Jenny Østgård

ALDER: 41 år

JOBB: Fotograf

SIVILSTAND: Kjæreste med musikk-produsent Roy Alexander Lind og mamma til tre barn på 21, 11 og 5 år.

Flere av Kamilles lesere får muligheten til å bli ny, og denne gangen var det Jenny Østgård (41) som fikk sin drømmedag.

Selv om Jenny har gått ned i vekt, går hun fremdeles til hjørnet i butikken med de store klærne.

- For ett år siden veide jeg 110 kilo, men jeg har trent meg ned i vekt, for å få en bedre helse. Jeg var veldig aktiv som ung, så nå har jeg hentet fram disiplinen og konkurranseinstinktet som jeg hadde da, forteller 41-åringen.

Levde i treningstøy

Før jobbet Jenny i barnevernet, men nå skal hun gå over til fotografyrket, og ønsker seg en feminin og fin stil, som passer til sitt nye yrke.

- Jeg ikke kan gjemme meg bort på kontoret mitt lenger. I et bryllup kan jeg jo ikke møte opp i treningstøy, he-he. Helsa er det viktigste, men en annen gode ved å ha gått ned i vekt, er at jeg kan bruke de klærne som jeg bare drømte om før.

Beskriv stilen din?

- Da jeg var overvektig, var det treningstøy det var mest komfortabelt å gå i – løpetights, for eksempel. Jeg fortsatte å kle meg sånn, fordi jeg trener hele tiden. Jeg går, sykler overalt og løper i trapper.

- Jeg er beviset på at man ikke trenger å gi opp, selv om man er over 40 år og veier 100 kilo.

bli ny, antrekk hverdag

HVERDAGSFIN: Jenny har på seg: Buksedress fra Custommade, kr 1800. Armbånd fra Pilgrim, kr 350. Sko fra Bianco, kr 600. Plukk: Jumpsuit fra Barfota, kr 1400. Smykke fra Edblad, kr 250. Skinnjakke fra Samsøe & Samsøe, kr 3500. Sko fra Eurosko, kr 600. © Foto: Produsentene

Jenny går aldri i hæler, bare joggesko, og derfor valgte stylist Nadine pumps. I denne buksedressen kommer midjen fram, samtidig som utringningen framhever brystene hennes.

Nå er Jenny klar for å legge bort treningstøyet i hverdagsgarderoben.

- For meg er det uvant å se meg selv i speilet, å bli tatt bilde av – og at noen synes jeg er fin.

Kommer du til å ta med deg lærdommen videre?

- En ting som jeg skal prøve å huske, er at jeg faktisk har en midje nå. Jeg skal framheve den kvinnelige fasongen jeg har fått, ved å for eksempel putte toppen nedi buksa eller skjørtet – i stedet for å bare ha store gensere som henger over, sånn som jeg er vant til.

-Jeg har for eksempel kjøpt en rosa bluse, som stopper midt på magen. Hele rumpa synes når jeg har på meg den, og det er jo litt uvant. Jeg føler meg komfortabel, men går litt sidelengs, hvis noen går bak meg.

VIDEO: Jeanette gikk fra XL til M

Bli ny, antrekk julebord

KLAR TIL FEST: Jenny har på seg: Bluse fra Bik Bok, kr 300. Skjørt fra Lindex, kr 300. Klokke fra Dyrberg/Kern, kr 1750. Armbånd fra Dyrberg/Kern, kr 670. Plukk: Skjorte fra Never Denim, kr 400. Metalliske sko fra Sapatos, kr 1295. Blyantskjørt fra Lindex, kr 300. Strikkegenser fra Bik Bok, kr 800. © Foto: Produsentene

Jenny ønsket en feminin stil, noe stylisten forsøkte å få til med et skjørt og en feminin bluse.

Nadine gikk for et skjørt som stopper på det smaleste punktet på låret - som får beina til å virke lengre.

Frisk glød

Jenny har vippeextensions, så øynene hennes får lett oppmerksomhet.

øyevipper, sminke, bli ny

VAKRE ØYNE: Ved å legge en lys bronsefarge på hele lokket, med en mørkere, matt brun skygge i ytterkant, får de ekstra fokus. © Foto: Lars Evanger

- Jeg la en concealer, som var hakket lysere enn huden til Jenny, under øynene, i pannen og på haken, for å lysne opp, forteller frisør og makeupstylist Christine Mellem. 

- Deretter la jeg en lett foundation rundt disse områdene, for å jevne ut hudtonen. For en frisk glød la jeg blush på eplekinnene, og litt solpudder der hvor solen treffer ansiktet.

Mer volum

- Jeg ville framheve det bølgete håret til Jenny, ved å krølle tilfeldige mengder av håret i forskjellige retninger, med rettetang, forklarer Mellem.

krøller, hår, bli ny

NATURLIG: Ved å krølle håret i ulike retninger, vil du få mer volum. Har du allerede krøller, som Jenny, kan du bruke en krøllkrem til å «trykke opp» krøllene når håret er vått. © Foto: Lars Evanger

- For en frisk følelse sprayet jeg lett over med en tørrsjampo. Dette gir også hold, i stedet for hårspray som kan gjøre håret tungt og stivt.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!