Marte Glanville

Kakebakesmake

Lei av serinakaker, smultringer og goro. Her er kjendisenes favoritter!

Akutelle med: Albumet Le Pop. Spiller på Logen i Bergen 11. desember, Sentrum Scene i Oslo lørdag 12. desember og i Horten 2. juledag. I 2010 skal de spille inn ny plate og turnere i utlandet. Mer info på www.katzenjammer.no

Du trenger:

240 g mel

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts vaniljesukker

120 g smør skåret i terninger

2 eggeplommer vispet sammen med en klype salt og 2 ss kaldt vann.

Slik gjør du:

Bland mel og smør og legg i fryseren i 10 minutter. Kjør det i miksmaster til det ligner store havreflak. Hell i plommemassen, kna sammen og la den hvile i kjøleskapet i 20 minutter.

Del i to, kjevl ut to sirkler, én til bunn og én til lokk.

Fyll:

400 kirsebær (ferske, frosne eller hermetiserte)

90 g sukker

30 g smeltet smør

1 ss mel

1 ss saft fra de silte morellene

Sil av kirsebærene. Lag en

klissete masse av smøret,

sukkeret, melet og saften.

Slik gjør du:

Legg den utkjevlede bunnen i paiformen, ha i den klissete massen og bærene. Fukt endene, legg på lokket. Knip sammen de to paidelene. Skjær et kryss på toppen, Pensle med egg og pynt med noen utskårne kirsebær.

Settes på rist midt i stekeovnen på 200 °C i 15 minutter. Dekk så løst med folie, senk temperaturen til 180 °C og stek videre i 18 minutter.

Dryss på litt sukker når du tar den ut av ovnen.

Serveres med iskrem eller créme fraîche.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!