Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

Nå er det kun kort tid igjen før sommersesongen er her for fullt, og du er sikkert smertelig klar over det allerede, men det betyr at bikinien skal frem, leggene skal blottes og blårosa hud skal igjen fram i lyset.

Her er tipsene som gjør deg sommerklar, enten du har god eller dårlig tid på deg.

Seks uker før

På seks uker kan du faktisk oppnå ganske gode resultater om du går 100 prosent inn for det. En kombinasjon av kosthold og trening vil være alfa og omega.

Kutt ut godteri, brus, potetgull, alkohol, og spis rikelig med grønnsaker, fisk, fugl, kjøtt og litt mindre karbohydrater.

Trening

Du trenger ikke å trene mye, det holder med for eksempel 30-40 minutter tre ganger i uken, men disse øktene må da være intensive og effektive.

Best mulig resultat får du med intensiv sirkeltrening med frivekter, kettlebells og strikker. Dette gir den beste kombinasjonen av fettforbrenning, spenstigere kropp og forbedret kondisjon.

Tren hele kroppen i hver økt, og husk at mat med karbohydrater og proteiner umiddelbart etter trening er viktig.

Kroppsbehandling

Matis Ice Cold Slimming Treatment

Varighet: To ganger per uke i fem uker. Hver behandling tar 20 minutter.

Pris: Ca kr 600. Tilbys hos de fleste salonger som fører Matis.

Dette er en behandling for deg som ønsker en drenerende og fettforbrennende behandling på lokale cellulitter. Behandlingen skal ha en slankende og oppstrammende effekt, og gå hardt til verks på cellulitter.

Produktene som blir brukt i behandlingen, er sterkt kjølende og setter i gang blodsirkulasjonen, noe som virker vanndrivende og utrensende.

Artesia Cellulitte Solution Murad

Varighet: 6-10 behandlinger fordelt over seks uker. Hver behandling tar 60 minutter.

Pris: Kr 1.250 per gang, hos Artesia i Oslo.

En behandling som kombinerer en maske med aktive og oppstrammende ingredienser og kopping på problemområder. Koppingen er effektiv på cellulitter, da den skal motvirke den ujevne strukturen i bindevevet, samt øke blod- og lymfe-sirkulasjonen. Kroppen vil da kvitte seg med avfallsstoffer og gi en slags detox, og vil føles lettere på grunn av kopping-en som fjerner overflødig vann.

Huden skal føles strammere, glattere og hudstrukturen bedre.

Egenpleie

Her er det bare å sette i gang med slimming-, shaping- og cellulittbehandlende produkter. Husk at alle produkter fungerer best når huden er nyskrubbet og litt fuktig.

2012-04-25. Dutcdel MarlMarloes Horst in the photoshoot for the Spring Summer 2012 collection of HogM. Supplied brgTarget Press Code: 4094 DISTR.LLA PIA PICTURES=

SOMMERKROPP: Få tipsene som hjelper deg å finne formen før bikinisesongen. © Stella

To uker før

Nå er det tid for vårrengjøring fra topp til tå. Samtidig som trening står på agendaen, skal ansiktet og håret til pers.

Trening

Det finnes ingen rask vei til perfekt kropp, så på to uker er det litt begrenset hva man kan få til. Start for eksempel hver morgen med en fettforbrennende gåtur i 20-45 min på tom mage før frokost. En gåtur etter middag er også fint for fordøyelsen.

Forsett treningsprogrammet du startet på for seks uker siden. To uker før kan kostholdet gjøre små underverker mot blant annet oppblåsthet. Kutt ut all junkfood, godteri, brus og alkohol.

Hår

Klipp bort slitte og tørre spisser. Tørt hår suger til seg farge fra badevannet, noe som gjør at håret får en litt grønlig misfarge.

En hårkur tilpasset ditt hår er også helt nødvendig for sunt sommerhår. La frisøren skredder-sy en behandling for dine behov.

Ansiktsbehandling

Nimue ansiktsbehandling Face-it Medical

Varighet: 80 min. Pris: Kr 1.300. Behandlingen tilbys hos Face It-salongene i Oslo og Akershus. Hudens renses og skrubbes under damp. Enzymer fra ananas og papaya smøres på for å fjerne døde hudceller, og huden blir mer mottakelig for behandlingen.

Avslutningsvis finner hudpleieren fram til produkter som er tilpasset dine behov. Huden fremstår med en helt ny glød, og er klar for å møte sommeren.

=

SOMMERKROPP: (F.v) Aveda Dry remedy shampoo, kr 335. Biotherm Firm corrector body concentrate, kr 395. Nimue Super hydrating serum, kr 960. Joico Smooth cure, kr 199. Sebastian Hydre mask, kr 330. Murad Firm & tone serum, kr 775. Yves Saint Laurent Top secrets pro remover, kr 295. © Foto: produsenten

Én dag før

Siste innspurt kan du gjøre hjemme på ditt eget bad. Finn fram skrubber, masker og deilige kremer.

Egenpleie

Start med å fjerne uønsket hårvekst, hvis du ikke allerede har fått gjort dette i salong. Velg mellom barbering, hårfjerningskrem eller voksstrips.

Skrubb kroppen med en god kroppsskrubb, velger du en saltskrubb med oljer, slipper du å smøre kroppen med bodylotion etterpå, men skal huden smøres med selvbruner i etterkant, bør oljebasert skrubb unngås.

Legg en rensemaske eller bruk en skrubb som inneholder runde korn, for å unngå at huden blir ripet opp. Legg deretter en god og næringsrik maske som inneholder masse fuktighet.

Trening

Hvis du ikke har begynt før, er det dessverre ikke mye som kan gjøres nå, når du kun har en dag igjen. Men det du kan gjøre noe med, er kroppsholdningen og holdningen du har til egen kropp.

Rett deg opp i ryggen slik at du ikke henger på hoftene, og stram opp magemusklaturen. Tenk at du har en klype mellom skulderbladene, slik vil du umiddelbart få en flottere og slankere silhuett.

Fotpleie

Artesia Spa Pedicure

Pris: Kr 750, hos Artesia i Oslo.

Hard hud blir fjernet og føttene blir skrubbet med en peeling for å fjerne døde hudceller og sette i gang blodsirkulasjonen.

Negler og neglebånd blir klippet, filt og smurt. Avslutningsvis blir føttene massert. Du kan velge selv om du vil ha lakk eller ei.

Selvbruning

St. Tropez selvbruningssystem

Pris: Kr 800-1.000. Tilgjengelig over hele landet hos salonger som selger St. Tropez-produkter.

Behandlingen starter med en god skrubb av hele kroppen med Body Polish. Utsatte og tørre partier smøres inn med kroppslotion. Deretter påføres Bronzing Lotion over hele kroppen.

Resultatet kommer etter 4-12 timer. Fargen holder i cirka en uke.

=

SOMMERKROPP: (F. v) Bobbi Brown Buffing grains for face, kr 355. Shiseido Redfining body exfoliator, kr 385. Gilette venus barberhøvel, kr 163. St. Tropez Perfect legs spray, kr 299. La Mer Reparative body lotion, kr 950. Själ Kashmir saphir perfecting mask, kr 1310 og Clarins Foot beauty treatment cream, kr 250. © Foto: produsenten

Kilde trening: Annema Refsnes, personlig trener ved Studio Day

Les også:

Slik blir du sommervakker

De 55 beste skjønnhetskjøpene

Dette bør kremen din inneholde

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!