Sendt inn av: Sidsel Bekkadal

Sjokoladekakeveske med Dots, marsipan og Kamille

Hankene bør lages ferdig, legges på matpapir og tørkes i min. 3 dager på kjøkkenbenken.

Ta av marsipan til hankene, kjør de noen sekunder i mikroen og kna inn hvetemel til marsipanen mettes. Kjør den igjen noen sek. i mikroen og kna inn litt mer mel før du triller 2 marsipanpølser i den lengden du ønsker hankene skal være. Kjevle veldig forsiktig over hankene og lag søm-mønster på begge sider med en trinse eller tannpirker (her er det brukt en trinse beregnet på tekstil.)

Stikk en grillpinne ca.5 cm inn i hver ende på hankene og legg de flatt til tørk, mens du tar et yogakurs.. eller drar på shoppingtur til Stockholm...

Sjokoladekake:

  • 7 egg medium
  • 800 g sukker
  • 340 g margarin
  • Ca. 5,5 dl hvetemel
  • 4,5 ts bakepulver
  • 4,5 ts vaniljesukker
  • 3 toppede ss kakao
  • 1 porsjon moccakrem:
  • (4-5 porsjoner bør man beregne til ei veske)
  • 100 g romtemperert margarin
  • 300 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1-2 toppede ss kakao
  • 4-5 ss kruttsterk kaffe
  • 2 pk mørke Dots
  • Ca 1 kg marsipan (farges etter ønske)

Framgangsmåte:

  • Pisk eggedosis av eggene og halvparten av sukkeret. Ha i resten av sukkeret og pisk med full styrke gjerne i 10 min. Bland sammen det tørre i en bolle og smelt margarinen i en kasserolle. Bland forsiktig margarin og melk i eggedosisen og sikt inn det tørre i et par omganger. Ha røra i en smurt ovnsform på ca. 35 x 40 cm og
  • stek på ca.180 grader midt i ovnen i ca.30 min.
  • Ha margarin i mixeren og bland i melis og vaniljesukker. Smak til med kaffe og kakao,
  • ikke vær grådig med dette.

Montering:

  • Del, stable og skjær til den avkjølte kaken som en høy, avlang firkant. Rund av langsidene på toppen til veskefasong husk at vesken blir flere cm høyere når den er fyllt med krem.
  • Del hvert kakelag horisontalt i to og smør et lag krem (0,5-1cm tykt) mellom hver kakelag. Legg et lag hele Dots mellom det første og andre laget og et lag hele Dots mellom det tredje og det fjerde laget.
  • Dekk hele kaken med et tynt lag krem.
  • Trekk pusten, ta et par armhevinger (tja, akkurat det er vel valgfritt...), og kna opp marsipanen som skal være bunnfargen til vesken.
  • Kjevle ut marsipanen i litt siktet hvetemel som du børster av etterhvert som du har den på kaken.
  • Kjevler du ut i melis blir marsipanen fort klissete og vanskeligere å arbeide med.
  • Dekk hele kaken med et tynt lag marsipan. Dekk kortsidene først, deretter langsidene. Børst av melet på baksiden av hver del etterhvert og fukt baksiden av marsipanen ved hjelp av ørlite vann og en pensel før du fester delen til kaka. Pensle litt vann med en tynn pensel mellom alle skjøtene og klem sammen.
  • Marsipanlokket skal være helt tett, da beholder selve kaka fuktigheten.

Bruk fantasien og dekorèr vesken med de detaljene du ønsker, eks: sømmer, stropper, nagler, trykt mønster, lommer etc. Det enkleste er å studere yndlingsveska di, men hent gjerne andre idèer i moteblader, kataloger etc.. Lag søm-detaljer der det er naturlig, det gir en meget god effekt. Noen sukkerkuler er også dekorativt.

Til slutt pensler du bort siste melstøvet over hele veska med en vannfuktet malepensel og fester hankene -klipp av grillpinnene så de er nesten like høye som veska før du presser dem godt ned i kaka.

Klipp av et Kamilleblad (vær sikker på at du har lest det ferdig) og en Dotspakke.

Dekk den nederste delen -som skal ned i kaka- av bladet og Dotspakken med helt ren, blank tape før du forsiktig lager et snitt i marsipanen og trykker det ned i veska.

Smaker godt med et glass melk eller en kopp kaffe, samt gode venner og familie som kan klappe deg på skulderen og fortelle deg hvor flink du har vært...

God fornøyelse!!

PS: Hvis du har krem til overs, smører du dette på kakeavskjæret -så går ikke det til spille.

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!