Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

Max Factors ansvarlige makeupartist, Jan Thomas, har hatt noen fingre med i spillet i forbindelse med Max Factors nye kampanje med Gwyneth Paltrow.

Han har nemlig designet den ene av lookene Gwyneth skal fronte, som er inspirert av Gwyneth som businesskvinne.

(Du kan vinne produktene Jan Thomas brukte da han sminket Gwyneth. Les mer om dette nederst i saken!)

Vi har snakket med Jan Thomas om shooten med Gwyneth og fått noen sminketips til hvordan du kan kopiere looken selv.

Hvordan er det å jobbe med selveste Gwyneth Paltrow?

- Det å få møte Gwyneth, og ikke minst jobbe med henne, var magisk! Jeg har jobbet med mange av hennes kollegaer i bransjen, så det var gøy å snakke om felles kjente. Vi snakket også om Kronprinsessen og hennes engasjement i kampen mot Aids. Vi diskuterte mye rundt det faktum at det er viktig å bruke sin plattform til noe positivt. Gwyneth virker snill, men i aller høyeste grad profesjonell. Hun sier i fra raskt når det er noe som ikke faller i smak, og har en arbeidsmoral som nordmenn kan lære mye av. Hun er tross alt det vi kaller en A-lister, forteller Jan Thomas.

Du har kreert en egen look for Gwyneth, som heter Fearless. Fortell litt om den!

- Jeg holder foredrag verden over om det å være tydelig og sende riktige signaler om hvem du er og hva du ønsker å formidle. Tanken bak min look var at en forretningskvinne formidler, og vi som ser eller lytter skal høre på hennes budskap. Derfor var det viktig å legge fokus på munnen. Jeg gjorde det samme med Sharon Stone da hun var i Norge for å lede Nobel konserten. Da hun intervjuet vinneren brukte jeg den samme teknikken. Når man skal bli hørt er det viktig å hjelpe de som skal lære noe å holde fokus på riktig sted.

=

THE BUSINESS WOMAN: Jan Thomas mener rød leppestift passer perfekt til en forretningskvinne. © Max Factor

Hva er det man bør tenke på når man sminker seg i jobbsammenheng?

- Det viktigste er at man forsterker budskapet og tydeligheten sin gjennom riktig makeup. Huden bør ha et naturlig preg og glød. Øyensminken skal være presis og enkel. Jeg bruker som oftest brune eller grå nyanser for å ramme inn øynene, men ikke for mye. Det er først og fremst rammene som er viktig. Gode sterke øyenbryn, vipper, og liner er de tre hovedingrediensene. Jeg bruke alltid kontur og blush for å gi trekkene til den jeg jobber med dybde. Deretter hovedfokus på munnen.

Du valgte en rød leppestift til denne looken, hvorfor det?

- Rødt representerer styrke og selvtillit. Det er essensielt som businesskvinne. Mange av verdens mektigste kvinner benytter seg av rød leppestift. Jeg følte også i Gwyneths tilfelle at det var klassisk moderne og riktig. En så sterk munn er ikke for alle, og man må jo tilpasse den til hver enkelt. På Gwyneth var rødt det eneste riktige med tanke på helheten jeg hadde skapt.

Hva er ditt beste tips for å få leppestiften til å sitte bedre?

- I dag finnes det utallige spesialprodukter som kan benyttes. MF har blandt annet Lipfinity og andre produkter som er spesialdesignet til å vare i flere timer. Når det er sagt er det viktig å holde leppene sunne, friske og myke. Det er ikke pent å bruke leppestift på tørre lepper som flasser. Jeg fyller ofte inn leppene med lipliner i samme farge som leppestiften først. Deretter bruker jeg litt løspudder over før jeg legger leppestiften på til slutt. Men husk én ting; det er ingen snarvei når du velger å bruke en sterk farge på munnen. Den må fjernes helt mellom hver gang du ønsker å freshe den opp. Gjør du ikke det blir det bare lag på lag som ikke ser fint ut.

Vinn looken til Gwyneth

Nå kan du vinne produktene Jan Thomas brukte på Gwyneth Paltrow. Vi trekker 10 vinnere som får et sett med makeup fra Max Factor til en verdi av 433 kr. I tillegg følger det med en egen foundationbørste fra Max Factor.

Det du må gjøre for å delta i konkurransen er å svare på følgende spørsmål:

Hva heter looken Jan Thomas har kreert i den nye kampanjen med Gwyneth Paltrow?

Send ditt svar og kontaktinfo på mail til konkurranse@elle.no. Merk mailen med Max Factor i emnefeltet.

KONKURRANSE: Du kan vinne disse produktene + en foundationbørste fra Max Factor © Max Factor

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!