Se hvor enkelt det er med varmruller!

Glamorøse Hollywood-bølger lager du selv!

Alltid hatt lyst på glamorøse Hollywood- bølger slik som kjendisene har? Vi viser deg hvordan du får det til selv uten å gå til frisøren!

Publisert Oppdatert

Hvor gøy er det ikke å kunne få til rød-løper-håret helt selv?

Når alle spør hvilken frisør du bruker, og du svarer: Jeg ordnet det selv!

Denne klassiske frisyren vi viser her, er like perfekt på nyttårsfesten som til sommerbruden. Og ja, vi vet, det ser veldig avansert ut.

Men alt du trenger er en kam, en børste, litt hårskum og hårruller.

Vi bruker varmruller, for det går så raskt, men du kan selvsagt bruke vanlige ruller også.

Varmruller

Varmruller finnes i mange merker, og de koster rundt 500 kr. Vi fant et sett fra Remington på Elkjop.no til kr 499, og settet fra OBH Nordica lå på kr 599.

Varmrullene kan brukes igjen og igjen, og er en investering i glamorøst Hollywood-hår for en billig penge.

Fingerrulling

Men har du ikke varmruller for hånden, kan du fint fingerrulle håret og feste med spenner.

Det blir veldig veldig fint, og er et triks mange hårstylister bruker på fotoshoots. Ja, det er bare å herme etter ekspertene!

Krølltang

Og selvfølgelig kan du bruke krølltang. Vi viser hvordan du får det finest mulig, og hvordan du får krøllene til å bli i håret.

HÅRSPRAY OG VARMRULLER: 1. Texture & Volume Dry Spray fra Björn Axén (kr 135), 2. Hair Rollers KF40E fra Remington/Nelly.no (kr 499), 3. Fixing Hairspray Strong fra Björn Axén (kr 125), 4. Elnett hårspray fra L'Oréal Paris (kr 68), 5.  Hold Tight Firm Hold Hairspray fra Lee Stafford (kr 119).

HÅRSPRAY OG VARMRULLER: 1. Texture & Volume Dry Spray fra Björn Axén (kr 135), 2. Hair Rollers KF40E fra Remington/Nelly.no (kr 499), 3. Fixing Hairspray Strong fra Björn Axén (kr 125), 4. Elnett hårspray fra L'Oréal Paris (kr 68), 5. Hold Tight Firm Hold Hairspray fra Lee Stafford (kr 119). Foto: FOTO: Produsentene og Tove Eggen.

Mange har kanskje et varmrull-sett man har fått til jul en eller annen gang, men aldri helt fått til å bruke dem - det skal vi gjøre noe med nå!

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Det kan være litt kronglete å sette i alle varmrullene selv, men det flotte er at det trenger ikke å være helt perfekt for å få det fint!

Så lenge du legger formene riktig i fronten, og prepper håret godt så vil alle få nydelige Hollywood-bølger som varer hele dagen!

Forresten, vi har laget en ny hårinspirasjonsguide med nesten 800 bilder. Ta en titt på den her!

Begynn med å preppe håret

FORDEL MOUSSE GODT I HELE HÅRET: 1. Volume Mousse fra Wella/nelly.no (kr 45), 2. Texture Expert Expansion Volumising Cream Mousse fra Wella-System Professional, 3. Fiber Mousse fra Lerberger Stafsing/Nelly.no (kr 179)

FORDEL MOUSSE GODT I HELE HÅRET: 1. Volume Mousse fra Wella/nelly.no (kr 45), 2. Texture Expert Expansion Volumising Cream Mousse fra Wella-System Professional, 3. Fiber Mousse fra Lerberger Stafsing/Nelly.no (kr 179) Foto: FOTO: Produsentene og Tove Eggen.

For at bølgene ikke skal skli ut av håret før du har ankommet festen, og slik at varmrullene skal ha noe å feste seg i, så prepper vi håret med hårskum.

Bruk en naturhårbørste, fordel litt skum over den og dra av overflødig skum.

Gre alt godt inn i hele håret

Har du mye hår som meg, er det greit å dele inn håret i tre lengder først for å komme godt til i hele håret.

Hvis du ikke har varmruller

Man kan også rulle opp hårlengder på to fingre, legge det inntil hodebunnen og feste med to spenner på kryss for nydelige krøller.

ANDRE KRØLLETEKNIKKER: 1. Rull opp en hårlengde på to fingre og legg det mot hodebunnen, 2. Fest med to spenner på kryss og spray godt. La sitte i minst en time for nydelig krøller, 3. Bruk en stor krølltang i samme retninger som varmrullene for hollywood-bølger. Hold på tuppene isteden for å tvinge de inn under krølltanga.

ANDRE KRØLLETEKNIKKER: 1. Rull opp en hårlengde på to fingre og legg det mot hodebunnen, 2. Fest med to spenner på kryss og spray godt. La sitte i minst en time for nydelig krøller, 3. Bruk en stor krølltang i samme retninger som varmrullene for hollywood-bølger. Hold på tuppene isteden for å tvinge de inn under krølltanga. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Disse trenger litt lenger tid for å bli tørre, så la de gjerne sitte i minst én time før du tar de ut.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Har du en stor krølltang, bruker du denne som normalt, men jobb i de samme formene og retningene som jeg gjør med varmrullene.

Ikke tving endene inn under tanga, men hold de heller fast med fingrene.

Begynn med fronten

Når varmrullene er klare og varme, legger du håret over i en sideskill og begynner å rulle opp den tykkeste delen som skal bli "spoileren" vår.

Legg den største varmrullen under den første hårlengden, dra den fra røttene og ut og rull innover.

SPOILER: 1. For en stor og fin front, del inn i midtskill og parter fra rett bak øret, 2. Lag en hårlende forann som passer den største hårrullen, 3. Legg hårrullen innerst og dra den ut til tuppene før du ruller innover. Hold retningen til siden.

SPOILER: 1. For en stor og fin front, del inn i midtskill og parter fra rett bak øret, 2. Lag en hårlende forann som passer den største hårrullen, 3. Legg hårrullen innerst og dra den ut til tuppene før du ruller innover. Hold retningen til siden. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Bruk gjerne en spisskam eller enden på en sminkekost for å rulle alt håret med under rullen.

Hold retningen på håret rett ut mot siden og litt opp, og når du jobber deg innover er det greit å dra rullen fra side til side.

Da legger håret seg stramt og fint. Fest med en plastikk- eller metallklype. En tynn metallklype kan være best i front, da den gir mindre merker.

Resten bakover

Resten av håret skal rulles rett bakover, og det er bare å være tålmodig mens du jobber.

Ikke mist motet hvis noen av rullene detter ut mens du jobber, eller noen hårtuster står opp her og der.

Det blir fint til slutt skal du se!

RULL OG SPRAY: Pass på å legge håret fint på plass, spray det godt ned og plasser nedover langs hårfestet i en vertikal form.

RULL OG SPRAY: Pass på å legge håret fint på plass, spray det godt ned og plasser nedover langs hårfestet i en vertikal form. Foto: FOTO: Tove Eggen.

La rullene bli kalde

Hvis vi tar ut varmrullene før de har blitt helt kalde og håret er helt tørt, vil ikke bølgene holde seg.

Så bruk denne tiden til å sminke deg ferdig, spise litt eller hva du måtte ville gjøre.

Etter cirka 45 minutter kan du ta ut en varmrull fra midten av hodet. Hvis den er kald og tørr, ruller du den tilbake igjen og begynn å ta ut alle rullene fra nederst i nakken først.

Jobb forsiktig når du tar ut rullene, og ikke dra de ut med tvang.

RULL RESTEN: På den andre siden fra hårfestet skal retningen gå bakover. Resten av håret kan også rulles opp i en bakovergående retning.

RULL RESTEN: På den andre siden fra hårfestet skal retningen gå bakover. Resten av håret kan også rulles opp i en bakovergående retning. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Børst ut

Nå har vi fått fine krøller, som er supert til en annen look, men i dag er det Hollywood-bølger vi skal ha!

Ta igjen naturhårbørste og gå godt over hele håret. Jobbe gjerne i det formene vi allerede har lagt. Så jobb med spoileren og rett bakover på den andre siden. Ikke vær redd for å børste skikkelig igjennom håret. Bølgene kommer mer og mer tydelig frem jo mer du børster.

For krøller som gir litt mer tekstur, kan du børste litt mindre som jeg gjorde i videoen.

Tupér

Ta en hårlengde rett opp fra krona, og tupér den godt på baksiden ved å dra naturhårbørsten fra midten av håret og nedover cirka ti ganger.

TA UT RULLENE: Når rullene har sittet i cirka 45 minutter - 1 time, så kan du ta ut en rull i midten av hodet og sjekke om den er kald og tørr. Hvis den er det, ruller du den tilbake og begynner å ta ut alle rullene fra bakerst på hodet og jobb deg fremover. Når alt er tatt ut har du krøller på plass, men disse skal vi jobbe litt mere med...

TA UT RULLENE: Når rullene har sittet i cirka 45 minutter - 1 time, så kan du ta ut en rull i midten av hodet og sjekke om den er kald og tørr. Hvis den er det, ruller du den tilbake og begynner å ta ut alle rullene fra bakerst på hodet og jobb deg fremover. Når alt er tatt ut har du krøller på plass, men disse skal vi jobbe litt mere med... Foto: FOTO: Tove Eggen.

Form så håret lett med fingrene og spray ned hvis du vil, men denne frisyren holder seg godt av seg selv også.

Jeg tok også i litt krem i tuppene fordi de er superslitte rett og slett.

Ferdig!

Og det var egentlig det.

Det vanskeligste med denne looken er å få inn alle varmrullene, men igjen så trenger det ikke være helt perfekt for å få et fint resultat tilslutt så lenge du prepper håret skikkelig, legger formene i front riktig og lar rullene bli helt kalde og håret helt tørt før du ruller ut.

BØRST UT: Bruk en naturhårbørste, og gå over hele håret godt. Jo mer du børster, jo mere bølger får du. Hvis du ønsker litt tekstur, og noen krøller i bølgene børster du litt mindre som jeg har gjort.

BØRST UT: Bruk en naturhårbørste, og gå over hele håret godt. Jo mer du børster, jo mere bølger får du. Hvis du ønsker litt tekstur, og noen krøller i bølgene børster du litt mindre som jeg har gjort. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Håper dette er noe du har lyst til å teste, og jeg vil veldig gjerne se et bilde av det på Instagram under #klikkmote og @iknowthatmagazine (Tove Eggen).

Gi meg gjerne feedback under om hva du syns om denne looken, så håper jeg vi sees i neste video!

Les også:

Norske kvinners største kompleks

Følg Klikk Mote - mote og makeup for ekte jenter - på Facebook

FRA RULLER TIL BØLGER: Og da var Hollywood-bølgene klare! Denne frisyren holder seg så godt fordi vi har preppa med skum og latt varmrullene bli helt kalde før vi tok de ut. Gå gjerne over med litt hårspray til slutt, men det er ikke egentlig nødvendig hvis du ikke er så glad i hårspray.

FRA RULLER TIL BØLGER: Og da var Hollywood-bølgene klare! Denne frisyren holder seg så godt fordi vi har preppa med skum og latt varmrullene bli helt kalde før vi tok de ut. Gå gjerne over med litt hårspray til slutt, men det er ikke egentlig nødvendig hvis du ikke er så glad i hårspray. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Dette gjør nesten alle kvinner feil

Her er vinterens fineste jakker og parkaser

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og få mote- og skjønnhetstips på e-post hver uke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning