Ingunn Statle Guldbrandsen

Barnas bestevenn

– Det har hendt at jeg drar i barnehagen på fridagen min for å gi en klem til et barn som ikke har fått nok oppmerksomhet, sier Ingunn Statle Gulbrandsen (70).

Hverdagsheltinner
Nr. 14, 2008

Hverdagsheltinner Nr. 14, 2008 Foto: Christina Krüger

Publisert Oppdatert

INGUNN SNAKKER om det å se barna, om å holde rundt dem, la dem hjelpe til å lage mat og leke med dem. Hun er fryktelig redd for å virke skrytete, for det har hun ikke sansen for. Men hun kan godt snakke om hvor heldig hun synes hun har vært som har jobbet i 36 år som barnehageansatt, og hvor trist hun synes det er å være pensjonist.

- Jeg har ikke lyst til å bare gå hjemme og stelle, da blir dagene så lange. Heldigvis har jeg mulighet til å være vikar i barnehagen, sier hun.

OFRER SEG FOR BARNA

Da 70-åringen hadde sin siste arbeidsdag i vår, sa sjefen hennes: «Jeg opplever deg som en person med sterk rettferdighetssans, du er omsorgsfull, du ser alle - det gjelder både barn og voksne, og du er ansvarlig i jobben». Det syntes hun var veldig hyggelig å høre fra en nøktern sjef.

- Etter at de fire barna mine ble store og flyttet ut, fikk jeg mulighet til å ofre meg helt for ungene i barnehagen. Det er spesielt de som ikke har det så greit hjemme som står mitt hjerte nært. Det har vært viktig for meg at de i det minste skal få sitte på fanget og bli sett de timene de er i barnehagen.

OVERSKUDD OG ENERGI

Ingunn har sett og tatt litt ekstra vare på mange opp igjennom årene. Ikke alle foreldre er like ressurssterke. Å vaske noen bukser, sy i en glidelås eller ta med noen hjem til overnatting - alt er blitt gjort med tanke på hva som er best for barnet.

- Det er så viktig å gjøre ting med ungene, å være sammen med dem i stedet for å stå og vaske opp og rydde. Glem nå de skitne koppene og lek med barna, oppfordrer den spreke jubilanten.

Ordene overskudd og energi dukker opp under samtalen med Ingunn. Hun forteller at hun som ung nærmest boblet over av virketrang, og den har hun tatt med seg videre i livet ved hjelp av et aktivt liv.

Det er spesielt de som ikke har det så greit hjemme som står mitt hjerte nært.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning