Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

Isabel Marants visjon når det gjelder skjønnhet er like kul og avslappet som trendplaggene hun får jenter til å drømme om hver sesong. Det handler om å ikke prøve så hardt. La det være uanstrengt og avslappet, men samtidig elegant. Naturlig makeup som framhever ansiktstrekkene på best mulig måte og tilfeldig fingerrufsete hår er oppskriften som kjennetegner den typiske Marant-jenta.

Vi har fått hemmelighetene bak looken backstage fra høstens visning.

- Jeg ønsket å skape en look som både er feminin og maskulin på samme tid. Fokuset er lagt på kraftige og velpleide bryn, og makeupen i ansiktet er veldig lett og transparent. Leppene ble holdt naturlige og beige, forteller Tom Pecheux, en av verdens ledende makeupartister, kreativ leder for Estée Lauder og mannen bak Marant-modellenes makeup denne sesongen.

- Jeg elsker brynene i denne looken. Øyenbryn gir både karakter og personlighet til ansiktet. Jeg synes denne looken handler om hvordan folk verden rundt ser på franske kvinner. Franske kvinner er en stor inspirasjon for meg, de har enkelte særtrekk som kan være veldig tydelige, og disse brynene representerer det. Jeg tror franske kvinner liker brede, tykke bryn veldig godt. Sminken er sofistikert, men alt er så transparent og lett at du nesten ikke ser den.

Parisisk chic

Tom Pecheux forteller at han har samarbeidet tett med designeren for å komme fram til uttrykket de begge ønsket på catwalken.

- Det er fantastisk å jobbe sammen med Isabel. Samarbeidet vårt er enkelt, fordi hun vet veldig godt hva hun vil ha. Plaggene og modellene speiler hennes visjon, hvem hun er og Isabel Marant-kvinnen hun har skapt denne sesongen. Jeg ser henne som ung, kul og trendy, men samtidig veldig avslappet.

Pecheux har bevisst styrt unna det mest ekstreme i sin tolkning av Isabel Marants kolleksjon.

- Poenget her er ikke at sminken skal synes, men at man ser en kul, uanstrengt jente i vakre klær på catwalken.

ELLE 0913 Skjønnhet Isabel Marant=

ISABEL MARANT: Dette er looken vi drømmer om denne sesongen. Perfekt avslappet chic, akkurat som designeren selv.

ELLE 0913 Skjønnhet Isabel Marant=

ISABEL MARANT: En ansiktsmassasje gir økt blodsirkulasjon og en naturlig glød i huden. © Davide Gallizio/IMAXTREE.COM

Makeup

For å få den naturlig glødende huden, startet Tom Pecheux med å massere ansiktet på modellene med små, sirkulære bevegelser.

Han brukte både serum og krem på huden mens han masserte, slik at produktene ble arbeidet ordentlig inn i huden. Økt blodsirkulasjon gir en naturlig glødende hud.

Så ble det lagt en lett foundation kun der det var behov for det. Huden skal være forholdsvis matt, så et løspudder ble lagt lett i T-sonen. Konturene i ansiktet ble markert med ferskennyanser i stedet for brunt og beige, noe som gir en mykere effekt.

Fokuset ble lagt på brynene, som ble gredd svakt oppover, tegnet opp med øyensbrynsskygge og myket opp med en øyenbrynskost i etterkant. En beige øyenskygge ble lagt over hele øyelokket, og en lys skimrende kremskygge ble lagt som en tynn eyeliner langs vippene for å gi øynene et løft.

Vippene ble buet med en vippetang, men uten maskara på vippene. Leppene ble malt i en beigefarget leppestift, og neglene fikk to strøk med en transparent, lys rosa neglelakk.

ELLE 0913 Skjønnhet Isabel Marant=

ISABEL MARANT: Dette kartet bruker makeupartistene backstage for å holde oversikten over produktene. © Davide Gallizio/IMAXTREE.COM

ELLE 0913 Skjønnhet Isabel Marant=

ISABEL MARANT: Øynene ble markert lett med en grå øyenskygge langs vippene.

ELLE 0913 Skjønnhet Isabel Marant=

ISABEL MARANT: Estée Lauder Pure Color Nail Lacquer i Ballerina Pink, kr 220.

ELLE 0913 Skjønnhet Isabel Marant=

ISABEL MARANT: Brynene er i fokus i denne looken, og skal være markerte og naturlige.

Hår

- Isabel ønsket at håret skulle se mer velpleiet ut enn det har gjort tidligere, så jeg brukte et serum i tuppene for å gi mer glans. Inspirasjonen min var en ung Carla Bruni eller Jane Birkin, ikke fullt så rock'n'roll som tidligere, forteller hårstylist Paul Hanlon.

Ønsket var hår som var litt strammere enn det har vært tidligere sesonger, men fortsatt med en bohemsk og tilfeldig følelse.

Først ble det brukt mousse i håret fra rot til spiss, før håret ble fønet lett uten å rette det ut for mye. Håret ble delt i en tilfeldig midtskill, og lengdene av håret ble surret én gang rundt en krølltang for å få veldig løse bølger.

Så ble frisyren satt med Elnett hårspray og sprayet lett med vann for å få den ustylede følelsen tilbake i håret.

ELLE 0913 Skjønnhet Isabel Marant=

ISABEL MARANT: Håret skal se naturlig ut med naturlig fall. © Davide Gallizio/IMAXTREE.COM

ELLE 0913 Skjønnhet Isabel Marant=

ISABEL MARANT: Designeren selv med to av sine favorittmodeller.

=

PRODUKTER: Estée Lauder Pure Color Lipstick i fargen Vanilla Truffle, kr 265. Estée Lauder Double Wear Light Makeup, kr 395. Tigi Catwalk Lightweight Mousse, kr 199. L¿Oréal Paris Elnett Hair Spray, kr 59. Clarins Ombre Mineral Eyeshadow i fargen Nude, kr 235. Make Up Store Eyelash Curler, kr 165. Shiseido Eyebrow Styling Compact i fargen Medium Brown, kr 380. © produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!