Enkel og god treretters middag

Oppskrifter fra Spis! Elsk! Lev!

TRE RETTERS: Forrett, hovedrett og dessert.
TRE RETTERS: Forrett, hovedrett og dessert. Foto: Foto: Anne Elisabeth Næss.
Sist oppdatert

Under finner du oppskriftene fra blad nummer 21.

Share

Forrett

Smakfullt skinkefat

Det enkle er faktisk ofte det beste. Dander deilige skinker på et fat. Du trenger ikke all verdens av utvalg - Helle valgte disse tre italienerne:

FORRETT: Skinkefat.
FORRETT: Skinkefat. Foto: Foto: Anne Elisabeth Næss

- Salame Milano

- Salame Ventricine

- Lardo

Pynt fatet med cherrytomater og basilikum, og server sammen med Grisini (kjeksstenger).

Hovedrett

Pasta med kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller:

1 pakke svinekjøttdeig

HOVEDRETT: Pasta med kjøttboller i tomatsaus.
HOVEDRETT: Pasta med kjøttboller i tomatsaus. Foto: Foto: Anne Elisabeth Næss

1 pakke kjøttdeig av okse

1 pakke røkt bacon

½ løk

2 ss finhakket rosmarin

salt og pepper

1 dl fløte

6 ss knust flatbrød eller brødsmuler fra lyst brød

Slik gjør du:

Hakk løken og mykne den i litt olje i en varm panne. Finhakk bacon og stek litt uten at det blir ferdigstekt. Bland resten av ingrediensene og form til små boller som du steker i smør og litt olje (gjerne nøytral olje). Bollene skal bare stekes litt slik at de får fin stekeskorpe. De skal kokes ferdig i tomatsausen.

Tomatsaus:

½ løk

2 fedd presset hvitløk

salt og pepper

½ glass rødvin

2 bokser tomater (helst cherrytomater)

1 dl vann

1 boks/glass grillede paprika. Man kan bruke fersk paprika også, men da blir konsistensen hardere

1 ss sukker

1 ss paprikapulver

1 ts røkt paprikapulver (hvis du har, kan sløyfes)

1 ss tørket oregano

olivenolje

Slik gjør du:

Start med å hakke løken og hvitløken. Ha i en gryte med noen ss olje. Rør i løken til den blir lettere gjennomsiktig. Tilsett rødvin. La det dampe litt før du tilsetter resten av ingrediensene. La stå på medium varme i 15 minutter. Tilsett kjøttbollene etter hvert som de er ferdige. Ikke ha opp i stekesmøret. Det blir bare grisete.

Kok opp pasta etter ønske. Vi brukte Papadelle som er en bred spaghettitype.

Bland ferdigkokt pasta med kjøttbollene og tomatsausen. Bland i basilikumblader og dryss revet parmesan over. Noen dråper god olivenolje på toppen hever smaken og utseende.

Server med godt brød og kanskje en salat på siden.

Dessert

Blåbærkake

200 g smør (romtemperert)

250 g sukker

3 egg

DESSERT: Blåbærkake.
DESSERT: Blåbærkake. Foto: Foto: Anne Elisabeth Næss

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

300 g blåbær

Smør piskes med sukker. Pisk inn et egg av gangen. Mel og bakepulver blandes i. Hell over i en smurt springform. Til slutt heller du blåbærene over og trykker dem lett ned i røren.

Forvarm ovnen til 190 grader. Skru opp til 200 grader og bak i en time, eller til den er ferdig.

Server lunken med vaniljeis eller pisket krem til.

Flere oppskrifter finner du i Helles første kokebok Verdens Beste kokebok - som aldri ble utgitt. Se www.tronsmo.no

Denne saken ble første gang publisert 29/09 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også