Siri Kalvig © Kristin Svorte

Kari Traa © Mona Ødegård

Send inn din kandidat og du kan vinne en av disse!

Formålet med prisen er å hedre hverdagens heltinner. De som utover for eksempel å ha egen karriere, familie og fritid, likevel makter å tenke på andre. Som har overskudd til å hjelpe mennesker som trenger det, eller er med og inspirerer og påvirker i positiv retning.

Årets jury består av Kari Traa, Siri Kalvig, Kjersti Mo og Anne Marit Hapnes.

De velger ut tre nominerte av lesernes innsendte forslag, DU bestemmer hvem som vinner!

Alle som sender inn forslag til kandidater, er med i trekningen av produkter fra Elizabeth Arden verdt kr 620,- per stykk.

Forslag mottas frem til tirsdag 14. april 2009.

Dette er juryen:

Siri Kalvig:

- Det er viktig å ikke være seg selv nok. Jeg har ofte tenkt at vi setter for lite pris på hverdagsheltene. Min umiddelbare tanke da jeg ble spurt om å være med i juryen, var at denne kåringen er en kjekk måte å markere alt det viktige arbeidet som gjøres, ofte litt i det skjulte. For meg er en hverdagsheltinne ei som står på og holder humøret oppe, som mestrer travle hverdager og samtidig evner å spre glede.

Kari Traa

- Du kan ikke redde verden, men du kan gjøre gode ting i nærmiljøet. Det er en heder å sitte i en jury som denne og få lov til å ha synspunkter på noe annet enn klær. Ei hverdagsheltinne for meg, er ei som brenner for noe og som tør å gjøre noe med det. Mange greier det ikke selv om de har lyst eller sitter på en kjempeidé. Mye går på det å våge, på å ha litt selvsikkerhet. Det handler også om å tørre å drite seg ut litt.

=

I fjor vant Beate Zahl for sitt arbeid for å fremme kunnskap om vold i nære relasjoner.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!