Maria Haukaas Storeng

Frieri med vin og pølser

– Ingenting blir som man tror, og derfor er det romantisk, sier Maria Haukaas Storeng.

FLOTT TRADISJON: Bryllup er en flott tradisjon, sier Maria. Her på Lanzarote i kjole, smykker og tilbehør fra Lilly Danmark.

FLOTT TRADISJON: Bryllup er en flott tradisjon, sier Maria. Her på Lanzarote i kjole, smykker og tilbehør fra Lilly Danmark. Foto: Foto: Lasse Berre

Publisert Oppdatert
IKKE SOM PLANLAGT: Frieriet i Nordmarka gikk ikke som forventet, men nettopp derfor er det romantisk, mener Maria Haukaas Storeng.

IKKE SOM PLANLAGT: Frieriet i Nordmarka gikk ikke som forventet, men nettopp derfor er det romantisk, mener Maria Haukaas Storeng. Foto: Foto: Lasse Berre

Maria Haukaas Storeng

Vokst opp på Senja

Alder: 29

Yrke: Artist

Ble kjent for de fleste igjennom Idol

Vant Norske Melodi Grand Prix i 2008

Aktuell i 2009 bl.a som programleder i MGP, i svenske Melodifestivalen og med ny plate.

Skal gifte seg med Hans Marius Hoff Mittet.

- Bryllup er en flott tradisjon. For meg står bryllupsdagen som en dag man skal samle familie og venner for å feire kjærligheten mellom to personer som har bestemt seg for å leve sammen. Det er en milepæl i livet, sier Maria Haukaas Storeng.

- Hvordan samarbeider dere om bryllupet?

- Vi tar sikte på å samarbeide, og deler nok oppgavene mellom oss. For eksempel: Han er veldig glad i mat, og vil gjerne bestemme menyen, og jeg tar meg av dekorering. Vi tar vel litt styring begge to på forskjellige områder.

Les også: Stål, diamant eller gull-bryllupsdag?

Frøken Vanskelig

- Hvordan ble du fridd til?

- Min friskuskjæreste hadde en idyllisk drøm om å fri til den heller shoppeglade dama si oppe i Nordmarka. Det skulle være kanotur med frieri på Bjørnsjøen, med påfølgende flott kyllingmiddag stekt på bål og rødvin å drikke. Ringer var kjøpt og gjemt i klesskapet, foreldre var spurt om lov; med andre ord alt var klappet og klart. Shoppeguri visste ingenting.... Perfekt!

Planen fikk dessverre sprekker: Vi står opp morgenen vi skal dra, og begynner å pakke det vi skal ha med på turen. Jeg mangler ulltrøye, og roter vilt i klesskapet hans. Jeg finner ulltrøye og gir beskjed om lånet, noe som gjør at han er overbevist om at jeg har funnet ringene, men at jeg bare tier for å være grei.

Idet vi står på busstoppet for å komme oss opp til Maridalen, åpner himmelen seg og slenger ned store regndråper. Jeg blir litt muggen og begynner å mase om å gå til Øyungen istedet; et vann cirka 2 kilometer unna Maridalen, og ikke 1 mil unna som Bjørnsjøen er. På Øyungen er det derimot ikke kanoutleie, ergo er frieri i kano kjørt.

Han kjemper til siste slutt, men gir seg omsider og tenker: "Ja, ja, vi har jo kyllingmiddag og vin, det kan jo bli et koselig frieri?" Å neida, Frøken Vanskelig er ikke så sulten, så hun sier "Kainn vi 'kje bære ta de dærran kyllingpølsn vi tok me'?" Nok en nedtur for frierdrengen.

Les også: Bryllupsmessene 2009

Kyllingpølsefrieri

Vi spiser kyllingpølser og drikker vin fra turkopper. Vinglassene (som var med i planen hans) ble ikke med i sekken, og vinen kunne vi ikke spare til kyllingmiddag dagen etter, for det utakknemlige beistet av en dame skulle ha vin og ikke øl!

Gjennom pølsebitene mumler jeg et eller annet om ønsker for bryllupet vårt og hva vi i alle fall ikke skal gjøre. Da kommer det litt sårt fra min kjære: Vil du det da?

- Hva da, svarer jeg.

- Gifte deg? sier han.

- Ja, selvfølgelig sier jeg.

Han legger esken med ringene på bordet, og jeg utbryter: Å nei, jeg skulle jo ha fin kjole på meg!

Sånn er livet. Ingenting blir som man tror, og derfor er det romantisk, sier Maria.

LES HELE intervjuet med Maria Haukaas Storeng i siste nummer av Ditt Bryllup, som er i salg nå.

BESTILL bladet her!

Finn leverandører av bryllupsutstyr her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning