Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

Det tok ikke lang tid fra Stella McCartneys viste sin høstkolleksjon til det var mistenkelig mange blå maskaraer å se på diverse skjønnhetsblogger.

Der og da ble nemlig høstens store sminketrend skapt. Modellene kom ned catwalken med den plettfrie huden man alltid ser på McCartneys visninger, markerte bryn og ellers en helt naturlig makeup - bortsett fra de koboltblå vippene som lyste opp ansiktet.

Elsker farget maskara

Kvinnen bak looken er makeupartist Pat McGrath, som i samarbeid med Stella McCartney selv kom fram til looken som førte til at blå maskara er tilbake på skjønnhetsfronten.

- Stella sa, «jeg elsker når jenter bruker farget maskara». Så vi begynte først med å legge en svart maskara for å lage et helt mørkt grunnlag. Så blandet jeg et knallblått pigment som vi la lagvis over det igjen, forklarer MacGrath til Vogue.com.

- Ved å holde resten av ansiktet naturlig, med frisk hud og velstelte bryn, er dette mest sannsynlig den raskeste måten å friske opp sminken din og humøret med ett enkelt grep.

Stor maskaraguide! Finn din perfekte maskara

=

BLÅTT: Vippene skal være knallblå for å få den rette effekten. © Imaxtree

Slik gjør du

Farget maskara har et litt harry rykte på seg, og assosieres ofte med 80-tallet. Og selv om man ikke går for den knallblå varianten, kan farget maskara ha en veldig fin effekt på øynene dine.

Ved å velge kontrastfarger på vippene kan du virkelig framheve din egen øyenfarge. For en mindre framtredende look, kan du først legge svart maskara, med et lett lag farget maskara over.

En annen vri er å bare legge farget maskara på de nedre vippene, og legge vanlig svart maskara på de øvre.

Skal du prøve deg på looken fra Stella McCartney, er huden det viktigste tilbehøret. Sørg for at den er jevn, forholdsvis matt og glødende. Plei leppene med en leppomade uten farge og gre brynene i fasong.

Dropp den helt ekstreme looken med blå piment, og sats heller på en knallblå maskara, som du legge i flere lag for å få maksimal effekt.

=

BLÅ MASKARA: 1. Benefit BadGal lash mascara, kr 175. 2. Estée Lauder Sumptuous extreme mascara, kr 295. 3. Dior Diorshow mascara, kr 280. 4. Max Factor False Lash effect mascara, kr 115. 5. Yves Saint Laurent Volume effet faux cils mascara, kr 320. © produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!