Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

Du gleder deg helt sikkert for mye til sommermåneden juni som er rett rundt hjørnet. Da er det også på tide å gjøre sommerkroppen klar.

Hårfjerning

Til kamp mot hårene! Metodene er mange, og noen er mer effektive enn andre

Voks

Når hårene er 1 cm lange, er tiden ideell for å fjerne hår med voks, enten du vil gjøre det på salong eller hjemme.

- Jeg anbefaler kundene mine å komme tilbake etter fire til seks uker. Noen opplever at litt hår begynner å vokse ut igjen etter to uker. Det skyldes at hårene har forskjellige vekstfaser, og man får ikke tak i absolutt alle på en gang. Det er veldig individuelt hvor kraftig hårvekst man har, og det kan være en idé å ha forskjellige intervaller på de forskjellige områdene for å slippe å føle seg hårete, forteller fagsjef Nicola Vendrell hos Artesia Spa.

Løse og ledige klær er det beste å ha på seg etter en voksbehandling. Sol skal du også holde deg unna de første 48 timene. Det samme gjelder klorvann. Parfyme, deodorant og såpe bør unngås i 24 timer. Bruk solkrem med fysisk filter i ansiktet for å unngå ujevn pigmentering.

Laser

Fjerning av hår med laser krever helsepersonell og tilbys ved forskjellige hudklinikker. Laser kan gi så mye som 80 % hårreduksjon. Laser er en behandling som ødelegger hårsekker med varme og gir best effekt på folk som har lys hud og mørkt hår.

Epilering

Behandlingen fjerner ett og ett hår med en tynn nål som føres inn i poren, der hårsekken ødelegges enten med varme eller ved en kjemisk reaksjon i forbindelse med galvanisk strøm. Behandlingen er tidkrevende og kan være en god metode på små områder.

Threading

En tynn tråd rulles over for eksempel overleppe eller bryn slik at hårene nappes ut. Har du høy smerteterskel kan det være verdt det, for resultatene er som regel veldig gode.

Hjemmebehandling

- Vil du ta voksbehandlinger hjemme, er ferdige strips med voks den enkleste metoden. Voks, som skal varmes opp i mikrobølgeovn, kan fort varme seg opp ujevnt og i verste fall gi deg brannskader, sier Vendrell.

Både pinsett og barberhøvel er en vanlig metode å bruke hjemme.

- Ulempen med høvel er at håret vokser fort ut igjen. Pass på å bruke barberingsprodukter som mykgjør håret og beskytter huden for at behandlingen skal være så skånsom som mulig, råder Vendrell.

Produkter:

Silk-épil 7 Dual Epilator fra Braun, kr 1.899. Dette nye hårfjerningsproduktet er spesielt laget for å brukes i vann og fjerner hårene ved roten.

Venus Bikini Trimmer fra Gillette, kr 50.

Easy Grip Wax Strips fra Veet, kr 108 for 20 strips. Varm opp voksen mellom hendene, eller med hårføner, og dra av uønsket hår.

=

Bye, bye vinterpels. Hello hårfritt strandliv!

Kroppspleie

Hvordan gå fra grå og gusten til myk og glødende på 1-2-3? En hudpleier er ditt mest effektive kort. Skrubb i kombinasjon med massasje over hele kroppen fjerner døde hudceller og stimulerer blodsirkulasjonen. Etterpå kan du opprettholde det gode resultatet selv ved å skrubbe hjemme et par ganger i uken.

Nupper no more

-Nuppene som ofte oppstår på armer, rumpe og bein kalles keratosis pilaris og er en veldig vanlig hudforstyrrelse. Dette skyldes overproduksjon av døde hudceller og talg som har lagt seg i poreåpningene, opplyser Vendrell.

Heldigvis er det ikke mye som skal til for å bli kvitt dem. Skrubber og bodylotion som inneholder fruktsyrer løser opp blokkeringene, og gjør huden glatt. Brukes kun på problemområder.

Kremer og olje

Har du veldig tørr hud, kan en god kroppsolje være redningen. Har du normal til tørr hud, holder det lenge med en bodylotion.

-Noen kan føle at det kan bli litt mye kliss med olje over hele kroppen. Et godt tips er å klappe deg nesten tørr med et håndkle og blande noen dråper olje i kroppskremen før du smører deg. Påføringen blir enklere og du vil få en god fuktighetsbehandling, sier Vendrell.

For ekstra glød, bruk selvbruningskrem.

-Ikke ta solarium! Det er å betale for rynker, slår Vendrell fast.

Produkter:

Sensai Cellular Performance Body Contour Concentrate fra Kanebo, kr 1.025. Geleen inneholder et unikt frø fra ingefærfamilien som bryter ned fettceller og etterlater huden silkemyk.

Luxury Body Oil fra Rodin Olio Lusso, kr 650. Kroppsoljen er sammensatt av 11 forskjellige naturlige blomster- og planteoljer.

Body Hydrating Cream fra Dermalogica, kr 595. Den fuktighetsgivende kremen inneholder fruktsyre og beroligende botaniske ekstrakter.

Face and Body Scrub fra MD Formulations, kr 498. Produktet kan både brukes i ansiktet og på kroppen og inneholder blant annet fruktsyre.

=

Åpen rygg, mage, kløft og bare bein hos Emilio Pucci.

Lekre lanker og freshe føtter

Så fort været tillater åpne sko er nystelte tær det eneste som gjelder.

Hender

Det er ikke alltid like lett å opprettholde myke hender siden de er så utsatt hele tiden. Men med en jevn tilføring av fuktighet, og minst mulig såpe og vann, kommer du langt. Beskytt også neglene med egen negleolje, og unngå for mye bruk av neglelakkfjerner med aceton, dette tørker ut neglene og neglebåndene.

- For ordentlig god pleie av hendene, sov med myke bomullshansker. Påfør en god håndkrem og negleolje først, råder Vendrell.

Siden hendene er mye eksponert for sol, er det en god idé å ha en håndkrem med faktor som forebygger pigmentflekker.

Produkter:'

Hand Cream fra Decubal Ecological, kr 119. Apotekbasert serie uten parfyme med økologiske planteoljer.

Solid Gold fra Qtica, kr 219. En antibakteriell neglebåndsolje som gir næring og forebygger sopp og bakterier med tea tree- og citrusoljer.

Føtter

Fotbehandling på SPA innebærer å polere bort hard hud, stelle neglene og lett fotmassasje. Dette gir fine, myke føtter. Har du større problemer, er en fotterapeut løsningen. Hjemme er det mye du kan gjøre selv. Med tanke på hvor mye vi belaster føttene våre, fortjener de å bli skjemt bort stadig vekk.

-Ta gjerne fotbad en gang i uka gjennom hele året, og bruk en fil mot hard hud. Vil du gi føttene ekstra god behandling, kan du smøre dem med fotkrem og sove med lette bomullssokker så kremen får trukket seg ordentlig inn i huden, avslutter Vendrell.

Produkter:

Fresh Feet Deo Bad fra Sixtus, kr 130. Fotbad som frisker opp slitne føtter.

Foot Cream fra L'Occitane, kr 198. En avkjølende fotkrem med lavendelolje og sheasmør som gir næring, reduserer irritasjoner.

=

Det beste for hendene dine er å gjøre minst mulig.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!