Frie, sterke og ujålete er egenskapene som trekkes fram av nesten alle mennene vi snakke med. Heia damer – fortsett med det!

Se hvilke kule menn vi har pratet med og hva de mener om oss. God lesing!

Nilsi komiker

Nilsi digger norske damer! © Foto: Privat

Nilsi, komiker:

- Norske damer er helt rå! På sommeren kan en tur ut blant folk bli rent for mye der dere jenter går rundt sommerbrune og nydelige, med et sjarmerende smil. Dessuten vil langt de fleste jenter her i landet noe. Dere mener noe, har ambisjoner og ønsker å få noe ut av livet. Tafatthet er turn off! Det er overlegenhet også, norske jenter ække så høye på strå. Det liker jeg. Min svært begrensede kjennskap til damer utenfor landets grenser sier meg at mange tror de er popstjerner fordi de har klart å ta på seg høyhæla sko, sånn vil vi ikke ha det hær hjemme. Jenter, jeg digger dere!

Jonas Gahr Støre, leder i Arbeiderpartiet

Jonas Gahr Støre roser norske kvinner for deres innsats i samfunnet. © Foto: Privat

Jonas Gahr Støre, leder for Arbeiderpartiet:

- Norge ville ikke vært blant verdens aller beste land å bo i hadde det ikke vært for norske kvinner. Kvinnene har gått foran og kjempet fram saker av stor samfunnsmessig betydning, utdanning, universelle rettigheter, familiepolitikk – selve grunnlaget for at vi som nasjon lykkes. Yrkesdeltagelsen er høy, kombinert med barn og familie, det er en viktig kvalitet for samfunnet vårt. Norske kvinner blir sett opp til over hele verden, det merker jeg når jeg møter utenlandske politikerkollegaer.

Skuespiller Ingar Helge Gimle

Skuespiller Ingar Helge Gimle liker damer med humor. © Foto: Privat

Ingar Helge Gimle, skuespiller:

- Jeg synes kvinnene i Norge er blide, åpne, vennlige og vakre. Og de er smarte og kreative med sans for humor!

filosof og spaltist Einar Øverenget

Einar Øverenget synes norske kvinner har flere gode egenskaper. © Foto: Privat

Einar Øverenget, filosof og spaltist i Dagbladets Magasinet:

- Jeg opplever mange norske kvinner som frie, sterke og ujålete og det er veldig tiltalende egenskaper. Det henger ikke minst godt sammen med et menneskesyn som går langt tilbake i tid, og som det knytter seg viktige verdier til.

Artist Tooji

Tooji liker norske kvinners feminine energi. © Foto: Privat

Tooji, artist:

- Den feminine energien er noe hele samfunnet har godt av. Det emosjonelle istedenfor det fysiske. Vi må hylle det. Som Gloria Steinhem sier: We have begun to raise daughters more like sons ... But few have the courage to raise our sons more like our daughters.

Komiker og programleder Lars Berrum

Lars Berrum elsker at norske kvinner er selvstendige. © Foto: Privat

Lars Berrum, komiker og programleder:

- For at min hyllest til norske kvinner ikke skal blandes med en tysker sin våte drøm på 40-tallet, vil jeg kaste ut en high-five for den multikulturelle norske kvinnen. Og denne kvinnen har bein i nesa, hun er selvstendig, tør å le seg i hjæl og har masse selvironi. Det elsker jeg, og det har dere! Kyss.

Fødselslege Thorbjørn Brook Steen

Fødselslege Thorbjørn Brook Steen er imponert over norske kvinner. © Foto: Privat

Thorbjørn Brook Steen, fødselslege:

- Ut fra min jobb som fødselslege så er det som imponerer meg med norske kvinner det at de makter å ligge i fødsel i mange timer, og at de på slutten av en lang, smertefull fødsel faktisk klarer å gi det ekstra som gjør at barnet kommer ut. Og å se ansiktet deres når de ser barnet sitt for første gang.

Pappahjerte, blogger Peter Khilman

Blogger Peter Khilman elsker at norske kvinner har bein i nesa. © Foto: Privat

Peter Khilman, blogger på Pappahjerte.blogg.no:

- Det kanskje kuleste og tidvis også mest irriterende med norske damer er at de har bein i nesa. De virker kanskje snille og søte, men under det pene eksteriøret lusker det et beinhardt beist som ikke lar seg pelle på nesa. Norske damer vet deres verdi og er ikke redd for å ta plass. Man legger ikke alltid merke til det, for jenter kan være gode på å skjule sine tøffere sider, men si noe feil i en krangel og du ser det med en gang. I det intense blikket som får deg til å løpe ut av huset med halen mellom beina.

Artist Trygve Skaug

Trygve Skaug liker at norske kvinner er fornuftige, men også spontane. © Foto: Privat

Trygve Skaug, artist:

- En av de flotteste tingene med norske kvinner er at det går en god del ekstra velfungerende nervetråder mellom hjernene og hjertene deres. At de ikke bruker bare det ene eller bare det andre. Man kan få ut fantastiske mengder trygg og god fornuft av dem, samtidig som de kan vippe hvem kar som helst av pinnen med følelsesladet spontanitet og vakker galskap. I løpet av én formiddag.

Top Model-fotograf Bjørn Opsahl

Fotograf Bjørn Opsahl liker at norske kvinner snakker hans morsmål. © Foto: Privat

Bjørn Opsahl, Top Model-fotograf:

- Det finnes mange ting å si om norske kvinner, og de fleste blødmer er nok ytret allerede. Det jeg vil trekke fram som utelukkende er positivt for min del er at de snakker mitt morsmål. Enhver som har forsøkt å sjarmere/overtale kvinner eller menn på et fremmed språk vet at det blir maksimalt 70 % genuint. Ellers er de snille og greie og like bra som folk flest.

Programleder Lars Eikanger

Programleder Lars Eikanger liker at norske jenter er sporty. © Foto: Privat

Lars Eikanger, programleder på Radio Norge:

- Det jeg digger med dere norske jenter er at dere er sporty, til tider ujålete. Dere er en av gutta samtidig som dere kan være sexy og tøffe, dere fikser og ordner ting, og er ikke hjelpeløse. I det ene øyeblikket kan dere stå med begge henda i en sementbøtte og i neste øyeblikk kan dere være veldig sexy.

Amerikanske artisten Vincent Pryme

Artist Vincent Pryme synes norske kvinner har vakre ben. © Foto: Privat

Vincent Pryme, amerikansk artist og kjent fra TV-serien «Johanna: prosjekt baby»:

- Kvinner i Norge er veldig selvstendige og det liker jeg! Også har majoriteten av norske kvinner vakre ben. Jeg vet ikke om det er fjellene, eller at dere går mye i bakker, men dere har vakre bein.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!