Sendt inn av: Marie K. Ørland

Denne oppskriften gir ca 12 store muffins:

  • 12 Dots Browniekjeks
  • 100 g smør
  • 1,5 dl brun farin
  • 2 plater (200 g) kokesjokolade
  • 5 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 dl yoghurt
  • 1,5 dl rømme
  • 3 egg

Smørkrem:

  • 4 Dots Browniekjeks
  • 100 g mykt smør
  • 300 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ss melk

Pynt:

  • Ca. 24 Dots browniekjeks
  • 24 sorte nonstop
  • 12 gule gomp
  • mandelflarn

Framgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader. Ha smør og brun farin i en kjele. Kok opp over svak varme, og la sukkeret smelte.
  • Ta kjelen av platen, og brekk oppi kokesjokoladen. Rør konstant til den har smeltet helt. Det tørre blandes i en bolle, og det våte i en annen.
  • Bland det sammen, men ikke rør mer enn du trenger. Ha i sjokoladerøra, og bland. Til slutt grovhakker du dotskjeksene og vender de inn i røra.
  • Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Stek i 15-20 minutter på 200 grader.

Smørkremen:

Ha mykt smør, dotskjeks og melis i en hurtigmikser. Bland godt. Ha i litt melk, og bland igjen.

Konsistensen skal være smørbar, men ikke rennende. Smør kremen på avkjølte muffins

Pynt:

  • Åpne kjeksene og bruk den halvdelen med krem til øyne.
  • Den andre halvdelen knekkes i to og brukes til øyenbryn.
  • Legg på nonstop til pupiller. Gule gomp blir nese. Til slutt pyntes den med mandelflarn

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!