1. Verdens største karneval

Synes du at glitter, fjær og dans er gøy eller er du bare veldig glad i en real fest? I februar kan du oppleve verdens villeste fest i Rio de Janeiro. Byen forvandles til et inferno av samba, pulserende rytmer, paradeshow, fargesprakende danseopptredener, vakre kostymer og naken hud. Karnevalet varer fem dager til ende, og hvis du har lyst til å bli med, kan du kjøpe kostyme ved sambaskolen og bli med på moroa, du også.

CAIPIRINHA: Den brasilianske nasjonaldrikken inneholder mye sprit.=

CAIPIRINHA: Den brasilianske nasjonaldrikken inneholder mye sprit. © Foto: Crestock

Finn billige flybilletter til Brasil her

2. Caipirinha

Bare så det er sagt først som sist - brasilianske Caipirinhas inneholder mye sprit, nærmere bestemt Cacacha. Som er det mest produserte brennevinet i Brasil, og mange brasilianere drikker det slik som nordmenn drikker akevitt. Det synes jeg ikke du skal gjøre dersom du har lyst til å oppleve en trivelig morgendag. Men som hovedingrediens i den brasilianske nasjonaldrinken Caipirinha, er det fint som bare rakkeren.

3. Clube Chocolate

Det minner om et galleri, huser både en bar og en kafé og selger nasjonale og internasjonale klesmerker for begge kjønn. Clube Chocolate er definitivt et stoppested enten du er fysen på mat eller shopping, og butikken/galleriet/baren har nesten blitt en turistattraksjon i seg selv. Her får du dessuten kjøpt gaver og interiørartikler, men sjokolade? Det nærmeste du kommer er kleskolleksjonen under navnet Chocolate. Det er i det minste en lavkalori-variant¿

4. Kristus-statuen

Enten du er religiøs eller ei - en tur til Kristus-statuen på Cocoradofjellet er verdt et besøk. Byens befolkning valgte Kristus-statuen som en markering for Brasils hundre års uavhengighet fra Portugal i 1922, og statuen kan ses fra hele Rio. Tretti meter høy og med åpne armer ønsker den deg velkommen til Rio. På toppen av Cocoradofjellet har du fantastisk utsikt over byen og strendene. Ta gjerne turen tidlig på morgenen så slipper du mange av turistene!

KRISTUS-STATUEN: Den velkjente Kristus-statuen skuer utover Rio de Janeiro fra sin plass på toppen av Cocoradofjellet.

KRISTUS-STATUEN: Den velkjente Kristus-statuen skuer utover Rio de Janeiro fra sin plass på toppen av Cocoradofjellet. © Foto: Crestock

5. Sukkertoppen

Hva med en utflukt til Sukkertoppen? Denne fjelltoppen som er kjent fra en mengde filmer og postkort. Med nydelig utsikt mot Copacabana og Kristus-statuen på en av de motstående fjelltoppene, får du full valuta for billetten som taubaneturen koster deg. Om du er av det tøffere slaget, kan du leie et helikopter med egen pilot for 300 kroner. Da får du en sinnssyk luftferd over byen!

6. Buzios

2 1/2 times kjøring fra Rio de Janeiro ligger en av Brasils mest kjente ferieperler. Buzios ble verdensberømt da den franske filmstjernen Birgitte Bardot besøkte stedet i 1964, og skrøt hemningsløst av det da hun kom hjem. I dag kalles Buzios for Brasils St. Tropez og er valgt til en av verdens ti vakreste steder. Det går daglig buss fra Rios internasjonale flyplass.

SAMBAEN ER LØS: Verdens villeste fest finner sted i Rio de Janeiro i januar. Samba danser man forøvrig året rundt i Rio og Brasil.=

SAMBAEN ER LØS: Verdens villeste fest finner sted i Rio de Janeiro i januar. Samba danser man forøvrig året rundt i Rio og Brasil. © Foto: Crestock

7. Sambaen er løs

Er du glad i å riste på rumpa? Da skal du ta en tur til bydelen Ramos i Rio. Her ligger Imperatriz Leopoldinense - en av landets beste sambaskoler. Sambaskolen ble grunnlagt i 1959 og er oppkalt etter Brasils første keiserinne, Leopoldina, som rømte til Brasil fra Portugal under Napoleonskrigene. Sambadamene ved øver stadig hardt mot årets største begivenhet i Rio - nemlig Karnevalet. Hvert år konkurrerer sambaskolene i Rio de Janeiro om å vise den beste og mest fantasifulle paraden under karnevalet.

8. Shopping

Brasil har for alvor markert seg på motekartet med verdens sjette største moteuke i Sao Paolo. I Rio er det flust av butikker du bør besøke dersom du er ute noe kult. For å ikke slite ut beina bør du først og fremst skaffe deg et par fantastiske sko fra det brasilianske merket Melissa. I områdene Ipanema og Leblon kan du sjekke ut klesbutikken Animale som selger klær til motebevisste kvinner. Er du ute etter en sexy bikini kan du stikke innom Bum Bum og dersom du føler for noe sporty og stilig er Osklen stedet å gå. Gled deg!

9. Brassespark

Lekre, lidenskapelige og dampende heite fotballspillere - man behøver ikke å være spesielt interessert i fotball for å se en kamp eller to i Brasil. Hvis nordmenn er født med ski på beina, så kom brasilianerne med en fotball. Det spilles fotball overalt - på strendene, på gatene og sist, men ikke minst på Maracana. Maracana er verdens største fotballstadion og alle Brasils hjemmekamper spilles her.

BRASILIANSK FOTBALL: Om du er fotballinteressert eller ikke vil trolig en fotballkamp i Brasil være underholdende uansett. Her er Ronaldinho og co under trening i OL i Beijing i år.=

BRASILIANSK FOTBALL: Om du er fotballinteressert eller ikke vil trolig en fotballkamp i Brasil være underholdende uansett. Her er Ronaldinho og co under trening i OL i Beijing i år. © Foto: Armando Franca / Scanpix / AP

10. Ipanema beach

Det som skjer i Brasil - det skjer på stranda. Brasil har milevis med strender, og en av de fineste ligger i Rio de Janeiro. Ipanema beach er av flere kåret til verdens beste, og mest sexy strand. Stranda er møteplass enten det er for å spise, trene, feste eller bare ta seg ut. Bystrendene er markert med tårn, og midt i mellom tårn 9 og 10 ligger de vakre og vellykkede. Den kalles strand nummer 9 1/2 og bugner av veldreide kropper, mikroskopiske bikinier og breie brystkasser. Smør deg inn med selvbruningskrem og skaff deg en trekantbikini i gult og grønt, så sklir du inn i mengden.

IPANEMA BEACH: En av verdens kanskje flotteste strender?

IPANEMA BEACH: En av verdens kanskje flotteste strender? © Foto: Crestock

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!