Pop physique

Hva: L.A.s store treningssnakkis. Pop Physique er en blanding av yoga, ballett og pilates. Å forme rumpa er i fokus, men egentlig trener du hele kroppen. Hvis du gjør alt riktig, forbrenner du 500 kalorier på en time.

Hvor: L.A., Santa Monica, San Fransisco, Baltimore, Florida - og forhåpentligvis snart i Oslo.

Grunnlegger: Jennifer Williams.

Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

I den evige jakten på den perfekte rumpa er Pop Physique blitt L.A.s store snakkis. Å poppe er 2010-tallets svar på Jane Fondas populære treningsmetoder fra 80-tallet, og planen er selvfølgelig å ta trenden til Europa.

Svetten renner nedover panna. Jeg står på tå, samtidig som jeg presser sammen en ball mellom beina og «jukker» fremover.

- Pop! Pop! Pop! Pust inn, pust ut!

Den kvinnelige instruktøren med den misunnelsesverdige kroppen (les: rumpa) heier i vei. Hun kommer bort til meg og retter på holdningen min.

- Pop! Pop! Pop! Bra jobbet, alle sammen!

Jeg snur meg og ser på alle andre i den lille speilkledde salen. Noen virker helt utmattet, andre ser ut som damen som sier «pop»; de kan holde på hvor lenge som helst.

Jeg veksler blikk med dem i den førstnevnte gruppen, som jeg føler at jeg tilhører. Lårene dirrer av melkesyre, og jeg har ingen energi igjen i kroppen. Likevel befinner jeg meg i en om mulig merkeligere stilling enn tidligere, med det ene beinet hvilende på en stang, samtidig som jeg bøyer det andre (på tå) og jukker innover, med hendene i været. Jeg lurer på hva jeg tenkte da jeg bestemte meg for å kjøpe månedskort her.

- Det eneste jeg gjør

- Rumpa di kommer til å bli så fast.

Maude Standish er entusiastisk. Hun elsker Pop Physique og hvordan instruktørene presser henne.

- Jeg må ha noen som presser meg når det gjelder trening, og dette er litt som å ha en personlig trener, sier hun

Hun popper nesten hver dag.

- Livet mitt handler mye om Pop Physique for tiden. Det føles som det er det eneste jeg gjør.

Hun har fått mange av vennene sine til å bli med. Nick er en av dem.

- Maude fikk meg til å gå hit. Jeg tror hun har fått hele vennekretsen vår til å gå hit for å poppe.

Han forteller at det virkelig fungerer.

- Jeg kjente på rumpa mi her om dagen og tenkte: «Wow! Den blir virkelig fast.»

Maude og Nick er ikke alene om å like treningsmetoden, som ble utviklet av den tidligere ballettdanseren Jennifer Williams og raskt ble en suksess da studioet startet opp i 2008. I dag finnes Pop Physique ikke bare i L.A., men også i San Fransisco, Florida og Baltimore. Planen er å åpne i New York og Chicago neste år, men også i Italia og (trommevirvel) ... Norge!

- Neste uke reiser en av instruktørene våre faktisk til Oslo for å se på ulike lokaler, sier Williams.

Flere treningstips? Følg vår Wellness-blogg!

10-4-2009 VictorSecretcret VSX Sports Line Photoshoot Pictured: zeutzen Kroes Pupplied: PL: PLANET PHOTOS Code: 4066 COPYRIGHT LAELLA PICTURES=

TRENING: Pop Physique lover bedre holdning og bevegelse, sterkere magemuskler og fastere rumpe. © Stella pictures

Butt school

Jeg møter henne utenfor Pop Physiques flaggskiplokale i Silver Lake, et trendy område i L.A., der folk går rundt i store flanellsskjorter og hippe hatter. Det var her alt begynte.

- Jeg tror ikke at vi kunne funnet et bedre område å begynne i. Silver Lake trengte noe som Pop Physique. Det er trendy å poppe, men ikke for trendy. Det er morsomt, men ikke for lett, sier hun.

Jennifer forteller at hun ville finne en treningsform som ikke sliter på kroppen, slik ballett kan gjøre. Hun bestemte seg for å kombinere ballettøvelser med pilates og yoga.

- En treningsform som ikke innebærer mange hopp eller bevegelser som kan være skadelige for kroppen.

Pop Physique lover ikke bare bedre holdning og bevegelse, sterkere magemuskler og økt kroppsbevissthet, men også et hetere sexliv og fastere rumpe. På Instagram finner du Pop Physique under navnet buttschool (rumpeskolen).

- Det var en fyr som hadde en kjæreste som trente her, som kom på det. Han spurte kjæresten om de skulle på Butt School igjen, og slik begynte det.

Folk begynte å bruke uttrykket som hashtag, og nå er Butt School en integrert del av Pop Physiques treningskonsept. Nylig kom det ut en DVD for dem som vil trene hjemme.

- Vi lagde tre filmer, og den siste kalte vi Butt School!

- Alle kan trene her

Jennifer holder fremdeles timer selv, men ikke like mange som før.

- Det er vanskelig å finne tid når man har småbarn og en bedrift som hele tiden vokser.

Jeg spør hva hun tror ligger bak Pop Physiques suksess.

- Alle kan trene her, det er ikke lagd for en elite, og man ser raskt resultater, sier hun, og forteller at det er som terapi for mange.

- De kommer hit nedfor, og går herfra glade. Folk planlegger livene sine ut fra Pop Physique-timene.

- Pop, pop, squeeze the ball!

Tilbake i speilsalen sitter jeg på den svarte yogamatten og venter på at musikken skal begynne og at instruktøren skal begynne å poppe.

Det er ikke lett å se at jeg befinner meg i et av L.A.s dyreste områder. Jentene med sine hullete og nuppete leggings får meg til å slappe av. Dette er ikke et sted man går for å vise seg fram, men for å forme rumpa.

Og faktisk, selv om det bare er andre gangen jeg er her, syns jeg allerede at min virker litt fastere.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!