Sendt inn av: Ivar Bakke

Sjokolademousse:

  • 250 g mørksjokolade 54 %
  • 60 g farin
  • 60 g fløte
  • 450 g kremfløte
  • 125 g eggeplommer

Framgangsmåte:

  • Rør kransemasse og smør luftig, ha i eggeplommene før du tilsetter en pakke knust Dots Brownie cookies. Så pisker du opp eggehvitten og sukkeret til en luftig marengs. Legg et bakepapir i bunnen på en stor langpanne) og smør browniesmassen utover i et jevnt lag, før du topper det hele med marengsen. Knus gjerne litt Dots Sjoko Cookies (Obs! Spis opp fyllet og bruk bare kjeksen) og strø disse over og dytt de litt ned i marengsen med en skje. Stekes midt i ovnen med over og undervarme (uten varmluft) i 18 til 20 minutter til marengsen er gyllen brun.Tar marengsen fort farge - sett pannen på nederste rille i ovnen.
  • Til montering trenger du:

- ca 500 g marsipan

- 100 g kakao

- 1 - 2 pakker Doble Sjoko Cookies

DotsBrowniesbunnen må være avkjølt før den skjæres til den fasongen den skal ha.

Lag sjokolademoussen og smør denne oppå bunnen. Lag fisken rund og god. Del alle sjoko-cookies`ne, (skrap av sjokoladekremen om ønskelig). Bland kakao i marsipan til du får den brunfargen du selv ønsker. Husk å spare litt hvit marsipan til øye og tenner. Legg på kjeksen i fiskeskjellmønster og kjevle ut kakaomarsipanen og form dette til fiskehodet. Lag finner, tenner og øyet i hvit marsipan og legg på en halv Brownie-cookie i øyet til fisken.

(Dekortips: Legg kaken på tynt utkjevlet blåfarget marsipan)

Kan serveres rett fra kjøleskapet eller frossen som iskake,

med en kopp kaffe eller et glass melk!

Dette er ikke bare godt, dette er dobbelt godt, med Dots Doble Brownie og Sjoko Cookies!

Dots Brownie mazarinbunn med marengs:

  • 200 g kransekakemasse
  • 200 g Meierismør (normalt saltet)
  • 3 eggeplommer
  • 1 pakke Dots Brownie Cookies

Marengs:

  • 3 eggehvitter
  • 100 g sukker

Framgangsmåte:

  • Rør kransemasse og smør luftig, ha i eggeplommene før du tilsetter en pakke knust Dots Brownie cookies. Så pisker du opp eggehvitten og sukkeret til en luftig marengs. Legg et bakepapir i bunnen på en liten langpanne (25 x 35 cm) og smør browniesmassen utover i et jevnt lag, før du topper det hele med marengsen. Knus gjerne litt Dots Sjoko Cookies (Obs! Spis opp fyllet og bruk bare kjeksen) og strø disse over og dytt de litt ned i marengsen med en skje. Stekes midt i ovnen med over og undervarme (uten varmluft) i 25 til 30 minutter til marengsen er gyllen brun.Tar marengsen fort farge - sett pannen på nederste rille i ovnen. Avkjøl bunnen, lag sjokolademousse etter oppskriften og del bunnen i to og fyll moussen i mellom.Det kan være lurt å la moussen stå litt til den nesten har stivnet før den fylles i mellom bunnene, så den ikke flyter ut. Sett kaken kaldt i kjøleskap eller fryser minst en times tid før servering.
  • Kan serveres rett fra kjøleskapet eller frossen som iskake, med en kopp kaffe eller et glass melk!
  • Dette er ikke bare godt, dette er dobbelt godt, med Dots Doble Brownie og Sjoko Cookies!

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!