Tilberedningstid: 10 minutter + steking

Pris: Ca. kr 50,-

Du trenger:

1 dl bokhvete

3 dl kornblanding, ren type, uten tilsatt noe, som f. eks 4-korn

1 dl rugflak

2 dl havregryn, store

1 dl solsikkefrø

1 dl linfrø

½ dl gresskarkjerner

1-2 dl pekannøtter, grovhakket

½ dl appelsin- eller eplejuice

1-2 ts kanel

½ dl honning

½ dl vegetabilsk olje eller kokosolje

1 ts salt

1 dl revet kokos

½ dl gojibær, hvis du vil, ev. rosiner

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 180°C.

2. Ha honning, olje, appelsinsaft, salt og kanel i en liten kjele og varm opp til honningen er smeltet og alt blandet.

3. Bland de første åtte ingrediensene i en stor bolle og hell over honningblandingen.

4. Rør godt og ha alt over i en langpanne, gjerne med bakepapir. Bak i ovnen i ca. 15-20 minutter, til den er gyllen og lukter godt.

5. Sett langpannen til avkjøling, bland inn kokos og gojibær.

Oppbevar i tette bokser.

Server med melk og bær.

Tips! Hvis du vil bruke mer tørkede frukter og lignende, så ha dette i etter at blandingen er ferdig «bakt». Bruk gjerne flere forskjellige nøtter, det er godt og sunt!

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!