Oppskrift på sjokolade- og kokoshorn

Bak deilige sjokolade- og kokoshorn!

Disse kan du dele med noen du er glad i - eller bare nyte alene ...

Min kurv er lastet med: Deilige sjokolade- og kokoshorn.

Min kurv er lastet med: Deilige sjokolade- og kokoshorn. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

Publisert Oppdatert
Slik gjør du: Legg sjokoladeblandingen på den bredeste delen, og pakk sammen og rull til noe som ligner et horn.

Slik gjør du: Legg sjokoladeblandingen på den bredeste delen, og pakk sammen og rull til noe som ligner et horn. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

Klar til steking: Gled deg til det ferdige resultatet ...

Klar til steking: Gled deg til det ferdige resultatet ... Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

Klar for servering: Godsaker for store og små.

Klar for servering: Godsaker for store og små. Foto: Foto: Studio Dreyer Hensley

Du trenger:

6-7 dl hvetemel (hold igjen 1 dl)

2 dl melk

1 dl olivenolje

1 egg

1 ss tørrgjær

1 ts salt

1 ss sukker

Fyll:

1 dl kokos

2 ss mandler, finhakket eller knust i blender

100 g mørk sjokolade

1 dl sukker

1 dl smeltet smør til pensling

Egg til pensling

Slik gjør du:

Rist kokos i en kjele i noen minutter. Ha i sjokolade og sukker, og rør innimellom. Sjokoladen skal smelte helt. Ha gjær og varm melk (37ºC) i en bakebolle. La stå i et par minutter. Ha i olivenolje, egg, sukker, salt og til slutt mel, og kna til en smidig deig. Ha i mer mel om den er klissete. Del inn i åtte deler og kjevle hver leiv flat, pensle den første med smør, legg på en ny leiv, pensle, legg på ny leiv, og fortsett slik med alle. Til slutt har du åtte "pannekaker" liggende oppå hverandre. Ha mel på benken og "pakk" haugen med pannekaker sammen, som om noe skulle ha ligget i midten. Legg den store bollen du nå har på melet, og kjevle til en svær leiv. Del i fire, så i fire igjen. Legg sjokoladeblandingen på den bredeste delen, og pakk sammen og rull til noe som ligner et horn. Legg dem på bakebrett og bakepapir, og la stå i 30 minutter. Pensle med egg og stek på 220ºC i 15 minutter. Avkjøl på rist. Har du mulighet til å teste steketiden, stek først et par stykker for å se om temperaturen passer.

Oppskriften er til ca. 16 horn.

Tilberedning: 30 minutter + hvile og steking.

Pris: Ca. kr. 70,-

Tips: Sett gjerne deigen dagen i forveien. Lag også ferdig sjokolade- og kokosblandingen. Sett den bare i vannbad før du skal legge blandingen på deigen.

Av: Hanne Buxrud.

Har du tips til hva vi bør skrive om i Kamille? Send inn ditt tips her!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag