Ekspertpanelet:

Eirik Thorsen - Kreativ leder og innehaver av Adam og Eva Grensen.

Agnes Marie Bjørge Gulbrandsen - Frisør og innehaver av Gevir salongene.

Ejla Turkovic - Daglig leder ved Gevir Eger Karl Johan.

At hår og frisyre har mye å si for utseendet vårt er det ingen tvil om, og både kvinnelige og mannlige manker har blitt stylet i alskens fasonger gjennom historien.

For eksempel ble et barbert hode med en hårlokk på siden ansett som frisyren for de unge og sterke i oldtidens Egypt, skriver nettsiden UK Hairdressers.

Mens den viktorianske kvinnen gikk for kjempe langt hår stylet i høye og voluminøse frisyrer, noe historikeren Madeleine Marsh mener var et direkte resultat av datidens sminkeforbud.

- Jo mindre man gjorde med ansiktet, jo mer stylet man håret, forklarer Marsh i boken «The History of Compacts and Cosmetics: Beauty From Victorian Times to the Present Day».

I moderne tid har hår fortsatt en viss status, men nå er vi langt mer opptatt av hva de forskjellige frisyrene faktisk gjør for ansiktet vårt.

Dette grunner nok i at vi har langt flere frisyrer å velge mellom, og individualisten i oss har en gyllen mulighet til å virkelig komme frem.

- Det aller viktigste en må tenke på når det gjelder alder og hår er det utgangspunktet man har og hårets tilstand. Til syvende og sist er det mest flatterende med et sunt hår, uansett alder, forklarer Agnes Marie Gulbrandsen, frisør og innehaver av frisørsalongene Gevir.

Hårtabbene som gjør deg eldre

Men når det kommer til foryngende frisyrer, eller hårtabber som får oss til å virke eldre enn det vi faktisk er, er det hendig med veiledende eksperttips.

For det er ikke til å stikke under en stol at vi alle har hivd oss på en hårtrend eller to, som egentlig ikke var det beste for oss og våre personlige trekk.

- «Jeg har langt hår noen år til før jeg blir for gammel» er typisk noe kundene kan si. Det har blitt en uskreven regel at damene må klippe håret sitt kort når de blir eldre, forklarer Elja Turkovic, frisør og daglig leder ved Gevir Eger.

Hun forteller at det er ikke naturlig for oss å ha den samme frisyren og fargen gjennom hele vårt voksne liv da håret også er i endring gjennom livet.

- Frisyren og fargen må tilpasses hårets tilstand og ikke minst ansiktet, dens form og farger, sier Turkovic.

I tillegg til Guldbrandsen og Turkovic, har vi også snakket med Eirik Thorsen, kreativ leder og innehaver av frisørsalongen Adam og Eva Grensen.

De tipser oss om de ulike hårfrisyrene som gjør at man ser eldre ut, og hvilke hårtabber man bør unngå. Les og lær i listen under!

Les også:

VIDEO: Slik legger du perfekt hverdagssminke

Her er ekspertenes ultimate skjønnhetstips

8 vanlige skjønnhetstabber

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!