Hjemmelaget frokostblanding
Kickstart dagen!
Unn deg selv en deilig og sunn frokost. Prøv vår herlige oppskrift til dagens viktigste måltid.
Tilberedningstid: 10 minutter + steking
Pris: Ca. kr 50,-
Du trenger:
1 dl bokhvete
3 dl kornblanding, ren type, uten tilsatt noe, som f. eks 4-korn
1 dl rugflak
2 dl havregryn, store
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
½ dl gresskarkjerner
1-2 dl pekannøtter, grovhakket
½ dl appelsin- eller eplejuice
1-2 ts kanel
½ dl honning
½ dl vegetabilsk olje eller kokosolje
1 ts salt
1 dl revet kokos
½ dl gojibær, hvis du vil, ev. rosiner
Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 180°C.
2. Ha honning, olje, appelsinsaft, salt og kanel i en liten kjele og varm opp til honningen er smeltet og alt blandet.
3. Bland de første åtte ingrediensene i en stor bolle og hell over honningblandingen.
4. Rør godt og ha alt over i en langpanne, gjerne med bakepapir. Bak i ovnen i ca. 15-20 minutter, til den er gyllen og lukter godt.
5. Sett langpannen til avkjøling, bland inn kokos og gojibær.
Oppbevar i tette bokser.
Server med melk og bær.
Tips! Hvis du vil bruke mer tørkede frukter og lignende, så ha dette i etter at blandingen er ferdig «bakt». Bruk gjerne flere forskjellige nøtter, det er godt og sunt!
Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.
Denne saken ble første gang publisert 27/02 2012, og sist oppdatert 06/05 2017.