Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

Fred Hamelten lever av å frisere øyenbryn og har en lang rekke kjendiser på kundelisten.

Nå lanserer han sin egen pinsett, som allerede har blitt en favoritt hos selveste Rihanna!

Vi har fått Fred Hameltens beste tips til hvordan du kan forme dine egne bryn best mulig.

Hvor viktig er det for et ansikt å ha velfriserte øyenbryn?

- Det er alfa og omega. Det forandrer hele blikket og andres inntrykk av din personlighet. Har man fått en dårlig hårklipp, kan man sette håret i en hestehale eller gjøre noe med stylingen. Men øyenbrynene sitter midt i ansiktet og er med på å skape et ansiktsuttrykk. Vi har mange muskler i ansiktet som er med på å endre formen på brynene for å uttrykke ulike ting.

Finnes ingen fasit

- Vakre bryn kan forandre hele ansiktet og gjøre en i utgangspunktet pen kvinne til en svært vakker en. Dette er magien til en ekte øyenbrynsdesigner. Det finnes ikke én form som passer til alle, eller en form som passer en bestemt ansiktsform. Bryn er som fingeravtrykk, alle er forskjellige, sier Fred Hamelten.

Hvor ofte skal øyenbrynene nappes?

- Det varierer fra person til person, men ikke hver dag. Det beste er å få formet og nappet brynene hos en spesialist cirka hver sjette uke. Deretter kan man nappe brynene hver andre uke selv, ved å ta hårene som har vokst ut.

Hva med fargen på øyenbrynene, skal de være lysere eller mørkere enn røttene?

- Kvinner her i landet skal nesten alltid ha en naturlig brun med litt askefarge i, det er noe med den litt kalde fargen som norske kvinner kler så godt. Noen ganger går jeg litt mørkere, og andre ganger litt lysere, det er ikke slik at jeg alltid blander 50/50. Ett tips til farging er å la fargen sitte kort og heller farge flere ganger, da har man mer kontroll. Mange er ofte redde for å få en for mørk farge. Jeg farger aldri etter fargen i hårrøttene, men tar utgangspunkt i hud, øyenfarge og hårfarge.

 

De verste feilene

Fred Hamelten har laget en liste med de fem vanligste feilene kvinner gjør når de napper øyenbrynene sine.

1. De napper for mye nedenfra for å løfte, og lager dermed en bue som ser ut som et spørsmålstegn.

2. De lager for stort mellomrom mellom brynene.

3. De runder buen for tidlig, i starten av øyenbrynet.

4. De napper bort hår istedenfor å klippe.

5. De lager en veldig tynn og for kort avslutning på brynet.

=

FINE BRYN: Pinsett med en diamant fra Fred Hamelten, kr 1.500. Uten diamant koster den kr 350. Natural Brow Shaper fra Bobbi Brown, kr 170. Brow Boost fra Billion Dollars Brows, kr 265. © Imaxtree

 

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!