Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Sminke skal brukes til å fremheve det du liker ved seg selv, ikke skjule det du ikke liker. Dette er budskapet i Max Factor sin nye kampanje #myfactor.

Kampanjen har fått en rekke viktige skandinaviske kvinner med seg på laget og sammen deler de sine "faktorer" - hva de er mest fornøyde med ved seg selv og de ønsker å fremheve.

Tomine Harket har de siste årene blitt en av landets mest lovende unge musikere, og hadde i 2016 enorm suksess med albumet «Hva er vi nå // H.E.V.N. //» sammen med Unge Ferrari. Nå er hun sammen med blogger Linnéa Myhre en av de norske representantene for Max Factor sin nye storsatsing. I intervjuet nedenfor forteller stjerneskuddet om sitt forhold til skjønnhet og selvtilitt.

Hvorfor tenker du denne kampanjen er interessant å være med på, og hvorfor valgte du å bli med?

Kampanjen fokuserer veldig på hva man liker ved seg selv og hvordan man skal fremheve det. For meg så er det veldig positivt, fordi jeg synes vi fokuserer alt for mye på det negative, og på hva vi ikke har. Jeg vil at alle små jenter som ser denne kampanjen kan finne sin faktor og gjøre den til sin egen, om det er noe med personligheten eller om det er smilet. De andre jentene som er med er jenter jeg personlig liker, og da følte jeg det var naturlig å bli med.

Fortell om din faktor

Min faktor er mine øyne. Jeg valgte dette av flere grunner. For det første, så elsker jeg måten jeg ser folk på. Jeg ser mennesker for hvem de virkelig er. Jeg fokuserer ikke på kjønn eller lignende, men bare på hvem de er som person. For det andre, elsker jeg å bruke forskjellige typer øyenskygger som fremhever fargene i øynene mine. Det er så gøy å leke med sminke for å få en viss "look". For meg personlig er øyne noe av det første jeg legger merke til, og jeg valgte derfor å legge fokuset på akkurat det.

Har faktoren din alltid vært noe du har vært stolt over, eller er det noe du har lært deg å like over tid?

Øynene mine har jeg alltid likt, og derfor liker jeg å sette fokuset der. Alle har ting man er misfornøyd med, så det er viktig å holde fast ved det man liker ved seg selv.

Hva betyr skjønnhet for deg?

Det er kanskje klisjé å si det, men skjønnhet kommer innenfra. Jeg har sett det på meg selv, at når jeg er mest glad og er i en god periode, så føler jeg meg kjempefin. Er du glad i deg selv og dyrker de positive tankene du har, så vil du naturlig føle deg fin.

Jeg liker ikke det konseptet at man skal ha en rollemodell, eller en man ser opp til når det kommer til utseende. For den eneste man burde sammenligne seg med er jo seg selv. Alle har ting som er vakre og fine, og man burde se opp til akkurat det. Se opp til smilet ditt, og dyrk det videre. Se opp til smilehullene, eller bryna dine. Finn det du liker ved deg selv, og fokuser på det.

Det er for stort fokus på det negativet i denne verden. Og vi bruker alt for mye tid på å sammenligne oss med andre. Du burde være den beste versjonen av deg selv, og om du har ting du ikke liker ved utseende ditt, så må du flytte fokuset til det du liker. Det høres kanskje vanskelig ut, men mitt tips er at når du ser deg selv i speilet; se kun på det du liker ved deg selv, smile og gå videre.

Hva er det beste skjønnhetstipset du har plukket opp etter å ha jobbet med ulike makeupartister i bransjen?

Med alle de sterke lysene på scenen kan leppene fort "forsvinne", så jeg har alltid en litt sterkere lip liner på når jeg opptrer, slik at munnen synes.

Har du en makeuplook du ofte går tilbake til, som er din signaturlook?

Jeg har jo mine perioder hvor jeg for eksempel går mye uten sminke og kun har farge på leppene eller øynene. Og jeg tror det har blitt min greie. Jeg holder det rent, med fokus på én ting.

Når føler du deg finest?

Jeg føler meg finest når jeg er glad. Jeg blir glad av å trene, så jeg prøver å holde treningsrutinene mine. Jeg blir også glad av å lage musikk, og det er jo noe jeg nå har fått muligheten til å gjøre mye mer.

Hvorfor bør alle kvinner hylle sin egen faktor og oppmuntre andre til å gjøre det samme?

At de kan finne den tingen/tingene de liker ved seg selv, og fokusere på det. Jeg håper unge jenter slutter å sammenligne seg med alle andre. Jeg håper de ser at det viktigste er å være glad i seg selv og den man er.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!