Bringebærdrøm

Her er oppskriften på bringebærdrøm.

Bringebærdrøm

Gunn Eli Lædre
Bringebærdrøm Gunn Eli Lædre Foto: privat
Sist oppdatert

Sendt inn av: Gunn Eli Lædre og Mathilde Lædre

  • En sommerlig og frisk kake med Dotskjeks-bunn og krem av skogsbær-skyr!
  • Enkel å tilberede uten bruk av stekovn.
  • Lages gjerne dagen før servering, så gelélaget på toppen stivner skikkelig.

Dots-kakebunn:

  • 1,5 pakke Dots kjeks (av den mørke typen "Sjoko-Brownie")
  • 50 g smeltet meierismør

Framgangsmåte:

Knus kjeksene, bland inn smeltet smør og trykk kjeksmassen ut i en kakeform (22-26 cm) Jeg anbefaler å bruke en springform av typen som settes direkte på kakefatet. (f.eks "Bake it Easy" fra Porsgrund) Da blir det også enklere å tørke av fatet dersom noe skulle renne ut. Sett kaken i kjøleskapet mens kremen tilberedes.

Skyr-krem:

  • 3 bokser Skyr à 160 g m/ skogsbær- og vaniljesmak
  • 1 ts ekte vaniljesukker (f.eks Tørsleffs vaniljesukker)
  • 1 boks kremfløte
  • 50 g sukker

Framgangsmåte:

  • Bland vaniljesukker og skyr og visp blandingen noe så den blir jevn og luftig.
  • Pisk krem av fløte og sukker.
  • Rør kremen forsiktig inn i skyr-blandingen.
  • Skyr-kremen helles over Dotskjeks-bunnen, og kaken settes i kjøleskapet.

Gelélag på toppen:

  • 2 pk gelé med bringebærsmak

Framgangsmåte:

  • Geleen tilberedes med halv mengde væske, dvs 5 dl vann.
  • Avkjøl geleen. Når den begynner å tykne, helles den over kaken.
  • Ta ca 1/2 dl av geleen i en liten skål, og bruk denne til å "glasere" bringebær til pynt.

Pynt:

  • Bringebær, så mange man vil ha - friske eller frosne.
  • 50 g mørk kokesjokolade

Framgangsmåte:

  • Dypp bærene forsiktig i gelé og legg dem til tørk på en tallerken, mens selve kaken får stivne.
  • Legg så de geleglaserte bærene til pynt på kaken.
  • Smelt kokesjokolade i vannbad, og bruk en gaffel til å "risle" sjokolade over kaken og bringebærene, f.eks. i stripemønster. Kaken avkjøles så i kjøleskapet før servering.

Tilbake til hovedartikkelen

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også