En gang for lenge, lenge siden var Tom Lenham selv en gother. Han slet seg gjennom Camden Market i London i 30 varmegrader, ikledd i mørk, ankellang frakk, fedora-hatt og kubanske cowboystøvler.

Med ungdommelig selvtillit syntes han at han var den kuleste på jord (men skamrødmer av bildene i dag).

Med minnet om peset det var å være gother om sommeren, skapte han nettstedet gothsinhotweather.com.

- Jeg synes det er interessant når typiske øyeblikk fra A4-liv sidestilles med utradisjonell og alternativ livsstil, som når en gother i lakk og lær bygger sandslott. Jeg tror det får oss til å tenke over at vi oftest bedømmer folk ut fra utseende, ikke ut fra hvordan de oppfører seg. Men mest av alt er det sinnssykt morsomt å le av gothere! Det beste jeg vet er å le av folk i skinnbukser, sier Tom, eks-gother.

LA goths

Gothefaktor: 9

Svettefaktor: 5

- Kniplingeparasollen, en gothasol, er en gjenganger for overopphetede gothere. Dette paret får meg til å tenke på Tim Burton og Helene Bonham-Carter, på utkikk etter et barn å raske med seg.

© Brian Auer

Strandet babygoth

Gothefaktor: 6

Svettefaktor: 7

- Denne dedikerte berta fant vi under en gothasol på en stekende varm dag. Hva skriver hun, mon tro? Kanskje et dikt om lidelelsen det er å bli dratt med på sommerferie? Legg merke til de sorte flip-flopene. Men hun gjør en fatal feil ved å la sollys nå hårskillet. Det kommer til å bli gjøre vondt i morgen!

© Alethea Carr

Dypp tærne i et plaskebasseng av lidelse

Gothefaktor: 6

Svettefaktor: 3

- Gothere går bare til basseng for å studere resten av samfunnet, som dette eksemplaret som skremmer en tilfeldig svømmer. Gothasolen beskytter fra skadelige "dagstjerne" stråler. Som alle vet, kan sol føre til varme, smil og et ønske om å tro at verden er et bra sted - alt dødelig for en ekte gother.

© Seale Paterson

80-talls gother

Gothefaktor: 6

Svettefaktor: 7

- Å som jeg savner 80-tallet. Da kunne du ta med deg din egen gothe-kjæledegge på campingtur. Legg merke til mangelen på ironi i hvordan den sortkledde står.

© Sue Carter Flinn

Ungdommens råskap

Gothefaktor: 3

Svettefaktor: 6

- Sukk, de søte tenåringsgotherne. De er ikke som alle andre på skolen. Ingen skjønner noe! En av dem har en is. Legg merke til sminken, av typen jeg-får-den-raskt-av-hvis-mamma-henter-oss-tidlig.

Gutta på tur

Gothefaktor: 8

Svettefaktor: 4

- Overrasket av solen, visste disse mørkemennene råd - det var jo bare å gjemme seg under piren.

Det har to fordeler: Unngå den brennende Dagstjernen til natten hyller deg inn i sitt varme mørke. I tillegg kan du titte opp i skjørtene på jentene over deg. Fantastisk!

© Andromeda Han

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!