Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

De jobber med supermodeller, Hollywoodstjerner og backstage på de viktigste motevisningene. Få skjønnhetstips fra de fremste ekspertene innen hudpleie, sminke og hår.

Tom Pecheux, makeupartist og kreativ leder hos Estée Lauder

- Det er ikke mulig å legge en god makeup uten en perfekt base. Hudtonen din forandrer seg gjennom hele året avhengig av sesong, så mitt tips er å ha to forskjellige foundations. Én litt lysere enn din egen hudtone og én som er litt mørkere. Så kan du blande den perfekte fargen selv ut i fra hvor lys eller brun du er.

- Den største sminkefeilen jeg ser jenter gjøre, er å legge på for mye. Jeg tror det skjer fordi de har for dårlig tid når de sminker seg. Mange sminker seg på bussen eller i bilen, og da er det vanskelig å få et godt resultat. Ta tiden det trengs å legge en god makeup, da får du et mer vellykket resultat.

- Om du er hoven i ansiktet når du våkner, kan du gi deg selv en to-minutters ansiktsmassasje før du legger foundation. Mitt tips for å få en makeup som sitter, er å blande noen dråper serum med din foundation og varm opp blandingen mellom fingrene før du påfører den på huden.

TOM PECHEAUX: Foundation Double Wear fra Estée Lauder, kr 395. Serum Advanced Night Repair fra Estée Lauder, kr 860. Foundationpensel fra Clinique kr 255.

Jenna Menard, global makeupartist for Clinique

- Påfør foundation gradvis for å bygge opp den riktige dekkevnen. Start med minimal mengde og jobb deg oppover. Trikset er å gjøre foundationen din helt usynlig. Blend produktet så godt inni huden at den til slutt blir en del av huden din, foran å legge seg utenpå. Du bør kun dekke der det trengs, for hvis du overdriver risikerer du at det ser ut som huden din er verre enn den egentlig er.

- Ikke gjør deg selv eldre enn du er ved å bruke gamle produkter og farger. Bytt ut leppestifter og øyenskygger du har brukt i over fem år og finn nye farger. Å sitte fast i gamle makeuprutiner kan fort gi deg en utdatert look.

- For en perfekt sommerlook kan du kombinere en helt matt leppestift i en kraftig farge med en gyllen bronsehud. Et solpudder som også kan brukes som highlighter er et must i sminkepungen i sommer!

JENNA MENARD: Solpudder True Bronze Pressed Powder fra Clinique, kr 255. Lipbalm Chubby Stick Intense i fargen Heftiest Hibiscus fra Clinique, kr 190. Backstagebilde fra DKNY

Anthony Turner, hårstylist og stylingambassadør for L'Oréal Professionnel

- "Less is more" når det gjelder hårstyling, det gjelder både mengden tid og produkter du bruker på håret. Jeg føler når jeg gjør visninger at jo mindre tid jeg bruker på å style håret, jo bedre liker designerne det. Det er feiloppfatning at du må sitte foran speilet i timevis for å få den rette frisyren. Det handler om å jobbe med det håret du har og se dets potensiale, i stedet for å tvinge håret til å gjøre ting som ikke er naturlig for det.

- Nå føles det feil å bruke krølltang og andre varmeverktøy, håret skal helst se ustylet ut. For å få en avslappet og grungeinspirert frisyre ville jeg først brukt et stylingprodukt som gir mye tekstur i fuktig hår. Legg skillen der du ønsker og rull håret i to topper på hver side av hodet. Fest med hårnåler og føn lett over til håret er tørt. Løs opp toppene og rist løs håret, og voilá!

- Du trenger egentlig bare tre stylingprodukter. Et baseprodukt som gir lett hold og kan fønes på uten å bli for stivt, et teksturprodukt som gir matt rock'n'roll hår og en hårolje som gir pleie, glans i lengdene og demper småhår.

ANTHONY TURNER: Teksturspray Beach Waves Wild Stylers fra L¿Oréal Professionnel, kr 225. Hårolje Mythic Oil fra L¿Oréal Professionnel, kr 265. Hårpudder Volume Maker fra Shu Uemura, kr 380.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!