Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

Sommeren er her, selv om hudtonen til de fleste av oss på ingen måte vitner om det enda.

Savner du den solbrune fargen, kan du heldigvis trøste deg med at den enkleste og sunneste brunfargen, trenger du ingen solstråler for å oppnå.

Selvbruning gir deg den gyllne gløden, uten skadelige UV-stråler. Men det gjelder å gå riktig fream for å få et godt resultat.

Her er våre aller beste selvbruningstips, som sikrer deg et vellykket resultat.

Les også: Slik blir du klar for bikini

Forberedelser

For å få en fin og jevn farge av selvbruning, må du først ha en fin og jevn hud. Det fikser du ved å peele huden godt før du setter i gang.

Bruk helst oljefrie produkter på kroppen, da oljer på huden kan føre til at brunfargen blir skjoldete.

Et par skrubbehansker, gjerne i kombinasjon med en grov peelingkrem, funker veldig bra, og gjør at du enkelt blir kvitt døde hudceller.

Så må du gi huden fuktighet, bruk en bodylotion som gir nok fuktighet til huden din, den kan gjerne være lett. Bruk en rikere krem på områder som er ekstra tørre, som albuer, knær og på føttene. På den måten slipper du at brunfargen blir krafitgere akkurat her.

Når du skal velge selvbruningsprodukter, må du både ta hensyn til din egen hudtype og hudtone. Har du tørr hud, bør du velge en kremvariant, mens normal hud fint kan bruke en mousse eller en gelévariant. Disse føles ikke like klebete på huden.

Selvbruningsspray er en enkel måte å gjøre det på, men da må du være ekstra nøye med påføringen for å få et jevnt resultat.

For å få en mest mulig naturlig farge, må du også velge riktig mørkhetsgrad. Har du lys hud, skal du velge selvbruningskrem som gir et lyst til medium resultat, og heller legge flere lag om du ønsker en dypere farge. Produkter som er merket med dark eller deep tan vil gi lys hud den oransjetonede fargen som avslører deg på et øyeblikk.

Et annet alternativ for deg som er redd for et unaturlig resultat, er å bruke en bodylotion med en lett selvbruningseffekt. Bruk den daglig til du har fått fargen du ønsker deg.

South African supermodel Candice Swanepoel in the photoshoot for the February 2012 catalogue of Victorias Secret. Supplied by: CR / Target Press Code: 4094 STELLA PICTURES=

SELVBRUNING: Få en flott og gyllen brunfarge som modellen Candice Swanepoel ved å bruke selvbruning. © Stella pictures

Påføring

Når du skal påføre selvbruneren, lønner det seg å bruke litt og litt produkt av gangen, og jobbe seg fra beina og opp. Når det er for mye produkt på huden vil ikke fargen legge seg jevnt nok.

Sørg for å ha god tid, og gå nøye over alle overganger. Bruk ekstra tid på områder som lett blir skjoldete, som for eksempel rundt anklene.

La også selvbruneren trekke i minst et kvarter før du kler på deg eller legger deg.

Husk å alltid vaske hendene godt med jevne mellomrom, slik at du slipper oransje håndflater og fingre. Men helt hvite hender er ikke så fint til solbrune armer, men det er et triks du kan bruke for å få farge på hendene også.

Påfør en bitteliten ert selvbruner på den ene håndbaken, og gni den andre håndbaken lett mot slik at kremen fordeles jevnt.

Skal du bruke selvbruner i ansiktet, bør du bruke en variant som er laget spesielt for dette, slik at du unngår at produktet tetter til porene. En gelé er å foretrekke.

Pass godt på hårfestet, øyenbryn og området rundt munnen, det er som regel her fargen fester seg ekstra godt. Prøv også å legge selvbruneren slik du ville lagt et solpudder for et mer naturlig resultat. Langs pannen, neseryggen og i kinnene. Jevn godt ut alle overganger.

Om du likevel får skjolder, kan du bruke litt sitronsaft på en bomullspad og gnikke forsiktig på flekkene.

For at fargen skal holde seg fin lenger, er det viktig å smøre huden godt etter hver dusj. Påfør ny selvbruner etter fem-seks dager.

=

BRUN UTEN SOL: 1. Ren NEroli and grapefruit body cream, kr 255. 2. L'Occitane VErbena Body salt scrub, kr 319. 3. Estée Lauder Golden perfectiong self-tan for face, kr 250. 4. Skubbehansker fra The Body Shop, kr 49. 5. Clarins Delicious Selfa tanning cream, kr 395. 6. Youngblood Illuminating tint, kr 515. 7. St. Tropez Dark Self tan spray, kr 342. 8. Biotherm Auto-Bronzante Self tanning gel, kr 160. © produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!