Maria Haukaas Storeng viser bryllupsmote

- Jeg er ingen «Bridezilla»

Maria Haukaas Storeng vil ha en komfortabel brudekjole, og lar brudgommen bestemme antrekk selv.

Publisert Oppdatert

Maria Haukaas Storeng

Vokst opp på Senja

Alder: 29

Yrke: Artist

Ble kjent for de fleste igjennom Idol

Vant Norske Melodi Grand Prix i 2008

Aktuell i 2009 bl.a som programleder i MGP, i svenske Melodifestivalen og med ny plate.

Skal gifte seg med Hans Marius Hoff Mittet.

Maria fikk god anledning til å "trene" på å være brud da hun fikk prøve forskjellige brudekjoler for Ditt Bryllup, og har gjort seg opp en mening om hva slags brudekjole hun selv vil ha. Men har tankene på å bli brud vært der siden hun var ungjente?

- Drømmen om å klare seg som artist har alltid vært veldig sterk hos meg, og kanskje nesten overskygget bryllupsdrømmen, men jeg har alltid visst at jeg skal gifte meg en gang og bygge fremtid med noen. Drømmen har jo vært der, men kanskje ikke så sterk som hos mange andre jenter. Brudgommen har vel drømt mer om det enn meg, smiler Maria.

LES OGSÅ: Giftet seg etter bruddet

Stort kirkebryllup

- Hvilke planer har dere for bryllupet, og hvordan ser du for deg den perfekte bryllupsdagen?

- Dagen skal være en gledens dag med hyggelig familie og venner, god mat og vin. Vi skal ha god tid til å nyte dagen. Ikke stresse etter perfeksjon. Foreløpig er planen stort kirkebryllup, men sånn som jobbsituasjonen er nå, kan det fort hende vi tar med oss de nærmeste og presten til sydlige breddegrader.

- Ble du inspirert av å være modell for Ditt Bryllup?

- Absolutt! Jeg fikk et innblikk i hvilke kjoler som er på markedet nå, og hvordan de er å ha på seg. Man går jo rundt i kjolen en hel dag, så det er viktig med komfort. Det var helt utrolig å få prøve så mange vakre kreasjoner som får deg til å føle deg som en prinsesse. Jeg kjente litt på at bryllupet nærmer seg.

FINN flotte brudekjoler i vår leverandørkatalog

- Hvordan ser du for deg drømmebrudekjolen? Og hva med brudgommen, hvordan skal han kle seg?

- Kjolen ser jeg for meg er litt enkel, jeg vil gjerne at gjestene møter Maria og ikke kjolen. I og med at bryllup for meg har med tradisjon å gjøre, tenker jeg at vi skal være klassiske i uttrykket, ting skal være behagelig å ha på, noe man føler seg vel i. Jeg er ingen «Bridezilla», så min kjære skal selv få velge hva han ønsker å pynte seg i, begge skal føle seg vel på en stor dag som denne.

Les også:

Ikke stjel stilen

Vårens mest trendy sko

Sminke er bakteriebomber

Sjekk deg inn i kongehuset

Velg musikk med omhu

- Har du sunget i bryllup?

- Jeg har sunget i utallige bryllup. Jeg blir alltid rørt, selv om jeg ikke kjenner paret som gifter seg. Det er utrolig gøy å få være med på å sette farge på kanskje den viktigste dagen i noens liv.

- Har du noen musikktips til kirken, fest og bryllupsvals?

- Om man ikke hører etter ordentlig på tekster er det lett å velge låter som tilsynelatende høres romantiske ut, men som kanskje handler om umulig kjærlighet, eller et forhold som sprakk. Det er også viktig å klarere musikk som skal spilles under vielsen med presten, de ulike kirkene og prestene har forskjellige rettningslinjer om hva som er passende i kirken.

Det er ingenting rett og galt, man må velge det som passer for seg. Dog er det kanskje lurt å velge musikk som passer til anledningen. Noe som handler om kjærlighet og fremtid.

Travelt år

- Hvilke planer har du for 2009?

Jeg har fått den fantastiske oppgaven å være programleder for Melodi Grand Prix sammen med Per Sundnes. Dette gleder vi oss veldig til. Jeg gir meg ikke der; jeg skal også være med i Melodifestivalen i Sverige sammen med en artist som heter Anna Sahlen. Låten vi konkurerer med heter "Killing Me Tenderly". Ellers er jeg i gang med mitt 3. album. Jeg går med andre ord nok et spennende og forhåpentligvis travelt år i møte. Ingen vits å ligge på latsiden, avslutter Maria.

LES HELE intervjuet med Maria i magasinet Ditt Bryllup .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning