Tove har testet tre sminkelooker og ti leppefarger, se hvem som blir best

Finn den perfekte leppefargen til fest!

Mørke lepper er hett i høst, men mange sverger til nude lepper og sotede øyne. Bare ikke gå helt hudfarget. Da blir ofte ansiktet veldig blekt og uten kontraster, og beinstrukturen din forsvinner. Her tester Tove ut intet mindre enn ti leppefarger. Hvilken er din favoritt?

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Hvis du er en av dem som velger øyne framfor lepper, eller maskara foran leppestift, så er gjerne mørk eller knallfarget leppefarge noe av det skumleste som finnes.

Maskarafolket heller gjerne mer mot sotede øyne og lysere lepper til fest, og synes ofte generelt leppestift er litt vanskelig å få til.

Leppestift er hot

Men nå er jo mørk leppestift heitere i motebildet enn på mange år. Og jo mer vi ser av det rundt oss, desto mer vant til det blir vi. Dessuten er jo leppestift så fint! Det er så sofistikert, så feminint - og det perfekte «accessoir» som løfter antrekket.

Så lenge leppestiften er lagt fint da. Og det er nettopp dét Tove viser oss i Klikk Motes splitter nye sminkevideo.

Her får du hjelp til hvilken leppestiftfarge du skal gå for, og hvordan du skal preppe leppene og legge leppestiften for å få fine, sexy lepper.

DETTE SIER MAKEUP ARTISTEN, TOVE EGGEN, OM SMINKEN:

Man kan lett føle seg litt rar med sterke farger på leppene. Heldigvis er ikke dette fordi vi faktisk er rare, eller ikke kler fargen - men fordi de er lagt feil og leppene ikke preppet godt nok.

Dette er gode nyheter, fordi det betyr at alle kler sterke lepper så vel som duse toner!

Og dere vet kanskje nå hvor mye jeg digger mote og sminke som er for alle?

Så jeg har testet et lite hav, (kanskje mer en vannpytt), av leppestifter og glosser til tre forskjellige øyesminker som er typiske til fest.

Begynn med å preppe huden

I alle mine sminkevideoer så vil dere se at prepping er første steget, fordi så viktig er det faktisk!

Jeg vet det kan virke kjedelig, men tro meg - det er verdt det.

Hvis du er litt tørr på leppene, så gå over med en god balm og la den trekke seg inn i huden i 20 minutter før du påfører leppefarger. Flasser du på leppene, kan du ta en myk tannbørste og skrubbe lett over balmen, eller bruke en leppeskrubb hvis du har.

Tørk så av balmen og påfør litt foundation og gjennomsiktig pudder. Dette vil gi et bedre underlag til leppefargen slik at den har noe å feste seg i.

Klassiske øyne

Til duse og klassiske øyne, gjerne med en eyeliner, så er det supert med sterke farger. Dette fordi vi kan være litt mer vågale siden det ikke er så mye fokus på øynene. Men det er også fint med en nude leppe som er den første looken jeg viser i videoen.

Den andre looken er en hot fersken-oransje farge som er veldig trendy, men også veldig flatterende til en lys vinterhud. Det er kanskje ikke fargen alle vil like, men den er mer kledelig til de fleste enn man vil tro - og gjør mye ut av seg!

Tegn opp leppekanten godt, men legg blyanten vertikalt istedenfor rett på leppen. Da blir det lettere. Det er også greit å begynne et godt stykke innenfor leppekanten, og heller gradvis jobbe seg mot kanten.

Lag små streker istedenfor å lage en lang strek som kanskje blir feil.

I amorbuen, altså topppen av leppen, skal vi runde de fint av og trekke en linje fra toppen og ned i kryss over leppe. Vi gjør det samme på andre siden og har nå et kryss på midten av leppen.

KLASSISKE ØYNE: 1. Colour Sensational The Shine i fargen Mango fra Maybelline (kr 115), 2. No7 High Shine lip gloss i fargen Rose Pearl (kr 109), 3. Lip Brush #316 fra MAC (kr ), 4. Pretty Amazing i fargen Strenght fra Bare Minerals (kr 299), 5. Leppglans i fargen Grenat fra Yves Rocher (kr 49), 6. Økologisk leppestil i fargen My New BFF fra Hanneli by Zanzuel (kr 220), 7. Lip Pencil i fargen Lasting Sensation fra MAC (kr 145).

KLASSISKE ØYNE: 1. Colour Sensational The Shine i fargen Mango fra Maybelline (kr 115), 2. No7 High Shine lip gloss i fargen Rose Pearl (kr 109), 3. Lip Brush #316 fra MAC (kr ), 4. Pretty Amazing i fargen Strenght fra Bare Minerals (kr 299), 5. Leppglans i fargen Grenat fra Yves Rocher (kr 49), 6. Økologisk leppestil i fargen My New BFF fra Hanneli by Zanzuel (kr 220), 7. Lip Pencil i fargen Lasting Sensation fra MAC (kr 145). Foto: FOTO: Produsentene og Tove Eggen.

Fyll så inn hele leppen med blyanten. Da blir fargen sterkere og leppestiften sitter mye bedre.

Fyll så inn leppende med en matchende leppestift, som denne fra Hanneli for Zanzuel var helt perfekt, og jeg legger den kun i midten av leppen. Jobb leppene godt sammen slik at leppestiften kommer godt inn i huden, og klem deretter gjerne leppene mot en kleenex.

Ta så en finger inn i munnen, klem normalt til med leppene og den leppestiften som sitter fast på fingeren din nå ville faktisk vært på tennene dine uten dette steget.

Avslutt med litt løst og gjennomsiktig pudder igjen.

Rosa

Så testet jeg en rosa lipgloss som også er utrolig fint til klassiske øyne. Lipgloss gjør looken mildere og ikke så vanskelig å legge. Sterke farger må ha en fin symmetri så prøv å jobb detaljert selv om det bare er en lipgloss.

Rødt

Den røde leppen er nydelig til klassiske øyne. Tegn opp leppene godt med en rød blyant, på akkurat sammen måte som med den orange fargen. Fyll inn hele leppen godt.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Mange liker også å kun bruke liplineren som da får en matt finish og sitter godt. Men det kan bli litt for tørt for noen.

Bruk gjerne en leppestift, men jeg digger denne lipgloss-leppestiften fra Bare Minerals i fargen Strenght. Så den legger jeg bare lett over liplineren, uten å komme borti leppekantene. Der skal liplineren få ligge i fred.

Dramatiske øyne

Med dramatiske øyne, kan man enten gå for lyse toner eller veldig dype toner. De klare sterke fargene kan gi for mye konkurranse og makeuplooken ser lett rotete ut.

Jeg liker en veldig dyp leppefarge som oser både eleganse og vamp - eller rock'n'roll om du vil. Den dyp lilla-burgunder liplineren Currant fra MAC legges igjen over hele leppen og symmetrien er ekstra viktig her.

Igjen kan jeg godt bruke denne alene, men for et noe mildere utrykk lysner jeg den litt med en vinrød leppestift fra YSl.

DRAMATISKE ØYNE: 1. Shimmering Rouge i fargen Golden Dragon fra Shiseido (kr 269), 2. Lip Pencil i fargen Currant fra MAC (kr 145), 3. Hydracolor i farge nr. 25 fra Deborah (kr 50), 4. Colour Sensational The Shine i fargen Plum fra Maybelline (kr 115), 5. Lipstick i fargen Plum fra Viva La Diva/Nelly.no (kr 70).

DRAMATISKE ØYNE: 1. Shimmering Rouge i fargen Golden Dragon fra Shiseido (kr 269), 2. Lip Pencil i fargen Currant fra MAC (kr 145), 3. Hydracolor i farge nr. 25 fra Deborah (kr 50), 4. Colour Sensational The Shine i fargen Plum fra Maybelline (kr 115), 5. Lipstick i fargen Plum fra Viva La Diva/Nelly.no (kr 70). Foto: FOTO: Produsentene, Nelly.no og Tove Eggen.

Sotede øyne

Sotede øyne er også nydelige med lyse og nude toner, som også er det vi er mest vant til å se.

Men pass på at det ikke blir for nude! Da blir ofte ansiktet veldig blekt og uten kontraster, som da tar vekk benstruktur. Det vil vi jo ikke!

Velg en nude tone med et lite hint av rosa i for å unngå dette.

Men man kan gjerne ha litt mer farge, så lenge man holder seg innenfor det vi kaller for kjøttfarger. Disse ligner på våre egne leppers farger, og vil derfor alltid fungere godt fordi det er farger vi naturlig har i ansiktet fra før av.

Ferdig!

Så det var mine råd til festlepper, jeg håper virkelig du bare kaster deg ut i det og tester sminken ut! Lepper er så gøy, men pass på at du prepper, bruker finger trikset og klemmer leppene på et papir så du slipper å bekymre deg for leppestiften i løpet av kvelden.

Kopierer du looken vil jeg så gjerne se det, så bare å hashtagge #klikkmote på instagram så jeg kan finne bildet ditt.

Jeg svarer alltid på alle kommentarer, så rop ut hvis du lurer på noe eller har ris eller ros.

Håper vi sees i neste video, og takk for at du tok deg tiden til å se på!

Les også:

SOTEDE ØYNE: 1. Vibrazioni Lipstick i fargen Cameo fra Colistar (kr 189), 2. Flipstick i fargen Melody Brown fra Max Factor (kr 129), 3. Lip Pencil i fargen Naked liner fra Mac (kr 145), 4. Lip Pencil i fargen Subculture fra MAC (kr 145), 5. Pretty Amazing i fargen Bravado fra Bare Minerals (kr 299).

SOTEDE ØYNE: 1. Vibrazioni Lipstick i fargen Cameo fra Colistar (kr 189), 2. Flipstick i fargen Melody Brown fra Max Factor (kr 129), 3. Lip Pencil i fargen Naked liner fra Mac (kr 145), 4. Lip Pencil i fargen Subculture fra MAC (kr 145), 5. Pretty Amazing i fargen Bravado fra Bare Minerals (kr 299). Foto: FOTO: Produsentene og Tove Eggen.

Vi har testet håndkremer

Uvanene som gir stygg og uren hud

Stor test av mascara for volum

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning