Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

De siste årene har vippe-extensions gått fra å være forbeholdt kjendiser og bloggere, til å bli mer og mer vanlig blant "kvinnen i gata".

I stedet for å ta på maskara hver morgen, velger flere og flere seg denne løsningen, der semipermanente falske øyevipper blir limt til dine egne, så du våkner hver morgen med blafrende, lange, svarte vipper.

Til nå har prosedyren vært relativt lik fra sted til sted; én og én vipp har blitt limt til dine egne, med små variasjoner med tanke på lengden på vippene og hva de er laget av.

3D-vipper

Vi har testet nyheten på det norske markedet, såkalte 2D- til 7D-vipper. Det nye her er antallet falske vipper som limes til hver av dine egne. Her kan du velge å lime fra to til syv vipper på hver av dine. Antallet vipper totalt kan altså potensielt syvdobles. Hallo, dådyrvipper!

Siden denne behandlingen krever ekstra opplæring hos personen som utfører prosedyren utover kunnskapen som trengs for å sette på vanlige vippe-extensions, er det ikke så mange salonger som tilbyr dette i Norge ennå. Vi gikk til Elizabeth Studio på Frogner i Oslo.

ELLEs redaksjonssjef Hanne og AD Vibeke meldte seg frivillig som prøvekaniner for å teste vippene, og har nå hatt dem i snart tre uker. Her er deres erfaringer.

Hanne

SLIK OPPLEVDE JEG BEHANDLINGEN: Jeg gikk for 3D-vipper og ba om et mest mulig naturlig resultat (i den grad det er mulig med tre ganger så mange vipper som vanlig ... ). Jelena, som satte på vippene, målte lengden på øyevippene mine og rådet meg til å gå for vipper som var en millimeter lengre enn mine egne. Hun fortalte at hun vanligvis limer dem i en form der de er lengst rundt midten av øyet, men at mine vipper naturlig er lengst i yttterkanten. Derfor anbefalte hun å følge den naturlige lengden på vippene. "Yes, katteøyne!", tenkte jeg.

Under selve behandlingen lå jeg i horisontalen på en myk benk med øynene igjen og de nedre vippene "limt" ned mot huden med en fuktet lapp mens Jelena arbeidet. Først syns jeg det var litt ubehagelig å tenke på at jeg ikke kunne åpne øynene, men det gikk fort over, og jeg begynte å duppe av litt i stedet. Etter rundt to timer på grensa til drømmeland, var jeg fiks ferdig og kunne se meg i speilet, der et blafrende blikk jeg nesten ikke kjente igjen møtte meg. Forskjellen var definitivt stor!

PLUSS: Selv om min aller første reaksjon var bittelitt skeptisk - på bussen på vei hjem følte jeg at vippene kom inn døra fem meter før meg og at alle stirret på dem og "gjennomskuet meg" - så tok det ikke lang tid før jeg ble mer vant til å møte ansiktet mitt i speilet med lange, svarte vipper. Morgen og kveld, før og etter trening. Vippene er der alltid. Og det er veldig deilig!

Før har jeg pleid å ha på maskara og legge flytende eyeliner på øynene om morgenen. Nå dropper jeg stort sett begge deler.

Jeg har aldri brukt vanlige vippe-extensions før, så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag, men disse skal være mye lettere enn de vanlige. På forhånd var jeg redd for at jeg skulle kjenne "tyngden" av dem og at de skulle blafre inn i synsfeltet på et vis og ødelegge TV-kvelden, men det har ikke plaget meg i det hele tatt.

Jeg har fått masse komplimenter fra dem som har visst at jeg skulle få vippe-extensions. Men den aller koseligste komplimenten jeg har fått, var fra en venninne jeg drakk kaffe med som syns jeg så så bra ut den dagen. Hun lurte på om jeg hadde gjort noe med håret eller kjøpt ny genser, men klarte ikke å sette fingeren på det, og så ikke at jeg satt med et titalls nyervervede vipper på øynene. Sånn skal effekten være, tenker jeg!

MINUS: Selv om vippene tåler vann etter to dager, sier det seg selv at du skal du være litt forsiktig med å gni øynene fulle av vann hver gang du er i dusjen, når du har limt på falske vipper. Jeg savner litt følelsen av å virkelig skylle øynene med vann om morgenen uten å tenke over om jeg må ofre noen vipper av den grunn, og å komme ut av dusjen uten å måtte "justere litt" på vippene.

TOTALVURDERING: Mange blir nesten "lashoholics" etter å ha begynt med løsvipper, og det skjønner jeg godt.

Man blir fort vant til det, og man vil fort ha mer! Etter to og en halv uke har jeg mistet noen vipper (som man gjør naturlig, det ser bare mer dramatisk ut når hver "vipp" består av fire vipper), og wow-effekten har blitt litt mindre. Men egentlig ser det bare mer natulig ut, så jeg lever fint med det.

Jeg er usikker på om jeg kommer til å fortsette å fylle på nye vipper i det uendelige, men i partysesongen har det passet perfekt å våkne med vippene på plass. Jeg trenger mye mindre sminke for å bli festklar og det er veldig deilig å slippe å tenke på det. Tommel opp!

Vibeke

SLIK OPPLEVDE JEG BEHANDLINGEN: I utgangspunktet var jeg ganske skeptisk til falske øyevipper, jeg synes ikke jeg hadde sett noen som så naturlige ut på (kanskje litt av poenget) og de jeg hadde prøvd før (engangs-vipper, riktignok) føltes tunge på øyelokket. Men jeg var besnæret av tanken på å ikke trenge å fjerne maskara hver dag, så jeg sa ja til å teste de nye 3D-vippene.

Jeg valgte vipper som var en millimeter lenger enn min naturlige vipper, lengst på midten og kortere i begge øyekrokene. Den første halvtimen synes jeg var litt ubehagelig. Det føltes rart å ha øyelokkene klistret igjen, ugreit at noen fiklet med øynene mine og limet som ble brukt til å lime på vippene var sterkt og sved i øynene. Men etterhvert ble jeg vant til det, og døste nesten av mot slutten. Da jeg så det ferdige resultatet ble jeg litt overrasket over hvor massive vippene så ut, men jeg følte meg absolutt fin og festklar.

PLUSS: Det er praktisk og tidsbesparende, både om morgenen og kvelden. Det er behagelig å slippe å fjerne maskara (du kan selvsagt bruke maskara på 3D-vippene, men du bør bruke en som ikke innholder oljer. Det samme gjelder sminkefjerner. Olje løser opp limet vippene er festet med.), og man trenger egentlig ikke mer sminke. Vippene er nok i seg selv. Og de er betydelig lettere enn ordinære falske vipper.

MINUS: Jeg kjenner at vippene er der hele tiden, selv om de er ganske lette. Jeg synes det tok litt tid før jeg ble vant til det. Jeg savner også å kunne vaske øynene ordentlig, å gni meg i dem i dusjen om morgenen. Og vippene er laget av hår fra mink. Dette synes jeg er problematisk, spesielt ettersom det ikke kan dokumenteres hvor hårene stammer fra, om de er etisk framstilt eller ikke.

TOTALVURDERING: Min første reaksjon var "wow", nå kan jeg gå rett på byen. Jeg følte meg fin, og litt jålete (jeg bruker vanligvis ikke så mye sminke). Men da jeg våknet og så meg i speilet neste dag, føltes vippene unaturlige og voldsomme. Det tok hvertfall en uke før jeg ble vant til dem.

De fleste jeg har møtt har lagt merke til vippene med én gang, og de synes det er veldig fint. Noen av kollegene mine var til og med overbegeistret over resultatet (jeg burde tydeligvis bruke mer sminke til daglig). Og falske øyevipper tar seg usedvalig godt ut på bilder! Perfekt for julebordsesongen. Og for ivrige instagrammere.

OM BEHANDLINGEN: 3D-VIPPER

Du kan velge mellom vipper fra 2D til 7D. Tallet står for hvor mange vipper som limes til dine enkelstående vipper.

For at limet skal tørke, skal du ikke ha vann i øynene de første to dagene etter behandlingen.

Vippene holder i 5-6 uker, så trenger du påfyll.

Vi tok behandlingen hos Elizabeth Studio på Frogner. Her koster et fullt sett kr 2.250. Påfyll koster fra kr 750.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!