Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

- Jeg bryr meg ikke om været. Jeg kommer til å ha på meg hvite jeans selv om det er snøstorm ute!

Latteren runger i suiten på The Surrey Hotel i New York, hvor vi er invitert på lanseringen av Michael Kors Beauty, den nye skjønnhetslinjen fra den populære amerikanske designeren.

Michael Kors forteller om sin lidenskap for hvite jeans - en typisk Michael Kors-signatur, som han nå ønsker å ta med seg inn i skjønnhetsverdenen. Denne høsten gjør nemlig Michael Kors Beauty sitt inntog i utvalgte norske parfymerier, med duft, sminke og kroppsprodukter delt inn i tre kategorier; Sporty, Sexy og Glam.

Glamorøs hverdag

Når vi senere får ham på tomannshånd, forteller han mer om sin visjon innen skjønnhet.

- Ideen bak produktene er at du skal se ut som du akkurat har vært på ferie - det er da vi er på vårt aller vakreste. Da er vi avslappede, uthvilte og med en solbrun glød i huden. Kroppsproduktene skal gjenskape dette, de skal gi en skimrende glød og duft slik at du får følelsen av å komme rett fra solsenga, forteller Kors, som slår et slag for å bringe mer glamour inn i hverdagslivet.

- Du vet de som har en favorittkåpe som de kun bruker til helt spesielle anledninger? Jeg synes at den kåpen skal brukes hver eneste dag, enten det er over treningsklær, til jeans eller til en fin kjole. Det samme gjelder med skjønnhet. Hvorfor ikke gjøre hverdagen mer glamorøs ved å bruke skimrende bodylotion eller ha litt ekstra badesalt i badevannet? Jeg har gull eller skimmer i alle kroppsproduktene mine, for hvorfor skal man la være? Det som er viktig for meg, er følelsen av velvære. På samme måte som med klær og tilbehør, skal sminke og skjønnhet skape en ramme rundt deg. Det viser deg fra din beste side, men det er fortsatt du, og ikke leppestiften din, som er i fokus.

Kjent fra TV

Her hjemme er Michael Kors et kjent ansikt gjennom rollen som dommer i TV-serien Project Runway, der Heidi Klum er programleder. Dessuten kjenner mange designernavnet fra hans klassiske vesker, klokker og plagg, som er kjent for å være både elegante og sporty på samme tid.

- Jeg har alltid tre elementer i mine kolleksjoner. Det er alltid noe sporty, det er alltid noe sexy som oser av selvtillit, og det er alltid noe glamorøst. Disse tre elementene er grunnmuren vår, og jeg har tenkt mye på hvordan vi kan lage lignende nøkkelprodukter innen skjønnhet. Alle vil se ut som sitt beste, men vi kan ikke bruke livet vårt på å jage etter det. Jeg ønsket å gjøre det enkelt for kundene å se ut som sitt beste jeg, forteller Kors.

Derfor har han laget en egen duft, solpudder, leppestift, lipgloss og neglelakk i beige toner som passer inn i den sporty kategorien. De samme produktene finnes også i både Glam- og Sexy-kolleksjonen, bare i andre farger og dufter. Poenget er at vi skal kunne mikse fra hver kategori etter humør eller dagsform.

Tre looks

- I dag er det ikke lenger sånn at du bare bruker svart, kun går i bukser eller aldri setter håret opp. Nå handler det mer om å eksperimentere og prøve forskjellige ting. Derfor har jeg laget tre forskjellige looks og dufter, ikke til tre forskjellige kvinner, men til den samme kvinnen. Noen dager føler vi oss mer hverdagslige, mens andre dager ønsker vi å bli lagt merke til. Og vi kan gjerne veksle mellom de tre stemningene på samme dag. Før var det ikke slik, da var det vanlig å ha holde seg til én signaturduft og bruke den i årevis. Den tiden er over, fastslår Kors engasjert.

Som han stadig vender tilbake til, er det den perfekte garderoben som er det endelige målet. Også når det gjelder skjønnhet. For Michael Kors vil gjerne lage det perfekte klesskap - bare med skjønnhetsprodukter. Å kunne tilby luksusen det er å strekke hånden inn i klesskapet eller ned i sminkepungen og ta ut nøyaktig det plagget, fargen eller duften som passer perfekt på det tidspunktet.

- Jeg valgte fargene til sminken ut fra hvordan man setter sammen et klesskap. På den ene siden har du masse fantastiske basisplagg i nøytrale toner, for eksempel en klassisk kamelkåpe som alltid fungerer. Så der valgte vi nøytrale farger, som går inn under den sporty kategorien. Om du er på jakt etter en farge menn kommer til å bli helt ville av, så er det rødt som gjelder. Alle kvinner bør ha en sexy rød kjole hengende i skapet. Så tenkte jeg på hva en perfekt rødfarge gjør med huden, når den brukes på leppene og på neglene. Så selvfølgelig er rødt representert i Sexy-kolleksjonen, sier Kors.

- Så prøver jeg alltid å inkludere et helhvitt antrekk i alle kolleksjonene mine. Fordi det er så upraktisk å gå i helhvitt, er det med på å gjøre det ekstra glamorøst. Jeg elsker når noen går i hvitt og kombinerer det med noe i kraftigere farger. Så dette er en slags garderobe; du har noe rødt og rosa, du har de nøytrale fargene og de dype burgundertonene. Det er som om du åpner klesskapet ditt, og så henger alt der perfekt organisert for deg. Jeg vil at det skal være idiotsikkert og enkelt.

=

Produkter fra designerens splitter nye linje av skjønnhets-produkter. © ELLE

- Fremhev ansiktstrekkene dine!

Når vi snakker om inspirasjon, trekker han fram skjønnhetsikoner som Lauren Hutton og Katharine Hepburn, men også venninnen Gwyneth Paltrow og måten hun kan ta på seg en fantastisk kjole og bare sette håret i en lav hestehale. Han føler at det er noe frisk og enkelt over det.

- Samtidig elsker jeg kvinner som har det ekstra gøy og går helt over the top, som Elizabeth Taylor i glansdagene sine. Om du er den kvinnen og vil uttrykke det, så er det helt fantastisk. Den perfekte makeup fremhever ansiktstrekkene dine uten at den skjuler eller forandrer den du er. Sminke kan ta fokus bort fra det du ikke er så fornøyd med i ansiktet ditt og legge fokus på det du liker, på samme måte som du kan gjøre med klær.

Michael Kors forteller om øyeblikket han skjønte at han måtte lage skjønnhetsprodukter. Det var etter han vant CFDA Lifetime Achievement Award og gikk gjennom arkivet sitt. Da fikk han plutselig en åpenbaring: Han kunne begynne å bruke navnet sitt som et adjektiv.

- Jeg så en helt tydelig signatur. Man kan faktisk si at noe «ser Michael Kors ut».

Skandinaviske røtter

Selv om Michael Kors regnes for å være en erke-amerikansk designer, er sannheten at han faktisk er halvt svensk og først fikk navnet Karl Anderson Jr, som han senere endret da moren giftet seg på nytt. Skjønnhetslinjen hans har også et tydelig skandinavisk element, forteller han:

- I Skandinavia har jeg inntrykk av at det er stort fokus på å holde det enkelt og å ha god kvalitet på produktene. Det er ikke viktig å ha så mye, men det man har skal være bra. Huden og håret skal se sunt og naturlig ut. Og det skal være praktisk, ikke minst, og det har jeg tatt med meg her. Det handler om å finne de få tingene som fungerer. Produktene våre er glamorøse, men samtidig er det praktisk og enkelt. Du kan sitte på kontoret og påføre litt parfyme som tar deg med på en reise, eller dra på lunsj med en venninne og ta på en leppestift som får deg til å føle deg ekstra glamorøs.

Og det blir ikke mer Michael Kors enn det.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!