Hilde Louises sjokoladefondant
Hilde Louise Asbjørnsen (33), artist.
I mars kommer plata Never Ever Going Back. Hildes første barn kommer nå i desember.
Mer info på www.hildelouise.com
Du trenger:
250 g meierismør
250 g sukker
300 g sjokolade (gjerne med minst 54% kakao)
165 g hvetemel
8 egg
(til 10 porsjoner)
Slik gjør du:
Smelt smøret, og ha i sukker og sjokolade (smeltet i vannbad). Rør inn melet, og bland inn ett og ett egg av gangen. Fyll smurte kaffekopper eller muffinsformer med sjokolademassen. Stekes på ca. 200 °C i ca. 8 minutter til overflaten har fått en fin stekeskorpe. Serveres med is og
skogsbærsuppe
Skogsbærsuppe
350 g blåbær
125 g multer
125 g bringebær
120 g tyttebær
1 dl Muscato d asti
2 liter vann
2 dl sukker
Slik gjør du:
Kok opp vann, sukker og vin (man kan bruke en annen type hvitvin, eller droppe den). Bland bærene i den varme sukkerlaken, og la de stå og trekke til de er myke. Kjør hele blandingen sammen med en stavmikser, til du får en tykk masse. Sil den tykke massen gjennom en fin sil, slik at du blir kvitt alle steinene. Smakes til med melis og sitron.
Oppskrift: Sindre Rugelsjøen Lie.
Denne saken ble første gang publisert 23/11 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.