Sendt inn av: Hèlène Le Poas

Jeg syns at Dots sjoko-cookies passer perfecte i disse 3 forskjellige oppskrifer. De er mine favoritter! Jeg hadde problem å bestemme meg hvilke av dem ville jeg sende til dere og derfor har jeg laget 3 forskjellige kaker som ser ut som en når den er pyntet : en med sjokolade,karamel og kremost smak; en med kokos smak; en med nøtter og vanilje smak.

Bon Appetit!!

Forkortelser :

  • "Kopp" betyr en Cup, som i amerikansk måle system.
  • "Ss" betyr en spise skje, som en Table Spoon i amerikansk måle system.
  • "Ts" betyr en Te Skje, som en Tea Spoon i amerikansk måle system.
  • Sjokolade kake med karamel og kremost
  • Første kake (på bunn) er en sjokolade kake fylt med karamel og kremost.

Inngredienser for bunn:

  • 14 ss usaltet smør
  • 2 og ½ kopp type 0 hvetemel
  • ¾ kopp kakao i pulver
  • 1 og ½ ss bake pulver
  • 10 stk knuste Dots sjoko-cookies
  • ¼ ts salt
  • 1 kopp og 2 ss melk
  • 1 ss vanilje ekstrakt
  • 1 og ¾ kopp sugar
  • 5 egg

Framgangsmåte:

  • forvarm ovnen til 175 C grader.
  • sikt sammen hvetemel,salt, kakao og bakepulver, og legg til knuste Dots sjoko-cookies. Behold på siden.
  • rør sukker og smør sammen til det blir hvit, også tilsett eggplomme inni.
  • tilsett hvetemel rør til sukker, og melk med vanilje.
  • pisk opp egghvite og bland alt godt veldig forsiktig.
  • Hell røren i en bakepapir kledd 20 cm rund kakeform og stek i ca. 30 minutter

Karamel og kremost fylling

  • 2 og ¼ kopp sukker
  • ¼ kopp usaltet smør
  • ½ og ¼ kopp kremost (Philadelphia), plus ½ kopp til senere når røren er kaldt

Framgangsmåte:

  • kokk sukker med 1 kopp vann til det blir en mørk karamel
  • pisk in smør også kremost
  • La den rør blir kaldt i kjøleskap over natta.
  • Før bruk, rør inn mer kremost.
  • Kutt sjokolade kaken i 3 lagg og dekk hver lagg av karamel-kremost fylling og knuste Dots sjokko-cookies. Dekke kaken med pisket fløtte og trekk over med marsipan.

Kokos kake

Den andre kake (i midten) er en kokos kake fyllt med kokos-smør krem.

Ingredienser for bunn:

  • 115g ( ¼ pund) usaltet smør
  • 2 kopp hvete mel type 0
  • ½ spiseskje + ¼ teskje av bakepulver
  • ¼ ts salt
  • ½ kopp usøtet kokos melk
  • 1 ½ ss melk
  • 1 kopp sukker
  • 1 ss vanilje ekstrakt
  • 4 egg

Framgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Bland kokos melk og vanlig melk. Behold på siden.
  • Bland sukker med smør til røren blir hvit, tilsett vanilje ekstrakt og eggeplomer
  • Bland fått masse med siktet mel, salt og bakkepulver
  • Pisk opp egghviter og legg dem til røren
  • Hell røren i en 16cm rund form (bakepapir kledd) og stek i ca. 30 minutter

Kokos-smør krem ingredienser:

  • 1 kopp sukker
  • 4 egghviter
  • ¾ kopp usaltet smør
  • ½ kopp kokos masse

Framgangsmåte:

  • Bland sukker og egghviter over varmbad til den er ca 60 grader varm
  • Fortsett å piske opp (i maskin) i neste 10 minutter
  • Legg til myk smør (langsomt) og kokos masse

Kutt bunn i 3 lagg. Hver lagg dekkes med kokos-smør krem og knuste Dots sjokko-cookies. Dekk kaken med pisket fløte og legg til overtrekk av marsipan

Mandel - haselnøtt kake

Ingredienser for bunn:

  • 4ss usaltet smør
  • ½ kopp hvetemel
  • ¼ kopp helle mandler
  • ¼ kopp haselnøtter
  • ½ kopp Type 0 hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • 1/8 kopp sukker
  • ¼ kopp brunn sukker
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • ½ kopp melk
  • 3 store egg
  • 5 stk knuste Dots sjoko-cookies

Framgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Sikt mel, salt og bakepulver og legg til knuste mandler, haselnøtter og Dots sjoko-cookies. Behold på siden.
  • Bland sukker og smør sammen til røren er hvit, legg til eggplømmer, vanilje og mel blanding
  • Legg til melk
  • Pisk egghviter og legg dem forsiktig til blandningen
  • Hell røren i en rund form 12 og stek for ca. 25 minutter

Ingredienser for vanilje smør krem:

  • 220g usaltet smør
  • ¾ kopp sukker
  • 3 egghviter
  • 1 vaniljestang

Framgangmåte:

  • Bland sukker og egghvitter over varmbad til den er ca 60 grader varm
  • Pisk opp (i maskin) for ca. 10 minutter
  • Legg til langsomt myk smør og skrapet innside av vaniljestang
  • Rør langsomt 3-5 minutter

Kakebunn må skjæres i 3 lagg. Hver lagg er dekket med vaniljekrem og knuste Dots sjoko-cookies. Dekk over med pisket fløtte og trekk over med marsipan.

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!