Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

Smykkedesigner og rockedatter Jade Jagger (41) er kjent for sin glamorøse og bohemske stil.

Vi møtte skjønnheten I london for å få hennes aller beste skjønnhetstips.

Du er aktuell med din egendesignede versjon av håroljen Elixir Ultime. Hva er inspirasjonen bak designen på flasken?

- De røde leppene er en del av Jade Jagger-logoen, som jeg fant ut at også passet fint i dette designet. Fokuset på lepper er åpenbart noe som ligger i familien min, selv om logoen ikke er en direkte referanse til The Rolling Stones' logo. Røde lepper er noe som er veldig nært for meg. Det handler om skjønnhet og sensualitet. Men selv liker jeg faktisk best å ha leppene i en mer naturlig farge.

Hva er dine skjønnhetsfavoritter?

- Jeg er veldig glad i Guerlains øyenskygger og Teracotta-solpudder, så det har jeg alltid med. Og så elsker jeg leppestiftene fra Shu Uemura og det økologiske merket Neal's Yards leppepomader. På kroppen bruker jeg Neal's Yards Rose Body Cream eller en body lotion fra Dr. Hauschka.

Les også: Dette er de beste produktene

Og hvordan sminker du deg til fest?

- En bra partysminke for meg handler om å framheve øynene. Jeg elsker metalliske øyenskygger - helst i gull eller sølv. Jeg elsker gull. Og så er det viktig med glitrende smykker og stor ørepynt. Det lysner opp ansiktet.

Du har tilbragt mye tid i India. Har du plukket opp noen skjønnhetshemmeligheter fra indiske kvinner?

- De bruker mye oljer, både i håret og på kroppen. Det har jeg absolutt sansen for. Jeg liker selvfølgelig håroljer, som Elixir Ultime, og jeg er blitt fan av oljer til huden også.

Hvordan bruker du håroljer selv?

- Jeg har det i når håret er tørt. Det hjelper meg med å få kontroll på håret mitt, for det kan fort bli litt brusete. Dessuten er jeg mye i sola, og oljen beskytter mot solskader, samtidig som den reparerer håret som allerede er blitt slitt. Jeg føler at oljen gjør håret mitt mer skinnende og gir fargen mer liv.

Hvilke andre hårpleierutiner har du?

- Jeg liker ikke å være overstylet, og lar heller hår og sminke framheve det naturlige ved meg selv. Jeg føner håret mitt så lite som mulig, for jeg tror ikke varmebehandling er bra for håret. Jeg vasker nok håret litt for ofte. Men mot kvelden er det gjerne fullt av floker, og hvis jeg børster det, blir det bare helt ute av kontroll. Så jeg har funnet ut at den beste måten å temme det på er ved å vaske det igjen. Jeg bruker sjampo og balsam fra Kérastases Cristalliste-serie. En periode farget jeg håret, men jeg følte at det tok glansen fra det, så det har jeg sluttet med.

Les også: Ti kultprodukter du må prøve

Hvordan holder du deg i form?

- Jeg liker å løpe, svømme og å gå tur med hundene mine. Bare det å være ute i naturen er sunt og frigjør tankene. Jeg liker ikke når det blir for stort fokus bare på treningsdelen. Jeg hadde en stor kjærlighetsaffære med yoga på et tidspunkt i livet mitt, men jeg sluttet med det da det ble for konkurransepreget og masete. Jeg følte at det vakre ved det - det frigjorte og meditative - forsvant.

Har du noen skjønnhetsikoner?

- Jeg har en tendens til ikke å idolisere så mange. Kanskje kommer det av at jeg vokste opp med så store idoler rundt meg. Men jeg elsker hvordan Elizabeth Taylor ser ut i Kleopatra - den glamouren og den sterke holdningen til kvinnene fra den tiden er noe jeg inspireres av. Og alt gullet!

Jade er datter av Mick og Bianca Jagger, og har vokst opp med verden som sin leke­grind. Nå er hun aktuell med sin egendesignede versjon av Kérastases Elixir Ultime, som er ute i begrenset opplag.

=

JADES FAVORITTER: Rose Body Cream, fra Neals­yardremedies.com, kr 270. Kérastase Elixir Ultime by Jade Jagger kr 310. Kérastase Cristalliste-balsam, kr 220. Kérastase Cristalliste-sjampo, kr 195. Metallisk øyenskygge i gull er Jades favoritt. Teracotta solpudder fra Guerlain, kr 445. © produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!