Sendt inn av: Klara Råbu

Det blir ca 4 herlige, store pandaer.

Ingredienser:

  • 100 g mel
  • 20g kakaopulver
  • 140g melis
  • En liten klype salt
  • 40g smør (romtemperert)
  • 120ml melk
  • ¼ ts vaniljeekstrakt
  • Ca 14 dots delt i biter

Vanlige muffinsformer, og noen litt mindre Forvarm ovnen på 170 grader.

Hell mel, kakao, sukker, bakepulver, salt og smør i en mixmaster. Mix til alt er blandet og du har fått en sandaktig konsistens. Bland melk, egg og vaniljeekstrakt i en liten beholder. Tilsett blandingen litt etter litt, sett skru opp farten og kjær til deigen er klumpfri. Pass på at du ikke blander for mye. Tilsett dots og vend inn med en slikkepott.

Fyll muffinsformer to tredjedels fulle. Fyll 4 små og resten store, husk at de små bare skal steke ett par min. Stek de store i ca 10min eller til en strikkepinne eller gaffel kommer ren ut. Pass på at du ikke treffer en dots og dermed blir lurt til å tro at muffinsene ikke er ferdige.

Vaniljeglasur:

  • 125 g melis
  • 40 g smør
  • 13 ml melk
  • Noen draper vanilje ekstrakt
  • Ha smør og melis i en kjøkkenmaskin og kjør på sakte fart til det er godt blandet. Tilsett melk og vaniljeekstrakt, skru opp farten og la maskinen kjøre i 5 min. Jo lengre den kjøer, jo luftigere og lettere blir den.

Sjokoladeglasur:

  • 150g melis
  • 100g smør
  • 20g kakopulver
  • 20ml melk
  • Følg samme fremgangsmåte som med vaniljeglasuren.

Hvordan montere pandaene

Det du trenger:

  • 1 pk dots ( du trenger ikke fult så mange dots, men hvis du er som meg som liker å spise litt av lasset når jeg lager mat, er det lurt å ha en hel pakke;) Marshmallows Tannpirkere Daimkuler Melis Kakao En oppkuttet muffins Det er litt tidkrevende, men resultatet er verdt strevet. Dessuten er det ganske gøy å montere de.

Forberedelser:

  • Start med å åpne ca 6-7 dots og skrap ut det hvite og legg det i en skål, putt de brune delene i en pose og knus det med en kjevle. Dette skal bli til â€pelsen†til pandaene.

Kroppen:

  • Ta av papiret på en muffins og lim den opp ned oppå en annen stor muffins med litt brun glasur. Deretter dekker du denne med brun glasur. Når dette er gjort ruller du den i det brune pulveret du laget i stad.

Hodet:

  • Ta en passende bit marshmallow som du limer på en liten muffins slik at hodet får litt form. Deretter dekker du hele hodet med hvit glasur og fester det med en tannpirker til kroppen. Sett på halve dots til armer, disse pynter du med litt hvit melis slik at det ser ut som pandaen har klær. Pynt hodet med små daimkuler til øyne og litt brun melisglasur til munn. (ikke de glasurene som er nevnt ovenfor, men bare litt melis, kakao og vann)

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!