Sendt inn av: Astrid Skomedal

Ingredienser:

  • 2 pk mørke Dots
  • 150 g mykt smør
  • 3 eggehviter
  • Saften av ½ sitron
  • 300 g bringebærsyltetøy
  • 1/3 liter kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 200 g friske eller frossne bringebær

Framgangsmåte:

Knus en og en halv pakke Dots (med for eksempel en kjevle) i en plastpose. Ha de knuste Dotsene i en bolle sammen med smøret. Kjør i kjøkkenmaskin til det har blitt en klissete men fast masse. Ha massen i en rund kakeform (28 cm i diameter), og spre den jevnt utover med en slikkepott. Bunnen skal bli 1,5 - 2 cm tykk. Sett kakeformen i kjøleskapet, og begynn på iskremen.

Stivpisk tre eggehviter. Tilsett sitronsaften og bringebærsyltetøyet. Pisk dette sammen i kjøk¬kenmaskin på full hastighet i 15 min for å oppnå en luftig iskrem. Hell eggehviteblandingen over i en stor bolle.Pisk stiv, luftig krem av kremfløte og sukker. Vend kremen inn i eggehviteblandingen. Tilsett de hele bringebærene til slutt.

Ta kakeformen ut av kjøleskapet. Hell bringe¬bærisblandingen over kakebunnen. Bruk en slik¬kepott og lag en jevn og glatt overflate på iska¬ken. Legg Gladpack over hele kaken, helt inntil bringebærisen. Sett kaken i fryseren, og la den stå der i minimum 10 timer.

Du kan pynte kaken med resten av kjeksene og noen friske bær.

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!