200 g kransekakemasse

100 g smør, smeltet

2 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

2 dl rosiner

2 ss cognac

Riv kransekakemassen på et rivjern. Bland den sammen med smeltet smør. Pisk egg og sukker til eggedosis, vend deretter inn kransekakesmøret.

Bland rosiner med vaniljesukker og mel og ha det så inn i røren. Smak til med litt cognac.

Hell røren i en smurt springform på ca 20 cm i diameter. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek i midterste rille på 160 grader i 40 minutter.

Kaken holder seg god i flere dager hvis den er pakket inn i plast. Den kan også fryses.

Servér den gjerne med bær og litt pisket fløte eller is.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!