Sendt inn av: Merete Karlsen

Bunn:

1pk Dots kjeks(den mørkeste)

50 g smeltet smør

Framgangsmåte:

Knus kjeksene i en mixer og bland inn smeltet smør. Trykk kjeksmassen ut i en 24 eller 26 form, og la den stå i kjelen til den stivner.

Fyll:

  • 175 g smør
  • 300 g brun farin
  • 4 egg
  • 4 ss kakao
  • 150 g kokesjokolade
  • 1 pk matfløte
  • 5 stk Dots kjeks

Framgangsmåte:

Smør og brun farin røres sammen i en mixer. tilsett 1 egg og 1 ss kakao om gangen. smelt sjokokladen i litt matfløte og ha den oppi fyllet. deretter har du i resten av matfløten, mens du mixer på lav hastighet. Slå blandingen over den stivnet kjeksbunnen, og knekk opp 5 Dots kjeks som du strør over fyllet. stek kaken mitt i ovnen på 160 grader i 50 min. Avkjøl kaken på en rist.

Ostekrem:

  • 2pk philadelfia naturell
  • 1 pk fløte
  • 2 dl melis
  • 2 toppet ss vaniljesukker
  • Resten av Dotskjeksen

Framgangsmåte:

Pisk krem av fløten og i en annen skål pisker du philadelfia osten sammen med melis og vaniljesukker. Så blander du ostemassen inni kremen. spar knekk opp noen Dots kjeks som blandes i kremen. resten av kjeksen knekkes opp til pynt oppå ostekremen.

På hele kaken bruker jeg to pakker Dots kjeks av den mørkeste typen.

La kaken stå noen timer, eller en natt i kjøleskapet. Skjer rundt kanten med en oppvarmet smal kniv, og legg kaken på fat

Tilbake til hovedartikkelen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!