Frisørene:

Eirik Thorsen - Kreativ leder og innehaver av Adam og Eva Grensen.

Ellen Støen - Daglig leder Norske Frisørskolen i Trondheim.

Ejla Turkovic - Daglig leder ved Gevir Eger Karl Johan.

Anette Therese Bakker - Eier av Luxe Frisør & Make-up Studio Fredrikstad.

Caroline Svendsen - Frisør Gevir Eger Karl Johan.

Bla deg gjennom hårstylingsproduktene ved å trykke på bildet over, eller gå rett til det produktet du ønsker å vite mer om nederst i artikkelen.

Mens våre naboer lenger sør på kontinentet, for å ikke snakke om over Atlanterhavet, nærmest ser på hårstyling som en religion, er vi langt mer tilbakelente her oppe i nord.

Kanskje har vi skaffet oss en fin klipp som enkelt legger seg slik den skal, eller så har vi mestret toppknuten og den daglige hestehalen.

Hårstyling må ikke være vanskelig

Sammenlignet med sminke, så kan kanskje hårstyling virke litt vanskelig å få til selv. Men sannheten er at ofte er det bruk av feil produkt og mengder som er synderne.

- Jenter generelt bruker feil mengde styling og mange sliter med å få produktet jevnt fordelt, som er svært vesentlig. For lite produkt gir lite eller ingen effekt, og for mye kan gi fett og flatt hår, forklarer Elja Turkovic, frisør og daglig leder ved Gevir Eger.

Mange tenker kanskje ikke over hva slags produkt de bruker, og slenger bare på seg det nærmeste på baderomshylla.

- Vi ser ofte at kunder tynger ned håret med masse produkt, som jo vil gjøre at stylingen faller sammen. Derfor er det viktig å bruke de riktige stylingproduktene til ditt hår, slik at resulatet blir enklere å oppnå, råder daglig leder ved den Norske Frisørskolen i Trondheim, Ellen Støen.

Den beste måten å finne ut av hvor mye produkt du egentlig trenger å bruke, er ved å spørre frisøren din, som kan analysere dine behov og hårtype.

Eirik Thorsen - kreativ leder og innehaver av Adam og Eva Grensen, har dog en god mal å følge for å oppnå drømmefrisyren.

- Jeg trenger som regel tre produkter for å få et hår til å se bra ut: Et prepp-produkt som påføres i fuktig hår, en saltvannsspray, skum eller utglattende krem før tørking eller føning. Et pulverprodukt for å gi tekstur og volume, eller en krem/paste for å gi definisjon, og så avslutter jeg alltid med en hårspray for å gi hold til frisyren.

Hårstylingsproduktene "alle" burde ha

Når det kommer til hva man egentlig trenger av hårstylingsprodukter, vil dette være forskjellig fra hår til hår.

Men at vi kan tillate oss langt mer enn en tørrsjampo og litt hårspray, er ekspertene våre tydelige på.

- Med tynt, porøst og nordisk hår, ønsker vi mer hold, volum og tekstur. Dette kan man oppnå ved bruk av stylingkremer, hårskum, volumsprayer og root-liftere, forteller Caroline Svendsen - frisør i salongen Gevir, og fortsetter:

- Dette er produkter som skal påføres i vått eller fuktig hår, så bruk gjerne en grov kam for en jevn fordeling. De fleste av disse produktene må varmeaktiveres, slik at molekylene får utvikle seg og gi et bedre utgangspunkt for videre styling.

Vask ut tunge hårstylingsprodukter

Alle vet at sminke burde vaskes godt av om kvelden for å holde huden ren og fin, men når det kommer til hårstyling så er det ikke alle produkter man behøver å vaske ut.

- Bruker man voks, paste eller gel er det best å skylle det ut av håret, tipser Eier av Luxe Frisør & Make-up Studio, Anette Therese Bakker og fortsetter:

-Ellers anbefaler vi ikke å vaske håret hver dag, men bruk gjerne en rensesjampo på håret med jevne mellomrom da denne fjerner stylingrester, samt renser hår og hodebunn.

- Skal man style håret sitt på nytt neste morgen, bør gammel styling som hårspray vaskes ut slik at det ikke gjør håret tyngre, legger Støen til.

Les også:

Her er ekspertenes ultimate skjønnhetstips

8 vanlige skjønnhetstabber

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!