Det er mange som kan kjenne seg igjen i Heidi Hendriksen (35) fra Kristiansand:

Tre barn har ført med seg noen ekstra kilo, sminking i hverdagen blir det så som så med og håret får leve sitt eget liv ...

Tidligere var Heidi aktiv i sport (hun har svart belte i taekwondo!), men en skade gjorde at hun tok en pause og jobben tok over. Hun begynte å legge på seg og var mye syk.

Som Heidi skriver selv: «Jeg mistet rett og slett meg selv».

Bli ny

BLE NY: Heidi Hendriksen (35) skrev inn til Kamille Mor & Barn - og fikk innvilget ønsket sitt. Her blir hun sminket og stylet, - med minstemann på armen. © FOTO: Margrethe Myhrer

Vil du bli ny?

Ønsker du å bli ny med Kamille Mor & Barn?

Da kan du sende en e-post hvor du forteller litt om deg selv til kamillekonkurranse@egmonthm.no. Husk å send med bilder av deg selv.

Ble ny før flytting

Lyspunktet kom da hun traff ham som nå er hennes mann. Han har hjulpet henne på rett vei til å bli seg selv igjen. Heidi er en tøff dame og har sluttet i jobben som hun har hatt de ti siste årene for å satse på det som alltid har vært hennes lidenskap: fotografering.

Snart flytter Heidi med hele familien til California, USA. Som om det å ta med seg tre barn og mann over til et annet kontinent ikke er ambisiøst nok, så har Heidi samtidig planer om å ta av 20 kg. Da er nok en dag med «Bli ny» den beste kickstarten!

Bli ny

BLE NY: Heidi Hendriksen (35) fikk en etterlengtet bli-ny-dag med Kamille. © FOTO: Margrethe Myhrer

Håret kjennes mye lettere, dette trengte jeg!

Nytt hår

For å få en mer flatterende frisyre er håret klippet opp hele veien. Det er også klippet inn i håret for å fjerne tyngden og samtidig få vekk de slitte spissene.

Resultatet er at det er lettere for Heidi å ha håret utslått, hun får også mer volum og flere stylingmuligheter.

Fine hårstrå trenger produkter som ikke tynger. Vær sparsom med mengden når du tar i styling. Føn håret nesten tørt på hodet, bruk hendene eller en rullebørste for å forme det til.

Skap myke bølger og krøller i håret med en glattetang eller krølltang, rufs det til med et hårpulver for et mer tilfeldig uttrykk. Avslutt med hårspray.

Sminketips

Hud: Heidi har en nydelig hud, men det merkes at den er tørr og trenger litt mer fukt nå på vinteren. Hun har av naturlige årsaker ikke hatt tid til å prioritere ordentlig stell av

huden, og det merkes.

Bryn: Heidi pleier ikke å nappe brynene, så de ble nappet litt i underkanten og litt i midten for et ryddigere inntrykk.

Øyne: En lys beige eller sandfarge over hele øyelokket åpner blikket. En mørkere brun/grå farge på lokket skaper dybde, og en brun eyeliner rammer inn øynene.

Til slutt en brunsvart maskara for et naturlig innrykk.

Her er 15 skjønnhetstips du garantert vil ha nytte av.

Det var morsomt å se meg så «voksen» – skikkelig sminket og stylet.

Styling og nyttige klestips

For at Heidi skal føle at hun ikke tråkker rundt i det samme, er buksen byttet ut med et skjørt. Heidi har lange bein, og da er det kledelig med skjørt.

Trikset er å mikse tekstilene. Det gir et annet fokus enn bare kroppsfasong, og det er jo ikke noe om å gjøre å se ut som spøkelseskladden. Når man mikser materialer, blir det noe som «skjer» i antrekket. Det blir mye mindre kjedelig, og sammensetningen av de forskjellige materialene får fram detaljene og strukturene i plaggene.

Heidi har fått et antrekk som mikser det klassiske med det noe mer bohemske, som er hennes favorittstil.

Et strikket skjørt og en bluse i chiffon er klassisk og friskt, samtidig som det passer til enhver anledning. Med en jakke i fuskepels blir det raskt en litt mer «bohemsk look».

Når fargene på antrekket er nedtonede, er det superfint å sprite opp med en knallfarget veske.

Bli ny

NOEN FINE BLI NY-PRODUKTER: Sugar dust gir volum til håret, fra Bed Head. Kr 199. Terracotta light solpudder fra Guerlain, kr 450. Gorgious Curl Wand sørger for et åpent blikk, kr 599. Armbånd fra H&M, kr 49. Slangeskinnmønstret veske fra Mango, kr 499. Bluse fra Zara, kr 559. Sko fra Bianco, kr 1100. Perfect Refining Foundation fra Shiseido gir jevn og fin hud, kr 420. Øredobber fra Bikbok, kr 79. © FOTO: Produsentene

Bli ny

ETTER: Heidi er fornøyd med sin bli-ny dag med Kamille. Se så flott hun er! © FOTO: Margrethe Myhrer

Heidi om fornyelsen

- Tusen takk for en flott dag - jeg koste meg skikkelig! Jeg fikk mange gode tips til både hår og sminke.

Som trebarnsmor er som regel hår og sminke nedprioritert, og det enkleste er som regel det beste.

- Nå har jeg uansett aldri vært den som har brukt mest tid på spesielt hår, så var veldig glad for gode råd - og ikke minst hvordan best style det slik som det passer mitt hår og meg.

- Sminketipsene har jeg også fått god bruk for. Har heldigvis begynt å bruke øyesminke daglig igjen, men har fremdeles til gode å bli vant til foundations og slikt.

- Det var morsomt å se meg så «voksen» - skikkelig sminket og stylet. Hadde middag med ei venninne samme ettermiddag som bli ny-dagen, og hun syntes jeg var kjempefin. Det samme syntes min mann!

Les hele saken