Iskremfest!

Endelig er sesongen i gang! Is i alle farger, smaker og varianter venter oss i sommer. Og den beste kan du lage selv.

Knuts bringebæris
Knuts bringebæris Foto: Morten Brun
Sist oppdatert
Matskribent Hanne Buxrud
Matskribent Hanne Buxrud Foto: Morten Brun

Istips

  • Har du ikke iskremmaskin, kan du ha iskremblandingen i en beholder som du setter i fryseren.
  • Etter 1 time rører du litt med en gaffel ol.
  • Gjenta flere ganger under innfrysing, som gjerne tar rundt 6 timer. Dette for å unngå iskrystaller og en veldig hard is.

Jeg falt helt klart i kremen da jeg var barn. Og godt er det. For er det noe jeg virkelig har glede av, så er det iskrem i alle varianter.

Da jeg var liten, var den med brun, rosa og hvit is den mest populære av is i kartong. Pistasie-is var også godt (det syntes jeg ennå). De voksne spiste alltid krokanis, så den var veldig kjedelig. Og romrosin. Uuahh... Men er det ikke rart? Nå syntes jeg selv at krokanis er helt nydelig, og attpåtil kan jeg klare å lage den selv. Men den med romrosin kan dere som liker den fortsatt ha for dere selv¿

Knuts bringebæris

Denne er en sånn is du virkelig bare slenger sammen hvis du skulle få uventede gjester.

Du trenger:

1 kremfløte

1 pose frosne bringebær

2 ss melis

1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Ha bringebær, fløte, melis og vanilje i en blender og kjør til godt blandet og vips, der har du en deilig is.

Mango- og limesorbet

Foto: Morten Brun

Du trenger:

1 ½ dl sukker

2 dl vann

Zest fra 1 lime (finrevet skall, kun det grønne)

3 modne mango

1 dl limejuice

En klype salt

Evt 3 ss tequila

Slik gjør du:

Varm opp sukker, vann og limezest i en middels stor kjele, til sukkeret er helt smeltet. Sett til side og avkjøl. Skjær kjøttet fra mangoen og del i grove biter. Ha mango, sukkervann, limejuice og salt i en blender og kjør til en fin puré. Hell i en bolle, dekk til og sett den kjølig, til den blir gjennomkald. Hell den så i iskremmaskinen og sett den i fryseren.

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også