Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

Å rense huden er den viktigste delen av en hudpleierutine om du ønsker en frisk og vakker hud. Det er faktisk viktigere enn å tilføre fuktighet, for om du ikke renser huden, vil den ikke kunne ta opp ingrediensene i kremen. Porene vil tettes, døde hudceller vil samles opp og gjøre huden matt og grå, og kviser og hudormer vil dannes. Bor du i byen, er det også viktig å fjerne forurensing som setter seg på huden gjennom dagen.

Uansett hvilken hudtype du har eller om du bruker sminke eller ei, vil huden ha stort utbytte av at du renser den hver morgen og kveld. Da fjerner du døde hudceller, sminke, skitt, talg og bakterier, og klargjør huden for å ta imot hudpleieproduktene. Husk at all hudpleie er laget for å påføres på ren, nyrenset hud. På urenset hud vil ikke produktene trenge like godt ned i huden og porene vil lettere bli tilstoppet. Det er viktig at huden får fraktet slaggstoffer ut gjennom porene, hvis ikke kan det føre til kviser og urenheter.

Dobbelrens

Rens huden to ganger daglig, hver morgen og kveld. Om kvelden fjerner du sminke og alt som har samlet seg på huden i løpet av dagen. Om morgenen fjerner du talg og avfallsstoffer huden har skilt ut gjennom natten. Disse stoffene er ikke vannløselige, derfor holder det ikke å bare skylle ansiktet med vann om morgenen.

Du bør også alltid rense huden to ganger hver gang du renser den. Første gang for å fjerne sminke eller overflødig talg og smuss, og andre gang for å virkelig rense huden i dybden. Bruk gjerne en oljebasert rens først for å få løst opp alle avfallsstoffene, og så en lettere rens etterpå. De mer kremete renseproduktene kan være vanskelig å få av kun ved hjelp av vann. Da er det best å bruke en fuktet, tynn bomullsklut for å tørke av det overflødige.

Maksimer effekten

Den siste hypen innen hudpleie er elektriske rensebørster, som du bruker sammen med renseproduktet for å rense huden dypere og mer effektivt. Rengjøringsbørstene renser huden opp til seks ganger bedre enn du klarer å gjøre med fingrene. Advarsel, de er ekstremt avhengighetsskapende!

I renserutinen din bør du også inkludere peeling flere ganger i uken. I tillegg til rens er dette viktig for å fjerne døde hudceller og maksimere effekten av både rensen og hudpleieproduktene. Gå for en mekanisk peeling med skrubbekorn om du har normal hud, eller bruk en enzympeeling uten korn om du har tørr eller sensitiv hud. En kjemisk peeling som eksfolierer ved hjelp av fruktsyrer er mer effektiv og passer for deg som ønsker og tåler ekstra effekt. Utfør peelingen på nyrenset hud før du påfører hudpleien.

RENSEPRODUKTER: Rensebalm, Omorovicza Thermal Cleansing Balm, kr 780. Renseskum, Helena Rubinstein Care-In-Foam, kr 475. Rensebørste, Clarisonic Aria Advanced Sonic Cleansing, kr 1500. Peeling, Bliss Pore Perfecting Facial Polish, kr 299. Peeling, Clinique Exfoliating Scrub, kr 245. © produsentene

Rens for din hudtype

Normal hud

Du kan egentlig velge og vrake i hvilken rens som du liker best. Liker du den rene følelsen av produkter som skummer, kan du gå for en rensemousse. I de kaldere månedene kan du gjerne bruke en rensebalm eller rensemelk for å gi ekstra næring til huden.

Fet hud

For fet hud er det viktig å finne en rens som løser opp talg og renser porene grundig. Gå gjerne for en rensegelé eller mousse som skummer lett om du ønsker en ekstra renhetsfølelse, disse er også supre å bruke med en rengjøringsbørste. Unngå kraftige produkter som tørker ut huden, det øker bare talgproduksjonen.

Tørr hud

Selv om tørr hud sjelden har urenheter, er det viktig å rense den godt. Bruk en mild rensemelk eller balm, og unngå produkter som skummer da det kan tørke ut huden ytterligere. Har du sensitiv hud kan du fjerne renseproduktet ved hjelp av et mildt ansiktsvann på bomullspads i stedet for å bruke vann.

Kombinert hud

Har du blandingshud bør du bruke en rens som balanserer partiet i t-sonen uten å tørke ut de tørre partiene. Velg et renseskum eller rensegelé beregnet for en kombinert hud. Om huden føles veldig stram i de tørre partiene etter rens, bør du bytte til en mindre uttørkende variant.

Renseklut, Sensai Silky Purifying Sponge Chief, kr 99. Renseolje, Dermalogica Precleanse, kr 415. Rensegelé, Decléor Aroma Cleanse Fresh Purifying Gel, kr 269. Rensemelk, Estelle & Thild Cleansing Milk, kr 185. Rensegelé, Clarins Daily Energizing Cleansing Gel, kr 120. Rensebørste, Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush, kr 925. © produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!