Blomstrende Dotsmuffins

Her er oppskriften på blomstrende Dotsmuffins.

Blomstrende dots
Dotsmuffins med karamell og valnøttkrokan
Sidsel Bekkadal
Blomstrende dots Dotsmuffins med karamell og valnøttkrokan Sidsel Bekkadal Foto: privat
Sist oppdatert

Sendt inn av: Sidsel Bakkadal

Dotsmuffins med karamell og valnøttkrokan

Ingredienser dotsmuffins:

  • (Ca. 15-18 små)
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss kakao
  • 3 ss sukker
  • 1 egg
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • 1 dl melk
  • 1 dl solsikkeolje eller annen olje uten smak
  • 1 pk mørke Dots
  • 8 marshmallows
  • 15-18 smørbukkarameller
  • 100 g valnøtter
  • 1,5 dl brunsukker

Framgangsmåte:

  • Smelt brunsukker i ei panne uten å røre. Ta pannen av plata før sukkeret brenner seg og rør inn valnøtter. Bre massen utover et bakepapirkledd fat og sett det i kjøleskap.
  • Sikt sammen det tørre. Pisk lett sammen egget i en bolle og ha i yoghurt, melk og olje. Bland sammen med det tørre. Grovhakk Dots, klipp hver marshmallows i fire og knus den avkjølte krokanen ved å legge deni en pose å slå lett med biffbanker, sleiv e.l. Ha alt i røra etterhvert, bland og fordel røra i muffinsformer.
  • Trykk en karamell ned i hver muffins.
  • Stek på ca. 180 grader i ca. 17-20 min.
  • Kan selvfølgelig nytes uten Dotsblomster, men de gjør det ekstra artig å servere.

Framgangsmåte dotsblomster

Du trenger:

  • Dotskjeks, lyse eller mørke. Du behøver ikke èn blomst pr. muffins. Du kan velge å dekorere annenhver eller noen få, men når du har fått dreisen på å lage noengår det fort å lage flere. 1 eggehvite (gi plommen til katten, eller lag deg en mikroskopisk omelett hvis du er sultenbare i den ene hulltanna...)
  • 4 dl melis
  • 1/4 ts sitronsaft
  • Pastafarge eller konditorifarge (Pastafarge fåes kjøpt bl.a. hos Cacas og fordelene er at den smaker ingenting, er meget drøy og gir mye skarpere farger)
  • Og litt marsipan hvis du vil lage marihøner

Kronbladene= Royal Icing:

  • Stivpisk eggehviten. Tilsett en liten klype salt under pisking. Det setter ikke smak men er et sikkerstikk for at hviten stivner. Pisk inn sitronsaft. Bland i melis og visp på full effekt i
  • 10 min. Ha i farge til ønsket nyanse og bland godt. Sjekk konsistensen -massen skal danne topper mellom tommel og pekefinger. Tilsett mer melis hvis massen er for bløt og sitronsyre hvis den er for hard. Ha melismassen i en sprøytepose med stjernetipp (engangs-sprøyteposer med tipper selges på assorterte dagligvarebutikker.) Ha litt vann på fingeren din og stryk den langs kanten på Dotskjeksen. Dette gjør at melisen får bedre feste. Hold kjeksen mellom tommel og pekefinger mens du presser sprøyteposen med tippen hardt mot kjeksen. Kjenn at melisen fester seg og dra sprøyteposen utover samtidig som du gradvis letter presset. Øv deg gjerne på en og samme kjeks til du får draget på det.
  • Legg blomstene på bakepapir og la de tørke litt på benken før du fester de til muffinsene med litt melis.
  • Du kan selvfølgelig også dekorere Dotskaker med disse, men pass opp for tannlegen -melisen blir steinhardnår den stivner..

Marihønene er modellert av farget marsipan. Prikkene er tegnet på med tannpirker med spiselig farge.

Fest til blomstene med litt melis.

Kos deg med bakeseansen og unn deg en Kamillepause underveis!

Tilbake til hovedartikkelen

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også