BLOGG: Lag makroner til påske
Vi i Kamille-redaksjonen har planer om å kose oss kostelig i påsken, blant annet med deilige søtsaker. Hvorfor ikke imponere med hjemmelagde franske fristelser?
I årets påskeutgave av Kamille har vi en herlig reportasje som mikser mote og interiør i vakre pasteller. Vi har også lurt inn noen deilige søtsaker.
Vi lovet å dele oppskriften på makroner, så here goes!
MAKRONER MED BRINGEBÆR OG SJOKOLADE
Du trenger til makronene:
120 g eggehvite
150 g mandelmel
150 gr melis
190 g sukker
0,5 dl vann
Rød konditorfarge
Du trenger til bringebærsjokoladefyllet:
200 g bringebær
200 g mørk sjokolade
3 dl fløte
Slik gjør du:
Finn fram og mål opp alle ingrediensene.
Kok opp 150 gram av sukkeret og vannet til det når 115 grader. Bruk termometer.
Pisk opp 60 g eggehvite (hvor mange egg dette er varierer etter størrelsen på eggene du har kjøpt, bruk derfro vekt og mål opp) og tilsett resten av sukkeret, litt etter litt.
Når eggehvitene er blitt til tykk og stiv marengs tilsettes den varme sukkerlaken. Pisk fort, det stivner veldig raskt. Pisk så blandingen kald (ca 10min).
Bland så forsiktig sammen mandelmel og melis, samt 60 g eggehvite.
Mandelmassen has i sammen med marengsen og farge tilsettes. Alt blandes god sammen.
Ha i sprøytepose med rund tipp. Sprøyt opp små pletter på stekebrett og la makoronene hvile i ca en halvtime.
Sett ovnen på 160 grader og vent til ovnen når denne temperaturen.
Stek så makronene i ca 12 minutter.
Avkjøl makronene på brettet.
Lag så fyllet:
Knekk sjokoladen i en bolle.
Kok opp bringebærene i en kjele og sil dette over sjokoladen.
Kok opp fløten. Dette has så over sjokoladen slik at den smelter.
Bland godt sammen slik at det ikke blir klumper. Sett kjølig i 3 timer.
Pisk så opp kremen og ha den i en sprøytekose, sprøyt deretter dette på halvparten av makronene. Legg så de andre halvdelene oppå.
Nå er det bare én ting som gjenstår: Å nyte. Mmmm.
Makronene kan fryses med fyll eller oppbevares i kjøleskapet i en lufttett boks.
Denne saken ble første gang publisert 04/04 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.