederst i denne saken eller på vår Facebook-side.

Hilsen Marianne, journalist i Kamille.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning